Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Met de Trabi door Berlijn

DAG 1, VRIJDAG 

15:00 uur

Vertrek uit de regio. (Dit kan uiteraard ook eerder of later). Onze chauffeur brengt u rechtstreeks per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet naar Berlijn.

Wij zullen zorgen voor een goed gevuld lunchpakket: een broodje ham, een broodje kaas, een broodje kip, een krentenbol, een bekertje melk, een stukje fruit, een candybar en een huzarenslaatje. Uiteraard kan er ook een dinerstop gemaakt worden;suggesties op aanvraag. In verband met de rijtijdenwet zal er onderweg een stop gemaakt worden.  

23:30 uur

Verwachte aankomst in Berlijn; u checkt in bij een prima 3 sterren toeristenklasse hotel op ca. 5 minuten lopen van openbaar vervoer. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche, toilet en tv en uw hotel beschikt over een gezellig restaurant en een bar. einde dag 1

DAG 2, ZATERDAG 

Berlijn:
Met ruim 3 miljoen inwoners is Berlijn de officiële hoofdstad van Duitsland.

Sinds begin jaren negentig stond Berlijn volledig in de steigers. Hoge bouwkranen reiken tot aan de hemel. Gigantische gebouwen, ontworpen door de beste en duurste architecten ter wereld, schieten als paddestoelen uit de grond. Toekomst en geschiedenis struikelen over elkaar heen.

Op de Potsdammer Platz vind je bijvoorbeeld in de schaduw van gloednieuwe kantoorgebouwen nog een stuk Berlijnse muur. De spectaculaire val van deze muur in het najaar van 1989 leidde tot het einde van het communistische Oostblok en de hereniging van Oost- en West-Duitsland. 

Berlijn is een knallende uitgaansstad, een cultuurstad, een politiek en economisch machtscentrum, kortom een wereldstad!

Een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden:
Het gerenoveerde Rijksdaggebouw, waar tegenwoordig weer het nationaal parlement zetelt, de Brandenburger Tor, de gezellige winkelboulevard Kurfürstendamm, de Gendarmenmarkt, het Concertgebouw van het wereldberoemde Berliner Philharmoniker, de Gedächtniskirche Paleis Charlottenburg, het Olympisch Stadion, het fraaie park Tiergarten, de Alexander- & de Postdammer Platz, Unter den Linden en de Museuminsel.

Ten zuidwesten van Berlijn ligt het historische koninklijke stadje Potsdam. Je kunt je hier al slenterend door een heerlijk park vergapen aan de droompaleizen Sanssouci, Neue Palais, Cecilienhof en Charlotten-hof. Potsdam heeft ook nog andere publiekstrekkers, zoals de historische panden met gevels in de Hollandse wijk, gebouwd onder Friedrich Wilhelm I. 

09:00 uur

Na het ontbijtbuffet is het eerst tijd om de stad te verkennen!

Onze deskundige Nederlandstalige gids neemt u mee voor een leuke en boeiende stadstour waarbij u alle wetenswaardig- en bezienswaardigheden te horen en te zien krijgt!

Indien gewenst kan er na de tour een bezoek worden gebracht aan het “Mauermuseum Haus am Checkpoint Charly”. Het museum is in 1962 ontstaan naast de legendarische grensovergang en geeft de geschiedenis van de Muur weer met daarnaast allerlei objecten die te maken hebben met vluchtpogingen zoals bizarre foto’s etc. Dit museum is een must voor iedereen die voor het eerst Berlijn bezoekt! Kosten ca. € 8,50 per persoon.

Een ander interessant museum dat we aan het eind van de stadstour kunnen bezoeken is “The story of Berlin” aan de Kurfürstendamm. Hier maakt u een reis door de 800 jarige geschiedenis van de stad, vanaf het ontstaan tot aan de 21e eeuw. Bijzondere attractie is de Atoomschuilkelder die u ook mag bezichtigen. Kosten ca. € 10,= per persoon.

12:00 uur

Na de stadstour wordt u in het centrum afgezet en heeft u vrije tijd.

TIP: Het spreekt voor zich dat wij ook een middagprogramma voor u kunnen samenstellen, zoals bijvoorbeeld een wandelpuzzeltocht door Berlijn, een rondvaart over de Spree of een bezoek aan één van de vele musea of kastelen. Ook een bezoek aan Postdam kunnen wij u van harte aanbevelen! Indien gewenst gaat onze Nederlandse gids mee en zorgt hij voor een onvergetelijk bezoek aan o.a. Schloss Cecilienhof waar in 1945 de Potsdammer Conferentie plaatsvond!

18:30 uur

U gebruikt een typisch Duits diner op een gezellige locatie, bijvoorbeeld bij de gezellige brouwerij vlakbij de Alexanderplatz, waar u voorafgaand aan het diner ook nog een rondleiding door de brouwerij kunt krijgen. (ca.€ 9,= p.p)
Het menu kan er als volgt uitzien:
* krachtige kippenbouillon
* Züricher Rahmgeschnetzeltes met
  Butterspätzle
* warme appeltaart met slagroom
of
* champignon- crèmesoep
* rumpsteak met kruidenboter
*
Apfelstrudel met vanillesaus en slagroom
toeslag voor dit menu ca. € 5,= p.p.

Uiteraard is een andere locatie of een koud/warm buffet ook mogelijk, ook een dinnercruise of een bezoek aan een Cabaret voorstelling met diner kan, dus aarzel niet en bel of mail ons voor vrijblijvende suggesties!

20:30 uur

Na het diner brengt de chauffeur u terug naar uw hotel of gaat u op eigen gelegenheid het bruisende Berlijnse nachtleven verkennen! einde dag 2 

DAG 3, ZONDAG 

09:00 uur

Na het ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en neemt aansluitend deel aan de Trabanten Safari!

Onder leiding van een ervaren gids maakt u een 1 ½ uur durende rondrit in het pruttelende en fel begeerde DDR-autootje: de Trabant! Nadat u zelf uw favoriete felgekleurde autootje heeft uitgekozen uit een reeks klinkende namen als Willy, Hans en Lotti, volgt u met een tempo van ca. 30 km. per uur de gids die u door middel van een draadloze radioverbinding van uitleg voorziet. 

En…………………… uiteraard zit u zelf achter het stuur van uw eigen Trabi! Na afloop ontvangt u een persoonlijk ‘Trabi Rijbewijs’ met foto als souvenir.

Wij gaan uit van een bezetting van 4 personen per auto. De auto’s zijn allemaal in prima conditie, MAAR mocht er toch onverhoopt iets gebeuren met de auto dan heeft u een eigen risico van ca. € 50,=. (sowieso is dit onderdeel voor eigen risico en is DAGJE UIT niet verantwoordelijk voor wat voor calamiteiten dan ook). (Zonder safari krijgt u een korting van ca. € 20,= p.p. uitgaande van 4 personen per auto).

12:00 uur

Vertrek richting Nederland. 

16:00 uur

Onderweg gebruikt u nog een lekker afscheidsdiner.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

60 – 87 personen             € 199,00 per persoon
1 persoons kamer toeslag   €   57,50 per persoon/2 nachten
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· lunchpakket 1e dag
· 2 x overnachting op basis van 2- persoons
  kamer met faciliteiten
· toeristenbelasting
· 2 x ontbijtbuffet
· stadstour o.l.v. Nederlandstalige gids
· vrije tijd in Berlijn
· 3 gangen diner 2e dag (excl. drankjes)
· Trabanten safari 3e dag
  (4 personen in 1 auto)
· afscheidsdiner 3e dag (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur