Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Ontdek Texel

07:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Den Helder. Onderweg gebruiken we aan boord een kopje koffie of thee met iets lekkers. 

10:15 uur

Verwachte aankomst bij de boot die ons om 10.30 uur naar de overkant zal brengen. De overtocht duurt slechts 20 minuten.

Er kan voor de boot niet gereserveerd worden maar over het algemeen zijn er geen vertragingen. Mochten we door files etc. later aankomen dan kunnen we pas een half uur of 1 uur later met de boot mee. (afhankelijk van wanneer u reist).

Op de boot vindt u de nodige voorzieningen, zoals een buffet voor eten en drinken, diverse zonneterrassen en informatiepanelen in de salons. Voor mindervaliden zijn er op de Dokter Wagemaker (vanuit Den Helder) speciale toiletten en liften aan boord.

10:50 uur

Bij aankomst op het eiland rijden we in ca. 15 minuten naar Ecomare. Rond 10 over 11 zijn we aangekomen bij Ecomare waar u eerst buiten kunt genieten van het voren van de zeehonden dat dagelijks rond 11.30 uur plaatsindt en waarbij een medewerker van alles over de zeehonden vertelt.

Aansluitend heeft u ruim de tijd om rond te kijken in dit interessante museum. In Ecomare maakt u kennis met het leven in het Waddengebied en de Noordzee én met het ontstaan van Texel. Wisselende exposities, prachtige aquaria, een vogelopvang en natuurlijk zeehonden want daar is Ecomare vooral bekend om!

In de opvang zijn vaak jonge of zieke zeehonden te zien. De vaste groep bestaat uit ongeveer 20 dieren. Vooral het voeren van de zeehonden is een hoogtepunt! Dit gebeurt dagelijks van 11.00 uur – 11.30 uur en om 15.00 uur.

Indien gewenst kunnen wij ook zorgen voor een leuke rondleiding/uitleg! De kosten voor 1 uur bedragen 100 euro en met name voor mensen met bijvoorbeeld een visuele handicap kan er dan o.a. gevoeld worden aan diverse opgezette dieren zoals een zeehond, een lepelaar maar ook aan een mammoettand!

13:00 uur

Op een gezellige locatie staat de lunch voor u klaar: broodje kroket, broodje ham, broodje kaas, krentenbol, fruit en 2 kopjes koffie, thee of melk.

14:00 uur

We worden afgehaald door een deskundige gids die u eerst een klein stukje te voet meeneemt door de Cocksdorp en aansluitend meeneemt voor een mooie tocht over het eiland waarbij u o.a. de vuurtoren met zijn pittoreske huisjes en een aantal leuke dorpen passeert.

Uiteraard hoort u onderweg allerlei leuke wetenswaardigheden over Texel. Uiteraard zijn er ook tal van andere mogelijkheden om uw middagprogramma in te vullen; Zo kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan de Texelse Ambachtelijke Bierbrouwerij! Prijs voor rondleiding inclusief een consumptie is ca. € 8,= p.p.

Ook is het mogelijk om een leuke Fietstocht (tandems ook mogelijk) over het eiland te maken.
Kosten fietshuur ca. € 9,= p.p.

Verder is een bezoek aan het Maritiem & Juttersmuseum Kaap Skil ook zeer aan te raden; hier kunt u ook deelnemen aan een verhaal vertelt door de jutter en kunt u zien wat er allemaal in de loop der tijd op het strand gevonden is.

Op het museumterrein vindt u ook een stukje historisch Oudeschild. Herbouwd aan de hand van oude tekeningen is een stuk van het Jeneverbuurtje, of kortweg Buurtje en tevens oudste stuk van Oudeschild herbouwd. Een timmermanshuisje en twee visserswoningen geven een prachtig en levendig beeld van het armoedige leven en de activiteiten in en om de huizen aan het begin van de vorige eeuw. U kunt door de huisjes lopen en de inrichting goed bekijken. Het harde, armoedige leven van de visser en vooral van hun achterblijvende en vaak in angst levende vrouwen en kinderen is hier overduidelijk zichtbaar.

’s Middags zitten vissers hier netten te breien of boeten. De timmermansvrouw kookt een potje op een oliestel, of is aan het handwerken. U waant zich werkelijk in de tijd van uw overgrootouders! Bij mooi weer zitten de mannen buiten te werken en de vrouwen zitten in het zonnetje, de kippen lopen wat te pikken in het zand en je hoort de groente in de moestuin bijna groeien! Uiteraard is er nog veel meer te zien in het museum zoals, in de zomer, de touwslager, de visroker en de smid. Entree museum ca. € 7,50 p.p

Ook kunt u deelnemen aan een ''Zeehondentocht'' waarbij u per boot vanuit Oudeschild een tocht naar de zandplaat maakt waar u de zeehonden van dichtbij kunt bekijken en fotograferen. Vertrektijden 10.30 en 14.00 uur (onder voorbehoud). De tocht duurt 2 uur en is inclusief een bezoek aan de Marinehaven. Kosten ca. € 10,= p.p

Nieuw op Texel is de "Tuk- Tuk Safari"! Er kunnen maximaal 4 personen per tuk tuk mee en er zijn maximaal 10 tuk-tuks beschikbaar. U maakt een leuke tocht van ca. 2 uur via de Hoge Berg naar Den Hoorn en de Dennen en via de Koog en De Waal terug naar Oudeschild. De chauffeur moet beschikken over een rijbewijs B.
Kosten ca. € 18,50 p.p.

Verder kunt u nog karten, de gezellige dorpen bezoeken, een tocht per Jan Plezier maken, midgetgolven, de kaasboerderij bezoeken, beeldhouwen in de natuur etc.

Kortom, op Texel is er voor ieder wat wils!

17:00 uur

Op een sfeervolle locatie in de Koog staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* romige tomatensoep met champignons
* schnitzel met diverse groenten,
  salade, aardappelen, frites en mayonaise
* ijs met slagroom
Uiteraard is een ander menu of een buffet ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

19:00 uur

Per boot terug naar het vasteland. Om 19.20 uur door naar uw opstapplaats vanuit Den Helder. 

21:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.  

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 75,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje koffie of thee met gevulde koek
  aan boord van de touringcar
· overtocht per boot
· entree Ecomare
. lunch als beschreven
. rondrit Texel o.l.v. deskundige gids
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur