Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar In en rond Elburg

Kaarsen, Forellen & Elburg!

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar en via een leuke route richting Epe. 

10:00 uur

Bij de Kaarsenmakerij & de Forellenkwekerij wordt u ontvangen met koffie en iets lekkers; voor de eventuele kinderen is er limonade.

Na een korte uitleg over het kaarsen maken gaat iedereen zelf aan de slag en maakt een ieder 2 kaarsen die je natuurlijk mee naar huis mag nemen! Leuk voor jong en oud en succes verzekerd!

Ook bezoekt u de forellenkwekerij waar een deskundige gids u meeneemt voor een film én een interessante rondleiding door de forellenkwekerij waarbij u alles te horen en te zien krijgt over het leven van de forel en hoe zij hier ‘gekweekt’ worden. Voor de kinderen is er overigens ook nog een leuke grote speeltuin!

12:15 uur

Op een gezellige locatie staat de lunch klaar: kroket, tomatensoep,  wit- en bruin brood, krentenbrood, pistolets wit, 3 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, roomboter en koffie, thee en melk naar believen. 

14:00 uur

Tijd voor een mooie rondvaart over het Veluwemeer vanuit het historische havenstadje Elburg; onderweg gebruikt u een kopje thee of koffie met een plak cake. 

15:45 uur

Vertrek huiswaarts.

TIP:

U kunt uw bezoek aan Elburg ook uitbreiden met een bezoek aan het Joods Museum "Sjoel" met aansluitend een interessante stadswandeling o.l.v. een gids door Joods Elburg waarbij ook de historie van de stad aan bod komt. Dit duurt totaal ca. 2 uur en kost ca. € 9,= p.p. Museum Sjoel kreeg overigens onlangs in Amsterdam een Award voor beste kleine museum van Nederland!

U kunt ook gezellig shoppen of een terrasje pikken in Elburg en wat dacht u van een bezoek aan de onlangs geheel in oude stijl teruggebrachte Botterwerf met visafslag? Ook de Dr. Vogel Tuinen (gratis entree) net buiten de stad of de prachtige Museumboerderij, waar u desgewenst een klederdrachtshow kunt bijwonen, zijn zeer de moeite waard.

Nieuw is wijngoed Morren en ook nieuw is de mogelijkheid een professionele kookworkshop te volgen op een bijzonder sfeervolle locatie op ca. 5 minuten rijden vanaf Elburg! Vraag ons naar de mogelijkheden en exacte prijzen!

16:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 49,50 per persoon
45 – 60 personen  € 47,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.    

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· koffie of thee met gebak
· entree kaarsenmakerij
  incl. 2 kaarsen maken
· rondleiding en film forellenkwekerij
· rondvaart van 100 minuten
· kopje thee of koffie met cake
· verzorging van de chauffeur