Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Historie, Wadlopen & Zeehonden

09:00 uur

Vertrek uit de regio per luxe touringcar. Onze chauffeur brengt u richting Middenbeemster.

10:00 uur

In Hoorn wordt u op een gezellige locatie verwacht voor 2 kopjes koffie of thee met gebak.

10:30 uur

Deskundige gidsen nemen u mee voor een leuke 1,5 uur durende stadswandeling door historisch Hoorn.

U ruikt hier bijna nog de nootmuskaat uit de Gouden Eeuw; u hoort de scheepsjongens weer aanmonsteren, de zeilen worden gehesen en het dek wordt gezwabberd. Al wandelend met een van onze gidsen waant u zich in de koopmansstad Hoorn uit de Gouden Eeuw. Ons bekwame gidsenteam neemt u graag op sleeptouw langs bijzondere plekken en vertelt hier honderduit over. Er gaan maximaal 20 personen per gids mee.

12:00 uur 

De wandeling eindigt bij de busparkeerplaats waar de chauffeur al op u staat te wachten om u mee te nemen richting Den Helder.

12:30 uur

Op een gezellige locatie staat een lekkere én snelle lunch voor u klaar want vanwege het tij moeten we om 13.30 uur vertrekken* voor het wadlopen! De lunch bestaat uit een lekker kopje soep, 2 belegde broodjes en een krentenbol en koffie, thee, melk en jus d’orange.

Aansluitend vertrekt u richting het punt waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een leuke ca. 1 uur durende tocht naar het punt waar u wordt afgezet om te voet verder te gaan! Onderweg is er ook nog tijd om zeehonden te spotten!

14:30 uur

U wordt door de boot afgezet op het Wad waarvandaan u in ca. 1,5 uur terug loopt naar de vaste wal. Dit is een tocht die uitermate geschikt is voor beginners en dus voor iedereen. Normaal duurt een wadloop tocht al gauw 3,5 uur……!

16:15 uur

U bent weer terug aan vaste wal (als het goed is…) en u kunt zich even afspoelen / omkleden in de ‘wasstraat’, indien nodig. Daarna heeft u nog even tijd om bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. (1 consumptie (fris) en hapje inbegrepen!)

17:00 uur

Op een gezellige locatie besluit u deze sportieve dag met een lekker diner dat er als volgt uit kan zien:
* heldere groentesoep
* varkensschnitzel met Stroganoff saus
* ijs met vruchten en slagroom 

Uiteraard is het ook mogelijk het diner (of een buffet of een lekker BBQ) wat verder huiswaarts te gebruiken of te kiezen voor een buffet of bbq; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:00 uur 

Vertrek huiswaarts.

20:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 - 60 personen € 97,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties ook mogelijk; prijs op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met huisgemaakt appelgebak
· stadswandeling Hoorn o.l.v. deskundige gidsen
· lunch als beschreven
· boottocht over het Wad incl. zeehonden spotten
· wadlopen ca. 1,5 uur
· napraten onder genot hapje en drankje als beschreven
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

* de tijden van het wadlopen hangen samen met het tij dus informeer vooraf naar de exacte tijden zodra u een datum weet.
Afhankelijk van de tijd van vertrek voor het wadlopen kunt u het wadlopen ook combineren met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum of bijvoorbeeld een sterrenspeurtocht in Volendam!