Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Actie op Terschelling!

06:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk dubbeldekker touringcar, voorzien van bar, video en toilet, richting Noorden des lands!

Ter informatie: er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de boot; we kunnen de normale boot nemen die om 09.45 uur vertrekt (overtocht duurt bijna 2 uur waardoor u tegen 12 uur op het eiland bent en u moet uiterlijk om 17.30 uur alweer terug met de boot) of u neemt deze sneldienst van ca. 45 minuten maar die vertrekt alleen om 08.30 uur of om 12.30 uur. Indien u toch voor de normale tocht kiest van 09.45 uur dan krijgt u een korting van ca. € 6,= p.p. (toeslag die we nu betalen voor de sneldienst). 

We zorgen onderweg voor koffie en thee in de bus met daarbij een lekkere grote bakkersgevulde koek!

08:30 uur 

De boot vertrekt uit de haven van Harlingen richting Terschelling; de touringcar blijft in Harlingen geparkeerd staan.

09:15 uur

U bent inmiddels aangekomen op Terschelling waar we in een paar minuten naar de fietsverhuur wandelen en waar de dames- en herenfietsen met 7 versnellingen voor u klaar staan!

Al van verre verwelkomt de vuurtoren de Brandaris de eilandgasten! Deze 400 jaar oude blikvanger is de voorbode van een geslaagde dag op het eiland want Terschelling bruist! Is het niet in de talloze gezellige restaurants en kroegjes, dan wel tijdens de diverse evenementen die hier het hele jaar door worden georganiseerd. Gezellig om te shoppen maar ook rustzoekers en fietsliefhebbers koesteren het eiland dat voor meer dan 80% bestaat uit schitterende natuur met natuurreservaat de Boschplaat als oogverblindend hoogtepunt. Voor elk dus wat wils op Terschelling!

Ter informatie: het Oerolfestival vindt jaarlijks plaats van half tot eind juni; dit is een drukke periode om het eiland te bezoeken en vaak zijn er behoorlijke wachttijden bij de fietsverhuur etc.. Wij raden u aan om uw bezoek niet in deze periode te plannen.

09:45 uur 

Nadat iedereen van een fiets is voorzien vertrekt u richting het Wrakkenmuseum dat op ca. een half uurtje fietsen ligt.

10:15 uur

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt hier al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen!

Het museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij, waarvan het dragende gedeelte gemaakt is van de restanten van het Noorse barkschip Cyprian, dat in 1905 bij Terschelling verging.

Door Terschellinger duikers zijn er sinds 1976 een kleine 150 scheepswrakken opgespoord; zowel van moderne als historische schepen. Hieruit zijn in de loop der jaren duizenden uiteenlopende voorwerpen opgedoken. Er worden talrijke vondsten van het strand getoond, variërend van de inhoud van aangespoelde containers tot de bekende 'briefjes in fles'.

Verder is er een expositie over de werkzaamheden door de helmduikers op het wrak van het goudschip Lutine en vindt u rondom het museum de grote stukken zoals ankers, kanonnen en de toren van een Engelse onderzeeboot.

U heeft hier de tijd om rond te kijken en als Hille er zelf is zal hij u kort een uitleg geven over het museum zodat u daarna zelf rond kunt kijken.

11:30 uur

Na uw bezoek aan het wrakkenmuseum fietst u richting Terschelling West.

12:00 uur

U wordt verwacht op een gezellige locatie in hartje Terschelling West waar de lunch al voor u klaar staat: kroket, diverse soorten brood en broodjes, 3 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoetbeleg, en koffie, thee, melk en jus d’orange. (zonder lunch krijgt u een korting van ca. € 13,= p.p.) Uw gezelschap zou dan eventueel zelf voor een lunch kunnen zorgen doordat ze even vrije tijd hebben.

13:30 uur 

Aan het strand is het tijd voor het actieve programma waarbij uw gezelschap zal worden gesplitst in kleinere groepen. U kunt een keuze maken van 3 a 4 onderdelen waaraan iedereen dan zal deelnemen.

Deze onderdelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

BLOKARTEN; (als dit kan vanwege het getij) in een driewieler buggy rijdt u met een snelheid van 10 tot misschien wel 70 km/h over het strand! Opspattend zand, water tot achter uw oren, gevoelige spieren maar vooral het ultieme gevoel van vrijheid vormen de garantie voor uw blokart avontuur! En u kiest uw eigen manier van rijden; avontuurlijk of behoedzaam!

RAFTEN; speciaal voor de avonturiers onder u! Op het strand lijken het nog maar onschuldige golfjes te zijn maar eenmaal in de branding weet u niet wat u meemaakt! De golven spatten op de zandbanken uit elkaar en spoelen over uw raft heen en u kunt maar 1 ding doen; doorgaan!! Over en door de branding terwijl u de adrenaline door uw lichaam voelt gieren!

BRANDING KAJAKKEN; U gaat 1 op 1 de strijd aan met de golven en de zee! Komt u door de branding heen? Deze ervaring geeft u ook een echte adrenaline kick en zal u nog lang bijblijven. (de 1e drie onderdelen zijn niet echt geschikt voor mensen met rug- en gewrichtsklachten).

POWERKITING; in gevecht zijn met de wind op het strand! Wie is er sterker; de wind of u? Behendigheid en concentratie spelen een grote rol en het gevoel van triomf wordt sterker naarmate u de vlieger beter onder controle heeft. Spanning en ontspanning in een weergaloos decor!

BEACH GOLF; Niet afslaan op een pasgemaaide green maar op één van de breedste stranden van Europa! Voor starters en ervaren golfers is er een cursus afslaan of een uitgezet parcours langs de fraaie kust!

BOOGSCHIETEN; Nadat de instructeur u alle aspecten van het boogschieten heeft gedemonstreerd kunt u zelf uw trefzekerheid op de proef stellen. Nadat u uw techniek op verschillende afstanden heeft getest, kunt u in het boogschietspel de Robin Hood in uzelf te ontdekken!

Er kan uiteraard tussen de bedrijven door een stop worden ingelast van een half uurtje waarbij er voor iedereen iets te drinken en te eten is (niet inbegrepen). Het programma zal in dat geval een half uur langer duren tot ca. 16.30 uur.

16:30 uur

Einde van het actieve gedeelte; u gaat weer terug richting de fietsverhuur en desgewenst heeft men nog even vrije tijd om een terrasje te pikken. (als iedereen maar op tijd terug is bij de boot!)

17:30 uur

Vertrek per boot richting Harlingen.

Onderweg geniet u van een goed verzorgd barbecuebuffet aan boord van de boot, dat er als volgt uit kan zien: braadworst, kipsaté, hamburger, shaslick en zalmfilet, rauwkostsalades, aardappel en pastasalade, friet, stokbrood, kruidenboter, roomboter, drie koude sauzen en satésaus.

Toeslag voor een eventueel dessertbuffet is ca. € 7,50 p.p.: verse fruitsalade, crème brulee, cranberrygebak, slagroom, Apfelstrudel, ambachtelijk boerenijs men bavarois van seizoensfruit. Eventueel is een ander buffet, bijvoorbeeld een warm- en koud buffet, ook mogelijk; toeslag vanaf ca. € 5,= p.p.

Ter informatie: Kiest u voor de snelle boot dan vertrekt u om 17.00 uur en betaalt u een toeslag van € 6,10 p.p. U bent dan rond 18.00 uur in Harlingen maar moet dan onderweg ook nog een dinerlocatie aandoen. Gaat uw voorkeur hier naar uit dan werken wij dat graag voor u uit.

19:30 uur 

In Harlingen staat de touringcar al klaar om u naar huis te brengen.

20:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

80 - 87 personen € 149,50 per persoon (dubbeldekker)
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK dubbeldekker
· 2 kopjes koffie of thee met grote gevulde koek
· bootovertocht Harlingen - Terschelling v.v. 
· lunch als beschreven
· actief middagprogramma als beschreven
· bbq buffet (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur