Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Boeren Dagje Uit

08:45 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Arnhem.

10:15 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het jarige Openluchtmuseum, dat dit jaar 100 jaar bestaat, en waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en heerlijk appelgebak.

Aansluitend heeft u ruim 2 uur de tijd om dit unieke museum op eigen gelegenheid te bekijken. Uiteraard kunnen we ook zorgen voor deskundige gidsen die uw gezelschap gedurende 1,5 uur meenemen voor een ontdekkingstocht door het museum waarbij u natuurlijk ook een bezoek brengt aan de nieuwste aanwinst, de Westerstraat uit Amsterdam. (Een rondleiding met maximaal 20 personen per gids kost ca. € 55,=.)

In dit museum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en dagelijks zijn de ambachtslui aan het werk. Verder rijden er in het museum oude trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen!

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

Wat u zeker niet mag missen is het spectaculaire “HollandRama”; dit theater geeft u een fascinerende en ontroerende kijk op het verleden. Het is een combinatie van een futuristische tijdscapsule en een negentiende eeuws panorama theater. Licht- en geluidseffecten, geur en zelfs temperatuur-verschillen brengen de 21e eeuwse tijdmachine tot stand waarin u plaatsneemt.

Kortom, een leuk en boeiend museum dat zeer de moeite waard is!

Ter informatie: mensen met een museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart een korting van ca. € 6,= p.p.

13:15 uur

Vanaf de parkeerplaats rijdt u in ca. 15 minuten naar het lunchadres in Hoenderloo.

Hier staat op een gezellige locatie in het bos de lunch al voor u klaar: kroket, wit en bruin brood, witte en bruine bolletjes, krentenbrood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie, thee of melk.

15:00 uur 

Tijd voor actie; tijd voor de trekker, dus haal hier je enige echte trekkerrijbewijs!

U wordt in een gezellige boerderij ontvangen (eventueel met kopje koffie of thee en krentenwegge a ca. € 3,50) terwijl u uitleg krijgt over het middag programma.

Vervolgens is het tijd om de boerderij te verkennen. De trekker rijdt voor en u stapt achter op de hooiwagen. Al hobbelend komt u aan op het weiland. De koeien kijken nieuwsgierig terwijl u achter het stuur van de trekker plaatsneemt. Kunt u trekker rijden?

Allereerst zal een ieder getest worden op zijn trekkertheorie. Met verkeersborden die u nog nooit heeft gezien, en theorievragen over het boerenland, wordt deze activiteit door iedereen als hilarisch ervaren! Nadat iedereen is geslaagd wordt de rijvaardigheid op de trekker getest. Achteruut rieen, zigzaggen tussen de strobalen door en inparkeren in de "schuur". De boer brengt ondertussen de verse melk van Klara op het weiland en de teams gaan de strijd aan tijdens de weilandgames!

Zo is er een driving range op het weiland waar jullie proberen een hole in one te slaan en kom je niet meer bij van het lachen tijdens de overige weilandgames en boerenquiz!

Aan het eind van de wordt bekend gemaakt wie de echte boer of boerin is! Als beloning ontvangt een ieder een officieel document; ”Het Koninkrijk der Weilanden Trekkerriebewies”!

18:00 uur

Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en eindigt u deze dag met een lekkere barbecue die bestaat uit: hamburger, BBQ worst, speklap, karbonade, drumstick (voor gegaard), varkenshaassaté, kipsaté, biefstuk, 3 soorten salade: aardappelsalade, rundvleessalade & huzarensalade, cocktailsaus, knoflooksaus, mayonaise, warme satésaus en stokbrood en kruidenboter, boerenfriet & rauwkost.

U kunt ook kiezen voor een koud en warm buffet / toeslag ca. € 2,50 p.p.
Dit ziet er als volgt uit: Bourgondische rollade met pepersaus, kip Piri-piri, beenham gesneden, gehaktballetjes in saus, rundergoulash, nasi Goreng, krielaardappeltjes gebakken in boter, rundvleessalade, huzarensalade en stokbrood met kruidenboter.
Toeslag voor dessert, bijvoorbeeld roomijs met boerenjongens en slagroom is ca. € 6,= p.p.

20:00 uur

Vertrek huiswaarts.

21:30 uur 

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 - 60 personen € 122,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje koffie of thee met appelgebak
· entree Openluchtmuseum
· lunch als beschreven
· trekkerarrangement incl. deskundige uitleg
  en begeleiding, weilandgames met o.a.
  boerengolf en quiz, rijbewijs voor iedereen,
  prijs voor winnende team, melk en frisdrank
  op het land en evenementenverzekering
· barbecue als beschreven (excl. dessert en drankjes)
. verzorging van de chauffeur