Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar In en rond Elburg

Actie in de Hanzesteden!

09:00 uur

Vertrek per luxe KEURMERK touringcar naar Elburg.  

10:00 uur

Op een sfeervolle locatie staat koffie of thee met gesorteerd gebak voor u klaar!

10:45 uur

De gidsen zijn inmiddels gearriveerd om u mee te nemen voor een interessante 1,5 uur durende stadswandeling door het historische hart van Elburg met zijn muurhuisjes, de Joodse Synagoge en begraafplaats, het Stadskasteel, de Wallen met zijn Kazematten etc.

TIP:
Deze wandeling kunt u combineren met een bezoek/rondleiding aan de historische Botterwerf (er komt dan ca. € 2,50 p.p. bij ) of aan de Visafslag ( toeslag ca. € 1,50 p.p.). Het geheel duurt dan ca. 2 uur.

U kunt ook kiezen voor een bezoek aan het Joods Museum "Sjoel" met aansluitend een wandeling met gids door Joods Elburg waarbij ook de historie van de stad aan bod komt. Dit duurt totaal ca. 2 uur en u betaalt in dat geval een toeslag van ca. € 5,50 p.p. als u hiervoor kiest i.p.v. de ‘gewone’ stads- wandeling. (Dat is dan inclusief entree Sjoel). Dit Museum geeft u een goed beeld van het Joodse leven op het platteland en van de Joodse mensen die tot de 2e wereldoorlog in Elburg woonden; een modern en interactief museum dat terecht in 2010 een onderscheiding kreeg voor beste kleine museum van Nederland! 

In plaats van de stadswandeling is een rondvaart, een bezoek aan de Dr. Vogeltuinen, een fietstocht, een bezoek aan de oude smederij, een bezoek aan de Museumboerderij of de fruittuinen of een prachtige tocht per authentieke botter, waarbij u zelf ook mag helpen met zeilen hijssen etc. ook mogelijk. Prijzen en suggesties op aanvraag. 

12:30 uur

In het centrum staat de lunch voor u klaar: smaakvolle groentesoep, kroket, huisgemaakte vis- en huzarensalade, diverse soorten vers brood en bolletjes, diverse soorten kaas en vleeswaren, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar wens.  

13:30 uur

Na de lunch vertrekt u richting Harderwijk. 
Blijft u liever in Elburg; dan is het wellicht leuk om te gaan varen met een authentieke botter! Er mogen maximaal 12 mensen per boot mee en u mag de 2 schippers onderweg natuurlijk helpen! Kosten ca. € 14,50 p.p. (afhankelijk van het aantal deelnemers).

14:00 uur

In Harderwijk kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

1) Bezoek aan het Dolfinarium 
Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa, boordevol shows en verrassende ontmoetingen!
In de waanzinnige onderwaterwereld van het Dolfinarium leer je de dieren van dichtbij kennen. Neem plaats in het Dolfijnmondo voor de spetterende dolfijnenshow of bewonder de nieuwe voorstelling van de walrussen. Deze dieren zijn niet alleen dol op water en vis maar ook op applaus! En wie durft mag in het Roggenrif roggen of haaien aaien! In de Odiezee sta je voor een 60 meter lange glaswand oog in oog met de dolfijnen en walrussen.
Een adembenemende ervaring! U kunt hier, indien beschikbaar, kiezen voor een 1 uur durende rondleiding achter de schermen. De totale kosten voor de rondleiding zijn ca. € 200,= voor maximaal 25 personen/ Entree vanaf ca. € 16,50 per persoon. 

2) Karten in Harderwijk!
Gedurende zo’n 2,5 uur, afhankelijk van de groepsgrootte, neemt u deel aan een leuk programma op de Kartbaan. Uw gezelschap wordt in meerdere groepen van ca. 10-12 personen verdeeld zodat iedereen aan de beurt komt én natuurlijk kan genieten van de verrichtingen van de collegae!

Het arrangement bestaat uit de volgende onderdelen:
* Instructie
* Trainingsheat van 8 minuten
* Kwalificatieheat van 8 minuten
* Finale voor de 10 beste coureurs
U sluit af met een prijsuitreiking met medailles en een certificaat!
Kosten Karten ca. € 50,= per persoon

Net buiten Harderwijk kunnen wij u het volgende aanbieden:

3) De Landrover Safari!
Tijdens deze tocht leer je de beginselen van het terreinrijden op een van de mooiste plekjes van Nederland; de Veluwe! U heeft de keuze uit een tocht van een uur, anderhalf uur of drie uur! De langere tochten worden eventueel uitgebreid met (behendigheids-) opdrachten.
Kosten ca. € 50,= per persoon / duur ca. 1,5 uur.

4) En wat te denken van Racen op de Minibikes!
Waan je de nieuwe Valentino Rossi of Jurgen van de Goorbergh met deze nieuwe gemotoriseerde sensatie met snelheden tot 50 km per uur! De activiteit is voor iedereen geschikt, lengte van een persoon is geen probleem. Het gaat tenslotte om behendigheid op de minibike.
Kosten ca. € 45,= per persoon / duur ca. 1 uur

5) Ook powerturnrijden behoort tot de mogelijkheden!
De powerturn kan alles; op twee achterwielen weg rijden, snel draaien (tot wel 360 graden), abrupt afremmen, niets is deze sensationele powerturn te veel. Ook voor de powerturn is een speciaal ingericht parcours, waarop je hoge snelheden kunt bereiken! Kosten ca. € 45,= per persoon / duur ca. 1 uur

6) GPS tocht door de bossen rondom Harderwijk!
Gedurende ca. 2,5 uur maakt in kleine groepen een mooie tocht door de bossen. Welk team lost de opdrachten het best op ? Kosten ca. €35,= per persoon / duur ca. 1 uur

7) Klimmen, Abseilen & ’De Sprong’!
Beleef de kick van het klimmen en abseilen op een tien meter hoge klimmuur. De verschillende klimroutes maken deze toren zeer uitdagend. Een leuke combinatie kan ook worden gemaakt met "de Sprong"; durf jij vanaf de boomstam op ruim 6 meter hoogte, naar de trapeze te springen. Kosten ca. € 45,= per persoon / duur ca. 1 uur

8) Wilt u het liever iets rustiger houden dan kunt u ook gaan klootschieten.
Tijdens dit oude Twentse spel loop je een ronde door het mooie groene hart van de Veluwe. Een spel voor jong en oud waar iedereen veel plezier aan beleeft.  Kosten ca. € 15,= per persoon / duur ca. 1,5 uur

9) Tot slot een middagvullende Zeskamp!
In een onderlinge competitie bestrijden de diverse teams elkaar op spectaculaire onderdelen, zoals vliegend tapijt, reuzenballen en gladiatorengames. Dit alles aangevuld met onderdelen als reuzenzaklopen, de skilatten race, de zeephelling etc.! Deze zeskamp is een uitermate geschikt teambuilding onderdeel! Kosten ca. € 40,= per persoon / duur ca. 2 uur

Verder kunt u hier nog lasergamen, fiets- en mountainbiketochten maken, quadrijden, paintballen, meedoen aan de highlandgames etc.! Prijzen en suggesties op aanvaag.

18:00 uur

Terug in Elburg staat op een sfeervolle locatie een goed verzorgd buffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: groente of tomatensoep, huzarensalade, Griekse salade, tonijnsalade,varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, kibbeling,  gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappels, kruidenboter, stokbroden, en als dessert een lekkere coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom

Voor een toeslag van ca. € 9,50 p.p. is een barbecuebuffet ook mogelijk:
grote melange aan vleessoorten met o.a. gemarineerde biefstuk, varkenslapjes, kipfilets, hamburgers, worstjes, Hawaisticks, Shaslickpennen, spare ribs en runderlapjes. Verder diverse soorten salades, stokbrood, boter, koude en warrme sauzen, verse frites en gebakken aardappelen. Het dessertbuffet bestaat uit: taarten van diverse soorten roomijs, slagroom, verse fruitsalade, warme chocosaus en vuurwerk.

Uiteraard is een andere locatie of een ander diner / buffet ook mogelijk en in Harderwijk kunt u eventueel ook het dinerbuffet gebruiken op de Kartbaan, bij het Dolfinarium of op de outdoorlocatie.   

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 75,00 per persoon
45 – 60 personen  € 72,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

  • vervoer per luxe KEURMERK touringcar met bar, video en toilet
  • kopje koffie of thee met gebak
  • stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen
  • uitgebreide lunch als beschreven incl. koffie, thee en melk
  • diner buffet als beschreven (excl. drankjes)
  • verzorging van de chauffeur