Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Veelzijdig Haarlem

08:00 uur

Vertrek vanuit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk touringcar, voorzien van bar, video en toilet, richting Haarlem.

10:00 uur

Verwachte aankomst in Haarlem bij een voormalige kerk! Een unieke locatie met een volledig operationele bierbrouwerij met Grand café en restaurant! 

Uw gezelschap wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en appeltaart met slagroom. Toeslag voor een 2e kopje koffie bedraagt ca.€ 2,10 per persoon.

10:30 uur

Na de koffie is het tijd om Haarlem nader te verkennen! Dit kan op diverse manieren;

1) Traditionele stadswandeling*. 

Uw gezelschap wordt in groepjes van maximaal 20 personen gesplitst en deskundige gidsen nemen u mee voor een ca. 1,5 uur durende wandeling door het historische en mooie centrum van Haarlem; U krijgt uiteraard te horen over de historie en bezoekt ook een aantal Haarlemse Hofjes! Duur ca. 1,5 uur.* Wij zijn van deze wandeling uitgegaan bij de prijsberekening. 

2) U kunt ook kiezen voor wandeling met een echte Verhalenverteller!

U wordt opgehaald door de verteller die u meeneemt op een belevenisvolle zwerftocht door nauwe stegen en boeiende straten in het hart van Haarlem. Ontmoet de aanstaande keizer, beleef een vreselijk beleg en een eeuwige haat-liefde-verhouding met Haarlems jongere broer: Amsterdam. Het spoor van de Storytrail leidt naar een verborgen verleden dat door de magie van de verteller tevoorschijn komt.

Haarlem heeft eeuwenlang in de schaduw van het veel grotere Amsterdam moeten staan. Slechts weinigen weten dat Haarlem in de Middeleeuwen groter en belangrijker was dan Amsterdam. In Haarlem woonden ooit de graven van Holland van wie er één het bijna tot keizer van het Duitse keizerrijk schopte, de machtigste man van Europa. Beleef het adembenemende gevecht waarin deze keizer zijn macht wil bewijzen. Maar er zijn nog meer Haarlemse helden zoals Laurens Coster, uitvinder van de boekdrukkunst en Pieter Teyler, een weldoener die de stad bijna al zijn rijkdommen schonk. 

Extra informatie: Deze wandeling moet u zien als een soort theaterwandeling. De verteller neemt je mee de stad in. Je wandelt door het decor van het eeuwenoude centrum terwijl je de helden, schurken en heiligen van de stad ontdekt. Duur ca. 1,5 uur / Toeslag i.p.v standaard wandeling ca € 10,50 per persoon.

12:15 uur

Uw wandeling eindigt in het centrum waar op een gezellige locatie de lunch voor u klaar staat: kopje tomatensoep, 1 kroket, huzarensalade, diverse soorten brood wit en bruin, diverse soorten vleeswaren, diverse soorten kaas, diverse soorten zoetbeleg, vers fruit en onbeperkt melk, karnemelk, thee, koffie en jus d orange.

13:30 uur

Tijd voor het middagprogramma waarbij men kan kiezen uit de volgende mogelijkheden:

1)Vrije tijd in het sfeervolle centrum van Haarlem

2)Rondvaart door Haarlem van 1 uur; kosten ca. € 11,= per persoon; max. 23 personen per uur.Het is ook mogelijk om een 2 uur durende tocht te maken op een boot die geschikt is voor maximaal 80 personen en die dan exclusief voor uw gezelschap zal varen; kosten voor 2 uur varen bedragen totaal ca. € 475,=.

3)Sloepentocht door Haarlem! Vaar zelf 2 uur lang door mooi Haarlem in een fluistersloep voor maximaal 6 personen! Geniet van Haarlem vanaf het water in een stoere, robuuste sloep met elektromotor. U krijgt uiteraard een route mee! Kosten 2 uur varen per sloep ca. € 60,= totaal.

4)Per fiets op eigen gelegenheid de omgeving (en eventueel het strand en de zee) verkennen; ook dat is mogelijk! Vlakbij het station haalt u een Batavus fiets met versnellingen af en gaat u zelfstandig op pad. Er zijn diverse (gratis) routes beschikbaar dus u hoeft niet te gaan dwalen, als u maar zorgt dat u aan het eind van de middag op de dinerlocatie aanwezig bent! Hier zullen de fietsen dan weer worden afgehaald.(dit kost eenmalig ca.
€ 3,= per fiets). Kosten fietshuur gedurende de middag bedragen ca. € 11,= per persoon.

Ter informatie: begeleide fiets/puzzeltochten in en rond Haarlem zijn ook mogelijk;kosten bedragen in dat geval ca. € 19,50 p.p.

5)Liever een leuk teambuilding spel? Dan is Crazy 88 wellicht iets voor uw gezelschap!

Laat je door een doldwaze chaperon ontvangen in het hartje van de stad om dit doorgedraaide stadsspel te beleven en de stad te zien zoals nooit tevoren! Na de ontvangst geeft de chaperon een korte uitleg en kondigt hij aan dat dit waarschijnlijk de laatste keer is geweest dat jullie elkaar serieus zullen nemen.

PROGRAMMA

Nadat de teams op de foto zijn gezet en de nodige mensen zijn gewogen, (Waarom? Dat zie je dan wel!) trekt ieder team gewapend met een foto - en videocamera de stad in om een lijst met komische (en soms krankzinnige..) opdrachten te voldoen.

Trek het centrum in om tussen de toeristen te komen, trek de oude stad in op de sfeer te proeven; het maakt allemaal niet uit, als de opdrachten maar worden voldaan! Welk team blijkt uiteindelijk over de juiste dosis gezonde dwaasheid en bluf te beschikken om dit spel te winnen? Dat team wist vast niet dat u een DVD krijgt toegestuurd met daarop de hoogtepunten van deze dag om deze nog jaren laten te bekijken... Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 25 per persoon 

6) Wie is de Mug?

Haarlemmers worden al sinds de vijftiende eeuw “Muggen” genoemd! Maar waarom worden ze zo genoemd en kan je ze in een groep herkennen? Geïnspireerd op het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ ontdek je tijdens dit bedrijfsuitje zelf: Wie is de Mug? 

In elk team, van dit bedrijfsuitje, zit een mug, maar niemand weet wie die mug is dus haal alles uit de kast om deze mug, ‘mol’ of saboteur te ontmaskeren!Vertrouw niemand ook al werk je al langer dan 10 jaar met iemand samen! 

Het spelprogramma brengt u langs oud Haarlem, de stad aan het Spaarne met prachtige hofjes, kerken, grachten, monumenten en oude panden. De tocht bevat ook verschillende spannende groepsopdrachten waarvan sommige door de begeleiders worden gegeven. De prijsuitreiking en ontmaskering vindt plaats in een Haarlems café of kroegje. Kosten voor 1 consumptie (bier, wijn of fris) bedragen ca. € 3,= p.p.

Dit bedrijfsuitje in de vorm van een speurtocht/puzzeltocht  is gebaseerd op het bekende TV programma Wie is de Mol.  Duur van het programma is ca. 2 uur / Kosten ca. € 22,50 per persoon inclusief begeleiding, prijsje voor het winnende team en benodigde attributen.

Uiteraard zijn er nog veel meer puzzeltochten, steptochten (per moderne kickbike), strandactiviteiten, klootschiet- en stadsgolf arrangementen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

17:00 uur

dit kan eerder of later zijn; afhankelijk van het middagprogramma

U bent inmiddels aangekomen bij een eenvoudige strandlocatie in de duinen aan zee!U heeft hier eerst de tijd voor een aperitief en aansluitend staat er een eenvoudig maar lekker strandbuffet voor u klaar dat bestaat uit:
vers gebakken kibbeling met knoflooksaus, spiezen kipsaté met pinda-saté saus, zachte zalmfilet met een dille roomsaus, roseval aardappeltjes uit de oven, groente ovengerecht, diverse salades en huisgebakken brood.

U kunt ook kiezen voor het Mediterraan buffet dat er als volgt uit kan zien:met thijm en knoflook gebakken rozevalaardappeltjes uit de oven, mediterraan gekruide köfteballetjes in pittige tomatensaus, heerlijke zachte zalm in dilleroomsaus, Italiaanse warme groenten in de oven in olijfolie en kruiden gegaard, twee of drie frisse salades (bv groene-, pasta-, couscoussalade of linzen nicoise) en huisgebakken broodsoorten.
Kiest u voor dit buffet i.p.v het strandbuffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 3,= per persoon.

Natuurlijk is een bbq buffet op een strandlocatie ook altijd leuk; biologische hamburger, biologische Duitse braadworsten, kipsaté van kippendijen, gemarineerde spareribs, Black Tiger gamba’s, maïskolven, heerlijk gekruide rozeval aardappeltjes uit de oven met olijfolie, knoflook en kruiden, huisgemaakte sauzen zoals aioli en pinda satésaus, frisse salades en vers huisgebakken brood, gepofte aardappel met crème fraiche of versgebakken frites
Kiest u voor dit buffet i.p.v het strandbuffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 6,= per persoon.

Als dessert kunt u kiezen voor een heerlijk uitgebreid dessert buffet van ca. € 6,= per persoon, dat bestaat uit diverse lekkernijen als tiramisu, Italiaanse ijstaart, verse fruitsalade en petitfours.
Uw gezelschap zit hier in een aparte ruimte met daarbij een afgeschermd terras dus men kan bij mooi weer naar buiten! 

Uiteraard is een andere locatie of een ander menu ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:15 uur

Vertrek huiswaarts.

21:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJINDICATIE:

45 –  75 personen € 79,50  per persoon 
76 –  85 personen € 78,50  per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar(s)
· 1 kopje koffie of thee met appelgebak met slagroom
· stadswandeling met deskundige gids 1,5 uur
· lunch als beschreven
· middagprogramma
  (excl. eventuele entreegelden als beschreven)
· strandbuffet als beschreven (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur(s)