Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Maastricht; mooie stad aan de Maas

08:30 uur

Vertrek uit regio Utrecht. (Uiteraard kunnen andere opstapplaatsen ook!)
Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar naar Maastricht.

11:00 uur

Verwachte aankomst in Maastricht waar u op het sfeervolle landgoed op de Pietersberg wordt ontvangen met onbeperkt koffie en thee en natuurlijk mag de Limburgse vlaai niet ontbreken! Voor eventuele kinderen is er een glaasje fris en er is een kleine speeltuin aanwezig.

11:30 uur

Deskundige gidsen halen u af voor een rondleiding door de mergelgrotten. Onder hun leiding maakt u een tocht van ruim een uur in het gangenstelsel “Zonneberg”, dat deel uitmaakt van het 20.000 gangen tellende onderaardse labyrint in de Sint Pietersberg. (Helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn).

12:45 uur

U bent weer terug bij het restaurant waar de goed verzorgde lunch voor u klaar staat en mocht het mooi weer zijn dan gebruikt u de lunch op het terras terwijl u geniet van een prachtig zicht op de mooie omgeving!

Bij de lunch uit eigen streek wordt onbeperkt koffie, thee en melk geschonken en wordt er een assortiment broodjes en broodsoorten geserveerd met daarbij jong belegen kaas, boerenham, kip-rollade, gebraden gehakt en rauwkost. (zorgt u zelf voor de lunch dan krijgt u een korting van ca. € 12,50 p.p.)  

14:00 uur

U bent inmiddels in het centrum van Maastricht aangekomen waar u diverse mogelijkheden heeft om de middag door te brengen. U kunt ook voor meerdere opties kiezen maar er moeten wel minimaal 20 personen aan 1 onderdeel deelnemen 

De Scrabbletour!
Een puzzeltocht door de binnenstad van Maastricht waarbij u bij iedere vraag letters kunt verdienen om later woorden mee te vormen. Bij het eindpunt wint het team met de meeste juiste woorden. De combinatie van de leuke route en de vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardigheden. Aan het eind is er een prijsuitreiking en een drankje is daarbij inbegrepen! Kosten ca. € 15,= p.p./ Duur ca. 2,5 uur

Stadswandeling o.l.v. een deskundige gids door het centrum van Maastricht waarbij bijvoorbeeld ook een bezoek aan het Vrijthof met de O.L.V. kathedraal ingepast kan worden. Kosten ca. € 5,= p.p. (afhankelijk van het aantal deelnemers) Duur ca. 2 uur

Een bezoek aan de Wijngaard, gelegen in het schilderachtige Jekerdal, even buiten de stad Maastricht. De monumentale hoeve, gebouwd om een grote binnenplaats, dateert uit ongeveer 1600. U krijgt hier een rondleiding met deskundige toelichting. U bezoekt o.a. de wijngaard, de wijnkelders en natuurlijk ontbreekt de wijnproeverij niet! (inclusief 3 verschillende wijnen proeven en brood). Kosten ca. € 11,= p.p. / Duur ca. 1,5 uur

Vrije tijd; ook altijd leuk!

Uiteraard kan er ook een boottocht over de Maas gemaakt worden. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een rondvaart van ca. 50 minuten langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg tot de Belgische grens en weer terug. Kosten vanaf ca. € 8,= p.p.

Ook kunt u per boot vanuit Maastricht over de Maas stroomafwaarts varen om via de sluis van Bosscherveld op de Zuid-Willemsvaart te komen. U volgt dit oude kanaal uit 1825 om na een korte stop aan de Nederlands Belgische grens bij de sluis van Neerharen 9 meter omhoog geschut te worden en herhalen dat nog eens in de sluis van Lanaken. Dan komt u op het grote Albertkanaal en ziet u hoe de kanaalgravers zich een weg gebaand hebben door heuvels en mergel. Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms 60 meter hoog op uit het water. In de sluis van Ternaaien wordt u 15 meter omlaag geschut om weer op de Maas te komen om zo langs de hellingen van de St.Pietersberg op Maastricht af te stevenen. Kosten ca. € 18,= p.p. / Duur ca. 4 uur (de rest van het programma kan dan worden aangepast).

In de Kazematten, de onderaardse vestingwerken van Maastricht, start de Avonturentocht d' Artagnan. In deze uit de 16e eeuw daterende ondergrondse verdedigingswerken moet u de weg zoeken. De in 1673 gesneuvelde Commandant van de Eerste Compagnie der Musketiers, d' Artagnan, speelt de hoofdrol in deze tocht. Door het opvolgen van zijn aanwijzingen en het uitvoeren van verschillende opdrachten kunt u de weg naar buiten vinden. Deze tocht vereist stevig schoeisel en sportieve kleding.

Iedereen moet zelf voor een zaklantaarn zorgen. Deze tocht is niet geschikt voor mensen met engtevrees. Tijdsduur ca. 2,5 uur. Kosten ca. € 17,= per persoon.

Ook leuk en bovendien zeer interessant is een kijkje achter de schermen van vliegveld Maastricht-Aachen.
Dit unieke bedrijf opent hier voor uw gezelschap deuren die voor anderen gesloten blijven..…….Mateloos interessant en leuk voor jong en oud!

Na een inleiding, krijgt u alles te zien en kunt u met uw touringcar een rondrit maken langs platforms, passagiersterminals, vliegtuighangaars voorzien van duidelijke uitleg over alle wetenswaardigheden door een gids van RLM. Rondleiding incl. koffie of thee van ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 15,= p.p.

Programma met alleen een rondrit + gids /ca. 75 minuten ca. € 12,50 p.p. Ook voor dit programma geldt dat we dan de rest van het programma moeten aanpassen om dit onderdeel te kunnen uitvoeren maar dat gaat uiteraard in overleg met u.

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten in en rond Maastricht te boeken; nog een kleine greep:
Rondleiding over het ENCI terrein (ca. € 4,= p.p.), rondleiding van 1 uur door de grotten op de sint Pietersberg (ca. € 6,= p.p.), een bezoek aan outlet center Maasmechelen Village (gratis), deelnemen aan een mergelworkshop (ca. € 20,= p.p.) bezoek aan "de Kluis" in de Sint Pietersberg (ca. € 6,50 p.p.) een rit door Maastricht met de Zonnetrein (ca. € 5,= p.p.), bezoek aan de Steenkolenmijn in Valkenburg (ca. € 7,= p.p.), rondleiding Kazematten en Schuilkedelr (ca. € 9,= p.p.) zelf een vlaai bakken (ca. € 30,= p.p.) een hand- en kruisboogclinic (ca. € 26,= p.p.), het Pater Vink Mysterie; een spannende speurtocht (ca. € 28,= p.p.), Mind poker; Maastricht op een leuke manier ontdekken (ca. € 30,= p.p.) kajakken en raften, mountainbiken in de grotten, theaterwandelingen, historische fietstocht, paintballen, bezoek aan de bierbrouwer,wandeling door de spookgrotten, segwaytours etc.!

Uiteraard zijn er nog tal van andere mogelijkheden dus wilt u meer weten dan horen wij dat graag van u. 

Uiteraard zijn er nog tal van andere mogelijkheden dus wilt u meer weten dan horen wij dat graag van u. 

18:00 uur

U bent inmiddels aangekomen in het witte stadje Thorn waar u op een gezellige locatie gaat genieten van een lekker buffet dat wordt gepresenteerd vanaf verschillende kraampjes: Huzarensalade, paté, drumsticks, kipfilet “Picasso”, varkenspoulet op huisgemaakte wijze, rauwkostsalades, sausen en stokbrood met kruidenboter, diverse soorten Franse kazen, zalm, Hollandse haring, makreel, Noorse garnalen, mosselen en diverse sausjes. Het dessert bestaat uit chocolademousse, ijs met vruchten en diverse soorten bavaroise.
Uiteraard is een ander diner of buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. 

23:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 79,50 per persoon
61 – 79 personen  € 76,50 per persoon 
80 - 86 personen  € 73,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.


Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· onbeperkt koffie of thee met vlaai
· rondleiding en entree door de grotten
· lunch als beschreven
· vrije tijd in Maastricht
· buffet als beschreven (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur(s)