Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Drie Dagen Veelzijdig Gelderland

DAG 1

08:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting de Veluwe.

10:00 uur

U bent inmiddels in de sfeervolle Hanze- en vissersstad Elburg waar u op een mooie locatie wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd gebak.

Aansluitend wordt u door 2 deskundige gidsen afgehaald die u meenemen voor een prachtige wandeling door het bijna 800 jaar oude Elburg! Tijdens de wandeling komt u o.a. langs de muurhuisjes, de Joodse Synagoge, de wallen met de Kazematten, het oude Agnietenklooster, de haven met zijn historische werf etc.

U kunt ook kiezen voor een bezoek aan het Joods Museum en aansluitend een zeer boeiende wandeling met gids door Joods Elburg maken waarbij ook de historie van de stad aan bod komt. Dit duurt totaal ca. 2 uur en u betaalt in dat geval een toeslag van € 5,50 p.p. als u hiervoor kiest i.p.v. de ‘gewone’ stadswandeling. (Dat is dan inclusief entree Sjoel). Sjoel kreeg overigens afgelopen november in Amsterdam een Award voor beste kleinere museum van Nederland. 

12:00 uur

Op een gezellige locatie midden in het centrum staat de lunch voor u klaar: smaakvolle groentesoep, kroket, huisgemaakte vis- en huzarensalade, diverse soorten vers brood en bolletjes, diverse soorten kaas en vleeswaren, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar wens.

14:30 uur

U bent inmiddels aangekomen bij één van Nederlands leukste en mooiste musea; Het Openluchtmuseum!
Hier heeft u ruim de tijd om zelf rond te kijken maar uiteraard kunnen wij ook een rondleiding voor u regelen.
Kosten ca. € 50,= per gids voor maximaal 20 personen.

In het museum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en dagelijks zijn de ambachtslui aan het werk. Verder rijden er in het museum oude trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen! Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

Ter informatie:

Het Openluchtmuseum is een attractie waar men eigenlijk een hele dag door kan brengen maar omdat u met een gezelschap bent en niet iedereen even geïnteresseerd zal zijn raden wij u aan voor een dagdeel, in dit geval dus een middag, te kiezen. Het museum is dagelijks open tot 17.00 uur maar omdat u dan eventueel nog het HollandRama kunt bezoeken houden wij een vertrek aan om 17.30 uur. De voorstellingen in HollandRama beginnen om 11.00 - 11.30 - 12.00 - 13.30 - 14.30 - 15.30 - 16.30 - 17.00 uur. De tijden zijn onder voorbehoud. De definitieve tijden staan op het dagprogramma dat u ontvangt bij binnenkomst. De voorstelling duurt 20 minuten.

Liever naar het naastgelegen Burgers Bush? Dan betaalt u een toeslag van ca. € 13,= p.p.! 

18:00 uur

Op een gezellige locatie in het bos heeft u eerst de tijd voor een aperitief. Aansluitend staat er een uitstekende barbecue voor u klaar: saté, shaslick, gemarineerde varkensfilet, barbecueworstjes, Veluwse Hamburger, cajun-kipfilet , huzarensalade , rauwkostsalade , fruitsalade , 5 verschillende sauzen [warm en koud] , diverse soorten versgebakken brood , room- en kruidenboter , pommes frites [steeds vers gebakken] en als toetje een heerlijke dame blanche!

Heeft u liever een 3 gangen diner dan kan dat ook, bijvoorbeeld:
· Kipcocktail
· Soep van het seizoen
· Varkenshaas medaillons met brie en honing
  of een visspiesje met dillesaus,
· Dessertproeverij met lekkers van het seizoen

De prijs voor het menu is gelijk aan de bbq. Consumpties zijn niet inbegrepen en kosten gemiddeld ca. € 2,50 per stuk (bier, wijn en fris). Uiteraard is een ander menu of buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

21:00 uur

U checkt in bij het nieuwe 4 sterren van der Valk hotel in Duiven!

Faciliteiten & Services

• 130 luxe kamers, 14 familiekamers en 4 suites
• Internationaal georiënteerd à la carte restaurant
• Live Cooking restaurant met luxe open keuken
• 12 multifunctionele zalen voorzien van daglicht
• Wellness met zwembad, sauna's en beautysalon
• Moderne fitnessruimte
• Hotelbar & lounge
• Businesscenter met gratis high-speed internet
• Gratis gebruik van Wi-Fi internet in het gehele hotel

U verblijft hier op basis van 2 persoons kamers met bad of douche, föhn, airco, minibar, vast internet en toilet.
Einde dag 1

DAG 2,

09:30 uur

Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengt de chauffeur u richting Groesbeek. 

10:00 uur

Bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 wordt u desgewenst ontvangen met een kopje koffie of thee en bevrijdingsgebak. (kosten ca. € 4,50 p.p.) Aansluitend volgt er een inleiding en kunt u de introductiefilm bekijken. Tijdens uw bezoek aan het museum wordt op verhelderende en ontroerende wijze een beeld van de bevrijding gegeven. U kunt o.a. een film over de operatie Market Garden bekijken. Dit museum is spannend, ontroerend, verbijsterend…….. En ooit wel eens oorlogsvoedsel geproefd? Tijdens uw bezoek mag er bevrijdingsbrood geproefd worden; een nieuwe ervaring voor de smaakpapillen.
Uiteraard kunt u ook direct naar Nijmegen gaan en daar de ochtend doorbrengen; zie voor suggesties dag 2

12:30 uur

U bent inmiddels in Nijmegen aangekomen waar u bij een gezellige locatie aan de Waalkade de lunch gebruikt: Deze bestaat uit soep van de dag, witte en bruine broodjes, diverse soorten brood, krenten- en roggebrood, warme fricandeau met mosterdsaus, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetwaren, roomboter en koffie, thee of melk.

13:45 uur

Deskundige gidsen halen u af voor een interessante stadswandeling door vele jaren geschiedenis. De rijke cultuurhistorie van Nijmegen gaat tweeduizend jaar terug, toen de Romeinen hier neerstreken en Nijmegen uitgroeide tot de grootste stad van het toenmalige Nederland. Vanwege de strategische ligging was de stad vaak het brandpunt van de strijd. De laatste keer gebeurde dat tijdens de Tweede Wereldoorlog toen de Geallieerden per ongeluk de stad bombardeerden. Behalve dat er honderden doden te betreuren vielen werd ook een groot deel van de binnenstad weggevaagd. Dankzij een geslaagde wederopbouw heeft Nijmegen haar gezellige, levendige karakter kunnen behouden. Tijdens de stadswandeling zal de gids u naar deze mooie plekjes voeren en de roemrijke geschiedenis weer tot leven brengen.

TIP:

In plaats van de 1,5 uur durende stadswandeling kunt u ook kiezen voor een 1 uur durende rondvaart over de Waal waarbij u kunt genieten van de mooie skyline van Nijmegen en u zult verbaasd staan over de bedrijvigheid op deze drukst bevaren rivier van Europa. Kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 2,50 per persoon.
U kunt natuurlijk nog op eigen gelegenheid de stad bezoeken maar wij hebben ook nog diverse mogelijkheden om de middag gezamenlijk door te brengen, bijvoorbeeld:

De Oud Hollandse Spelen Tour

Na een duidelijke uitleg gaat u in groepjes van maximaal 10 personen op pad. Met een duidelijke route kaart en een kleine bolderkar met alle benodigd-heden om de spelletjes te spelen kan de activiteit van start. U maakt een mooie wandeling door de oude binnenstad van Nijmegen zodat u ook nog wat cultuur op kunt snuiven! Op verschillende plekken in de oude binnenstad speelt u de échte oude spelletjes van vroeger; zaklopen, koekhappen, lepelrace, touwtje springen en natuurlijk het alom bekende spijkerpoepen! Bent u nog net zo goed als vroeger? Of is het in de loop der jaren toch veranderd? U komt erachter tijdens de Oud Hollandsche Zomer Spelen! Per groepje krijgt u een scorekaart mee. Wie van uw gezelschap mag zich de beste Oud Hollandsche Zomer Speler noemen? Kosten ca. € 19,50 p.p. / Duur ca. 3,5 uur

Distilleerderijrondleiding

Wilt u weten hoe jenever aan z’n kleur en geur komt? En wat het verschil is met likeur? Gun u zelf een kijkje achter de schermen van dampen, geuren en essences en kom er alles over te weten! Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 10,= per persoon

Koffieproeverij

U wordt ontvangen met koffie of thee en daarna volgt een presentatie ‘van koffieplant tot kopje koffie’ én een koffieproeverij, waarbij vier soorten koffie geproefd kunnen worden. Tot slot krijgt u een demonstratie koffiebranden. Kosten ca. € 8,00 p.p. / Duur ca. 1 uur

Steppen

Een leuke manier om u door de stad te verplaatsen. Tijdens de steptocht komt u langs de mooiste plekjes. Voordat u vertrekt wordt de steproute met u doorgenomen en vervolgens gaat u zelfstandig met een routebeschrijving en plattegrond Nijmegen in. Duur 2,5 - 3 uur / Kosten ca. € 18,50 per persoon incl. consumptie

Stadsgolf

U maakt een mooie wandeling door de stad en u komt hierbij langs de meest bijzondere en historische plekjes van Nijmegen. Natuurlijk zullen de Grote Markt en de Waalkade in deze route niet ontbreken. In de binnenstad mag u de midgetgolf technieken toepassen maar in de verschillende parken kan de échte golfslag gebruikt worden! In groepjes van maximaal 6 personen gaat u op pad met een routekaart, historische uitleg en een kleine bolderkar met alle benodigdheden. U krijgt een scorekaart mee en voor de winnaar van elke groep is er een leuke prijs! Duur 3 – 3,5 uur / Kosten ca. € 20,50 per persoon incl. consumptie

Speurtocht ‘GPS wandelen’

Bent u op zoek naar de optimale teambuilding activiteit in de stad? Dan is dit wat u zoekt! Tijdens de route komt u langs vele bijzondere plekjes van de binnenstad van Nijmegen maar alleen middels de goede coördinaten op het GPS apparaat kunt u de juiste route lopen! Daarnaast moeten er ook vragen worden beantwoord en diverse opdrachten uitgevoerd worden. Alleen met een goede en optimale samenwerking zult u het eindpunt halen! Durft u de uitdaging aan met de echte GPS wandel speurtocht?! Duur 3 – 3,5 uur / Kosten ca. € 24,= per persoon incl. consumptie en ontvangst met koffie of thee en uitleg

Wijnproeverij

Een bezoek aan een wijnhoeve in de buurt van Groesbeek behoort ook tot de mogelijkheden. Het gaat hier om een biologische wijngaard waar een milieuvriendelijke en smaakvolle wijn wordt gemaakt. Na een interessante rondleiding geniet u van een proeverij waarbij 4 verschillende soorten wijn worden geproefd, besproken en beoordeeld. Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 10,= per persoon

Safari op de Veluwe

Na de uitleg, onder het genot van een kopje koffie, begint het grote avontuur! Ontdek de mooiste plekjes van de Veluwe. Eindje fietsen, stukje lopen, samen navigeren etc. Onderweg veel punten verzamelen met o.a. boogschieten, steprace en klootschieten. Zo leer je je teamgenoten kennen in een losse, ontspannen sfeer. Het accent ligt op de gezelligheid en samen leuke dingen doen in een korte tijd. Met vaak prachtige momenten om te genieten van stilte, rust en als u geluk heeft herten en zwijnen! Dit onderdeel vindt plaats in de omgeving van de Posbank / Hoge Veluwe. Duur ca. 4 uur / Kosten ca. € 35,= p.p. inclusief koffie bij ontvangst, rugzakje met een drankje en wat te snoepen voor onderweg en de prijsuitreiking

Klootschieten (in de buurt van de Posbank)

Wandelen en hilariteit. Geniet van dit eeuwenoud balspel, maar 'KIEK UUT VOOR DE KLOOT!' Welk team legt het parcours in zo min mogelijk worpen af en mag zich 'Opperkloot' van de dag noemen? Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 10,= p.p. inclusief begeleiding, een drankje onderweg en de prijsuitreiking

Ook kunt u kiezen voor Pitch & Putt Golf in de buurt van Nijmegen

Na aankomst worden de teams gevormd en het materiaal uitgedeeld. U krijgt u een korte golfinstructie waarin de grondbeginselen van de sport worden uitgelegd en dan….spelen maar ! U speelt via het Texas scramble systeem; in groepjes van 4 personen probeert u in zo weinig mogelijk slagen de totale baan van 18 holes te lopen. Pitch & Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Da's niet zo gek, want Pitch & Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Pitch & Putt Golf is opgezet als publiekssport en is daarom betaalbaar, toegankelijk en open voor iedereen die spelen wil. Door de "kleine" afstanden, tussen 30 en 70 meter, is het spel geschikt voor iedereen. Ook mensen die nog nooit golf hebben gespeeld, kunnen op een Pitch & Putt baan uitstekend uit de voeten. In Engeland en Ierland speelt bijna iedereen, van jong tot oud, geregeld een rondje! U hoeft dus niet te kunnen golfen om deel te nemen. Kosten ca. € 21.= incl. koffie en gebak/ Duur ca. 3 uur

Natuurlijk zijn er ook nog diverse musea die u kunt bezoeken, zoals het Valkenhof, het Bijbels Openluchtmuseum, het Afrika Museum etc. 

18:30 uur

Op een sfeervolle locatie in hartje Nijmegen staat een uitstekend 3 gangen keuzemenu voor u klaar waarbij er rekening is gehouden met liefhebbers van zowel vis, vlees en vegetarische gerechten. De gerechten wisselen per seizoen en wilt u van onze offerte gebruik maken dan stelt de kok graag een mooi menu voor u samen! Uiteraard is het ook mogelijk om een eenvoudiger diner of een complete thema avond incl. eten, drinken & entertainment te organiseren. Wij zijn bij bovenstaand menu uitgegaan van een menu van ca. € 27,50 p.p.
Wilt u liever een buffet, een "Ik hou van Holland diner" thema avond of iets anders dan kan dat uiteraard ook! Ook kunnen wij kookworkshops of een walking dinner voor u organiseren; prijzen en suggesties op aanvraag.

22:00 uur

U bent weer terug in uw hotel; einde dag 2

DAG 3

09:30 uur

Nadat u genoten heeft van het uitgebreide ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en brengt onze chauffeur u richting Apeldoorn. (U kunt natuurlijk ook de ochtend in Nijmegen doorbrengen door te kiezen voor een suggestie die wij u bij dag 2 aanboden).

10:30 uur

In Apeldoorn aangekomen brengt u een bezoek aan Paleis het Loo en haar prachtige tuinen!

Paleis het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het interieur toont o.a. 300 jaar bewoning door de Oranjes van Willem lll tot Wilhelmina. Het paleis en de tuinen zijn voor een groot deel in de 17e eeuwse staat teruggebracht. Een wandeling langs hoogspuitende fonteinen, tuinvazen en eeuwenoude
bomen brengt u in koninklijke sfeer. Een eventuele rondleiding is in het zomerseizoen alleen buiten mogelijk.
Er is ook de gelegenheid om iets te gebruiken bij 1 van de restaurants.

TIP:

Wilt u liever meer actie dan kunnen wij u een bezoek aan het spectaculaire Klimbos! Klimbos adviseren! Dit is het hoogste én langste klimbos van Nederland! Na de ontvangst met koffie en appelgebak gaat u aan het werk! Eerst neemt de deskundige leiding alle veiligheidsregels en instructies met u door en worden de klimgordels aangemeten. Je laat op de demonstratie route zien dat je alles begrepen hebt om daarna zelf de boom in te gaan!

De groene "Discovery" route begint op ca. 2 meter boven de grond en wie durft kan doorgaan tot maar liefst 15 meter hoogte op de zwarte route "No Limit". De overgangen van boom tot boom worden steeds uitdagender. Je mag ook een makkelijke route nog een keertje extra doen! Spectaculair en uniek; dat moet u meegemaakt hebben! Kiest u hiervoor in plaats van voor het Loo dan betaalt u een toeslag van ca. € 5,= p.p. (incl. kopje koffie of thee en appelgebak)/ duur ca. 2,5 – 3 uur

13:15 uur

Op een gezellige locatie in het bos staat de ‘afscheidslunch’ voor u klaar: kroket, wit- en bruinbrood, krentenbrood, pistolets, croissants, vleeswaren, kaas, zoetwaren, koffie, thee, jus d' orange, melk en karnemelk. Toeslag voor een kopje soep is ca. € 2,= p.p.

U kunt ook voor een warme lunch in buffetvorm kiezen: Tomaten- en groentesoep, huzarensalade, zalmsalade, waldorfsalade, rauwe ham, rosbief, beenham, saté, goulash, makreel filet, garnalen, tonijn, nasi, gebakken aardappelen, 2 soorten verse groenten, friet, varkenshaas in champignonroomsaus. Dessert: ijstaart met warme kersen, slagroom en diverse bavarois. Toeslag ca. € 10,= p.p.

16:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

35 – 45 personen               € 299,= per persoon
Toeslag 1 persoons kamer €    95,= per kamer voor 2 nachten. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar 
· 2 kopjes koffie & gesorteerd gebak dag 1
· stadswandeling Elburg o.l.v. deskundige gids
· lunch als beschreven 1e, 2e en 3e dag
· entree Openluchtmuseum 
· bbq buffet 1e dag (excl. drankjes)
· 2 overnachtingen op basis van 2 pers. kamers
· 2 x ontbijtbuffet
· entree Bevrijdingsmuseum
· stadswandeling Nijmegen o.l.v. deskundige gids
· 3 gangen keuze diner dag 2 (excl. drankjes)
· entree paleis het Loo
· verzorging van de chauffeur