Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar In en rond Elburg

Elburg & Hattem

Uw gasten komen op eigen gelegenheid naar Hattem waar zij de auto (gratis) kunnen parkeren. Vanaf daar wandelt men in een paar minuten naar het Bakkerijmuseum.

10:00 uur

U wordt bij het Bakkerijmuseum ontvangen met een kopje koffie en een reuzekrakeling.

Aansluitend wordt u ontvangen door de humoristische bakker en woont u de unieke en bijzonder amusante 'Krakelingen-show' bij! (Het lijkt bijna op een conference!)

Hierbij laat hij in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet…én wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. Een buitengewoon leuke én interessante belevenis!

Na de show, die ruim een half uur duurt heeft u uiteraard zelf de tijd om rond te kijken in dit sfeervolle en mooie museum waar u terug gaat in de tijd! Zo vindt u hier diverse winkelinterieurs en u waant zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossenoven. Kortom, een erg leuk museum met een heel leuk winkeltje!

Extra informatie: De 'Krakelingenshow' en de horeca- en ontvangstruimtes zijn rolstoelgeschikt. Het museum zelf is voor ca. 50% toegankelijk voor rolstoelen en rollators vanwege de diverse trapjes in het gebouw!

12:30 uur

Vertrek naar Elburg. (U kunt eventueel ook in Hattem lunchen)

13:00 uur

Er staat een heerlijk lunchbuffet voor u klaar: kroket, diverse soorten luxe brood en bolletjes, luxe vruchtenroombroodjes,kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk.


Liever een warme lunch? Ook dat is mogelijk voor een toeslag vanaf ca. € 4,00 per persoon en dit kan er als volgt uitzien:
* groentesoep
* gesneden rollade met gebakken
   aardappelen, frites, warme groenten, 
   salade, fruitsalade en mayonaise
* vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom
drankjes Hollandse Bar kosten op deze locatie ca. € 2,50 per stuk.

Na de lunch heeft u vrije tijd om te genieten van de leuke winkels, prachtige monumenten en gezellige terrasjes die de stad rijk is! Wilt u liever samen wat doen dan regelen wij graag een bezoek aan de Visafslag, een stads- of havenwandeling, een  rondleiding bij de Palingroker, een bezoek aan Museum Elburg, Museum Sjoel, de Botterstichting of het Orgelmuseum voor u!

15:30 uur

In de haven liggen de botters al voor u klaar om u mee te nemen voor een mooie 1,5 uur durende tocht richting Harderwijk of Kampen. 

Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring! Per boot varen er 2 twee schippers mee die vertellen over de historie, de botters en de omgeving. Aan boord kunt u zelf meehelpen met zeilen hijsen, zwaarden neerlaten, sturen etc. als u dat wilt! (En als er voldoende wind staat!) Per botter kunnen er maximaal 12 personen mee. De tocht duurt 1,5 uur (2 uur kan ook maar dan betaalt u een kleine toeslag!)

17:00 uur

U bent weer terug in de haven; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard is het mogelijk de dag af te sluiten met een 3 gangen diner of BBQbuffet; dit kan vanaf ca. € 14,= per persoon 

PRIJSINDICATIE:

40   –  48 personen   € 45,00 per persoon (4 boten)
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* 1 kopje koffie of thee met reuzenkrakeling
* entree Bakkerijmuseum
* humoristische krakelingenshow
* uitgebreid lunchbuffet als beschreven
* bottertocht Elburg 1,5 uur