Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Wadlopen in Pieterburen!

De tijden van het wadlopen hangen nauw samen met de getijden dus vraag naar een exact programma zodra u een datum weet!

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk touringcar voorzien van bar, video en toilet richting Pieterburen.

Onderweg worden er aan boord 2 kopjes koffie of thee met een lekkere gevulde koek genuttigd. Uiteraard kunt u ook een koffiestop maken onderweg. De toeslag voor 2 x koffie of thee met gebak onderweg bedraagt ca. € 2,= p.p.

12:00 uur 

Verwachte aankomst in Pieterburen waar u wordt ontvangen met een heerlijk uitgebreid lunchbuffet dat o.a. bestaat uit diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, omelet, pannenkoeken, salade, zalm, melk, koffie en jus d’orange.

13:15 uur

Aansluitend brengt u een bezoek aan de zeehonden crèche van Lenie ’t Hart waar u een informatiefilm over het werk van de zeehonden crèche te zien krijgt en aansluitend uitgebreid rond kunt kijken! U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de Zeehondencrèche kunt u letterlijk in de keuken kijken!

14:30 uur

Tijd voor een prachtige zwerftocht over het wad!

De zwerftocht is de meest gelopen wadlooptocht in de wereld! Deelnemen aan de wadloop zwerftocht is écht wadlopen en als je geluk hebt kom je tijdens het wadlopen nog zeehondjes tegen ook!

Een wadloop zwerftocht is een tocht van 8 tot 10 kilometer lang waarbij je kennis maakt met alle facetten van het Wadlopen. Ook door de niet geoefende (wad)loper zijn deze wadlooptochten te volbrengen. Wadlopen is een inspannende en ontspannende ontmoeting met een uniek natuurgebied; de Waddenzee. Bij laag water een waddenland, grillig doorsneden door geulen en prielen, dat te voet overgestoken kan worden. 

Men kan alleen wadlopen als men gezond en fit is; uitvallen onderweg is er niet bij! U moet bij het lopen altijd zorgen voor een rugzak met daarin waterdicht verpakte droge kleren en eten en drinken voor onderweg. Uiteraard wordt u begeleidt door een ervaren gids.

TIP: Voor vertrek kunt u eventueel schoenen voor het wadlopen aanschaffen voor ca. € 12,50 per paar in de maten 36 tot en met 46.

18:00 uur

Terug aan de vaste wal kunt u bij een eenvoudig ingerichte wasgelegenheid de dikste modder en slik afspoelen en eventueel schone kleren aantrekken.

Wat is er fijner dan na een geslaagde dag gezellig af te sluiten met een goed verzorgde BBQ?

Je kunt kiezen uit verschillende soorten vlees en vis en daarbij worden een aantal bijgerechten geserveerd. Voor vegetarische gasten is er een aangepast assortiment op aanvraag. De BBQ bestaat uit Kuiken pootjes, Kogelbiefstuk, Huisgemarineerde saté spies, Pepersteaks, Shaslicks, Gamba’s, Zalm tosti’s met olijven tapenade, Vissalade met o.a. huisgerookte zalm, Huisgemaakte huzaren salade, rijk gegarneerd, Caesarsalade, Stokbrood met kruidenboter, diverse sauzen.

Liever een warm- & koud buffet?
Wil je proeven van verschillende gerechten? En vindt u het leuk om af en toe van zitplaats te wisselen?

Kies dan voor een warm-koud buffet dat er als volgt uit kan zien. Er is voor iedereen wat wils bij (ook voor mensen die geen vlees eten!): Lamsgehaktballetjes in kerrie en rode ui, Zijde van een zalm met schelpdieren, Carpaccio op tonijnsaus met kappertjes en slasoorten, rundstoof met groenten van het seizoen in zijn eigen jus, Kuiken pootjes in rode saus, Witte rijst, Roerbak groenten, Vissalade met huisgerookte zalm en andere vissoorten, Huisgemaakte huzaren salade rijk gegarneerd, Caesarsalade, Speltflensjes* overgoten met suikerstroop, Stokbrood met kruidenboter
* Spelt is een ouderwetse graansoort die nog steeds geteeld wordt in Pieterburen.

Uiteraard kunt u ook eerst een stuk rijden en dan onderweg dineren maar het wordt wel laat voordat u dan aan tafel zit. Zonder diner of bbq krijgt u een korting van € 29,50 per persoon.

20:30 uur

Vertrek huiswaarts.

23:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 - 44 personen  € 115,00 per persoon
45 - 60 personen  € 113,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. 2 kopjes koffie of thee met gevulde koek 
· lunchbuffet als beschreven
. entree zeehonden creche
· zwerftocht over het wad o.l.v. deskundige gids van ca. 3,5 uur
· barbecue als beschreven of koud en warm buffet (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur