Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar In en rond Elburg

Maritiem Dagje Uit

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar via een leuke route naar Lelystad.  

10:15 uur

U bent inmiddels bij de Batavia Werf aangekomen waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie en gebak. 

10:45 uur

Tijd voor een interessante rondleiding over de Werf. Hierbij bezoekt u uiteraard de replica van “De Batavia”, de boot die in de 17e eeuw op een rif voor de Australische westkust is vergaan, en kunt u de bouw van de replica van “De 7 Provinciën” bekijken die destijds gebouwd werd voor Admiraal Michiel Adriaensz. de Ruyter voor zijn vele zeeslagen. U bekijkt ook nog een film en kunt tevens een bezoek aan het NISA brengen (Nederlands Instituut voor scheeps- en onderwaterarcheologie).

De rondleiding duurt ruim 1,5 uur en u kunt daarna uiteraard zelf nog even rondkijken!  

12:45 uur

Er staat een goed verzorgde lunch voor u klaarin het sfeervolle restaurant waar u zich waant op een schip: kroket, soep, diverse soorten brood, diverse kaassoorten en vleeswaren, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar wens.  

13:45 uur

Na de lunch vertrekt u richting Elburg. 

14:30 uur

U bent inmiddels aangekomen in de historische vissersstad Elburg.

Wilt u meer over de visserijgeschiedenis van Elburg te weten komen? Dat kan! Maak een prachtige wandeling door het havengebied onder leiding van een deskundige gids en bezoek tevens de Visafslag en Bottermuseum 'de Hellege'. Dit arrangement duurt ongeveer anderhalf uur.

Visafslag Elburg: De oorspronkelijke visafslag is als museum ingericht bij de haven van Elburg. Naast verschillende voorwerpen als netten, manden, touwen wordt een overzicht gegeven van de visserijgeschiedenis van Elburg.

Bottermuseum 'de Hellege': De Bottermuseumwerf heeft een museaal gedeelte waar de historie van de visserij in beeld is gebracht; de diverse soorten botters staan uitgestald; de oude ambachten worden getoond en het ontstaan van de Botterstichting wordt uitgebeeld.

Liever een algemene wandeling dan kan dat uiteraard ook! Gidsen nemen u mee voor een stadswandeling door het historische hart van Elburg met zijn muurhuisjes, de Joodse Synagoge en begraafplaats, het Stadskasteel, de Wallen met zijn Kazematten etc.

* U kunt ook kiezen voor een bezoek aan het Joods Museum "Sjoel" en aansluitend een wandeling met een gids maken door Joods Elburg waarbij ook de historie van de stad aan bod komt. Dit arrangementn duurt totaal ca. 2 uur. Museum Sjoel kreeg overigens november 2010 een onderscheiding voor beste kleine museum van Nederland!

Wilt u liever direct gaan varen en geen wandeling maken of eerst vrije tijd?
Dan gaat er ca. € 6,= p.p. van de prijs af. 

16:15 uur

De wandeling eindigt in de haven waar de authentieke botters al op u liggen te wachten om u mee te nemen voor een prachtige tocht over het Veluwemeer en natuurlijk mag u zelf meehelpen als u dat wilt! Er mogen maximaal 12 personen aan boord en er zijn uiteraard meerdere boten beschikbaar.

TIP:

U kunt ook een langere boottocht maken! Prijzen en suggesties op aanvraag. Uiteraard is een rondvaart op de gewone rondvaartboot ook mogelijk. Kiest u daarvoor dan krijgt u een korting van ca. € 8,= p.p.  

18:00 uur

Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd buffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
huzarensalade, vissalade, salade van de chef, appelcompote, tropische fruitsalade, rauwkostsalade, ossenhaas met Stroganoff-saus, varkenshaas met champignonroomsaus, Cajun schotel, vers gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, heerlijk gebraden kippenboutjes, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappels, kruidenboter, stokbroden, buffetbolletjes en uien/kaas brood. Het dessert bestaat uit een lekkere coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom

Voor een toeslag van ca. € 4,= p.p. is een barbecuebuffet ook mogelijk: grote melange aan vleessoorten met o.a. gemarineerde biefstuk, varkenslapjes, kipfilets, hamburgers, worstjes, Hawaisticks, Shaslickpennen, spare ribs en runderlapjes. Verder diverse soorten salades, stokbrood, boter, koude en warrme sauzen, verse frites en gebakken aardappelen. Het dessertbuffet bestaat daarbij uit taarten van diverse soorten roomijs, slagroom, verse fruitsalade, warme chocosaus en vuurwerk.

Uiteraard is een andere locatie of een ander diner / buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.  

21:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 99,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.  

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. 2 kopjes koffie of thee met gebak
. entree en rondleiding Bataviawerf
· lunchbuffet als beschreven
· havenwandeling incl. entree bottermuseum
  en visafslag o.l.v. deskundige gidsen
· 1,5 uur durende tocht per botter
· 3 gangen keuze diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur