Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Wadlopen in Friesland

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk touringcar voorzien van bar, video en toilet richting Leeuwarden. Onderweg is er voor iedereen koffie of thee en een lekkere gevulde koek.

11:00 uur

U bent inmiddels in het centrum van Leeuwarden gearriveerd waar u begint met een bezoek aan het Boomsma Distilleerderij Museum.

In het hart van de Leeuwarder binnenstad ligt het Boomsma museum. Hier reist u als bezoeker terug in de tijd naar de distilleerderij in de jaren dertig. In een interactieve film neemt Jodocus Boomsma u mee naar de oorsprong van Boomsma Beerenburger en laat hij u stap voor stap zien hoe deze traditionele kruidenbitter wordt gemaakt. 

Ook krijgt u een rondleiding langs allerlei erfstukken uit de oude distilleerderij. Na afloop kunt u in het proeflokaal proeven van het Boomsma assortiment. Bij het museum is eveneens een slijterij gevestigd waar u een flesje Beerenburger of ander gedistilleerd kunt kopen.

Uiteraard is een andere invulling zoals bijvoorbeeld een stadswandeling, een museumbezoek of een rondvaart etc. ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

12:15 uur

Op een locatie net buiten de stad staat een Friese koffietafel voor u klaar die bestaat uit een kroket, diverse soorten brood, suikerbrood, krentenbrood, roggebrood en beschuit, 3 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoetbeleg en koffie, thee en melk.

13:15 uur

U gaat verder richting vertrekplaats voor het wadlopen waar om 14.00 uur vertrekt maar wat afhankelijk van het tij, ook een heel ander tijdstip kan worden. Informeer bij ons naar de exacte tijden zodra u een datum weet!

14:00 uur 

Aanvang van de tocht die wordt gelopen boven de kust van Friesland. Er wordt gelopen op een rustig stuk wad, waar zelden andere wadlopers komen. Hierdoor kunt u genieten van de rust en de ruimte, grootste gedeelte van de tocht gaat over een zandige bodem, zodat deze tocht voor een ieder geschikt is. Afstand: 6 km / Duur: 3 uur

17:00 uur

U bent weer terug in Holwerd waar een eenvoudige wasplaats is ingericht om het ergste vuil te verwijderen en u desgewenst om te kleden.

Aansluitend is het tijd voor de inwendige mens en besluit u op een eenvoudige maar gezellige locatie deze dag met een goed verzorgde bbq die er als volgt uit kan zien: 5 stukjes vlees per persoon, diverse salades en sauzen en stokbrood en kruidenboter.

Wilt u het iets luxer hebben dan kan dat ook. Er staat dan op een leuke locatie het volgende buffet voor u klaar:
Kopje verse groentebouillon, Koud buffet bestaande uit: Rundvleessalade, Russisch ei, Kartoffelsalade met spekjes, Schaal met diverse soorten vis, Stokbrood en kruidenboter
Warm buffet bestaande uit: Friese rundvleesstoofpot, Gekruide Turkse gehaktballetjes, Varkenshaasmedaillons met champignonroomsaus, Gebakken aardappeltjes en Frietjes.
Nagerechtenbuffet: Piramide van diverse soorten ijs, Bavarois, Pudding, Bowl met vers fruit en slagroom.
Toeslag voor dit buffet is ca. € 17,= p.p.

19:15 uur

Vertrek huiswaarts.

21:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

35 - 44 personen € 110,= per persoon
45 - 60 personen € 107,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gevulde koek
  aan boord van de touringcar op de heenreis
· entree, rondleiding en proeverij Boomsma incl. attentie
· Friese koffietafel als beschreven
· wadlopen o.l.v. deskundige gids gedurende ca. 3 uur
· koud en warm buffet (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur