Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Dagje veelzijdig Utrecht!

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u rechtstreeks naar Utrecht.

10:15 uur

U bent inmiddels aangekomen bij een gezellige locatie waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak.

11:00 uur

Te voet aangekomen bij de Nieuwe Kade, ligt de boot al op u te wachten om u mee te nemen voor een 1 uur durende tocht door historisch Utrecht. Zo ziet u de stad eens van een andere kant en onderweg krijgt u natuurlijk deskundige uitleg!

12:15 uur

Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht dus na de rondvaart staat er een lekkere lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: rundvleeskroket, wit en bruin brood,jonge en oude kaas, boerenachterham en gerookte kip, 1 Kaiserbroodje, zoetbeleg en koffie, thee, melk of karnemelk.  

13:30 uur

Voor het middagprogramma bieden wij u de volgende mogelijkheden:

* Het Spoorwegmuseum; Ontdek de fascinerende wereld van het spoor!
Maak een avontuurlijke reis door de tijd en laat u meevoeren door vier werelden. Tussen, onder, boven, naast en in imposante locomotieven, dichtbij huis en naar verre oorden. Fictie en werkelijkheid komen samen in het Spoorwegmuseum! U maakt kennis met de man achter de eerste stoomlocomotief en de reizigers uit de Oriënt Expres vertellen u over hun Oosterse belevenissen. De familie Gommers neemt u mee langs, over en onder de meest indrukwekkende locomotieven uit de 20er en 30er jaren. Entree ca. € 14,= p.p. / duur ca. 2,5 uur

* De Stoombierbrouwerij: hier wordt het bekende Ouwe Daen, Jonge Daen en Linteloo Gold op ambachtelijke wijze gebrouwen en dit kunt u zien tijdens de ca. 30 minuten durende rondleiding waarna natuurlijk ook een biertje geproefd wordt en u kunt genieten van een bittergarnituurtje! Duur ca. 1 uur / Kosten ca. € 12,50 per persoon

* Stadswandeling met een verhalenverteller! Start in een van Utrechts schitterende horeca gelegenheden voor een welkomstdrankje waar je door de verteller zal worden opgehaald. Hij neemt je mee op een belevenisvolle zwerftocht door nauwe stegen en boeiende straten in het hart van Utrecht. Zijn verhalen openen de wereld van list, bedrog, sagen en legenden. Het spoor van het verhaal leidt naar een verborgen verleden dat door de magie van de verteller tevoorschijn komt. Kosten ca. € 15,00 p.p./ duur ca. 1,5 uur

* Dossier Hannes de Knipper; een macabere speurtocht… waarbij de mysterieuze dood van Hannes de Knipper centraal staat. Maar ook enkele volkse straattypen uit de Zevensteegjes en Wijk C van de late negentiende eeuw. Hannes de Knipper werd in de ochtend van zaterdag 14 februari 1876 doodgevroren gevonden onder zijn favoriete uitslaapstek, de linkervisbank op de Vischmarkt in Utrecht. De toenmalige politie deed de zaak af als een tragisch ongeluk. Maar, zoals dat altijd gaat, de politie tastte in het duister maar de buurt niet…  Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 19,50 p.p.

* Stadswandeling langs de Hotspots van Utrecht, zoals de Dom, de grachten, de werven, kerken en leuke steegjes. Met natuurlijk de bijbehorende historische informatie die Utrecht rijk is en Utrecht tot een bijzondere stad maken. Een geschikte wandeling voor een eerste kennismaking met Utrecht! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 6,50 p.p.

* Fort bij Rijnauwen; in een kleine open ruimte tussen Zeist, De Bilt, Utrecht en Bunnik ligt het Fort bij Rijnauwen. Een machtig vestingwerk dat door zijn bouwstijl en zijn gaafheid uniek is in ons land. Ook wat omvang betreft is het enig in zijn soort. Het fort meet ruim 31 ha en is daarmee het grootste fort van ons land. Maar behalve vesting is het fort ook een waardevol natuurgebied.

Na een korte dialezing in het informatiecentrum, gevestigd in het voormalige kruithuis vertelt de gids het een en ander over de historie, de bomvrije gebouwen, de ondergrondse gangen en het rijke natuurleven op het fort.
Prijs: ca. € 5,50 p.p. / duur ca. 1,5 uur

* Step- of fietstocht door Utrecht. Een leuke manier om de stad te verkennen is per step of fiets. Leer de mooiste plekjes van de Domstad kennen onder begeleiding van een ervaren gids met maximaal twintig personen per gids. Kosten € 20,0 p.p. / duur ca. 2 uur

* Rondleiding Stadion Galgenwaard. Voor wie wat meer wil weten over de Utrechtse club is een kijkje achter de schermen zeer de moeite waard! U krijgt op elke verdieping en in iedere ruimte uitleg van een deskundige gids en tevens is een bezoek aan het FC Utrecht museum inbegrepen. De rondleiding duurt ca. 70 minuten en is van maandag – vrijdag te reserveren. Kosten ca. € 10,= p.p.

* Monopoly! Speel nu het bekende, populaire bordspel in de frisse buitenlucht en geniet tegelijkertijd van het boeiende stadsdecor waarin u speelt! Waar geeft u uw geld aan uit? De leukste straten? Of hebben de steegjes, pleinen, kerken, musea, theaters of bioscopen uw voorkeur?Hier valt dik geld te verdienen. Uw pion is een MMS telefoon, uw geld is mobiel geld en uw dobbelstenen zijn uw benen.

Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk plekken in Utrecht worden aangedaan waarvan u uiteindelijk een ‘straat’ probeert te verkrijgen. Na een uur worden onder het genot van een drankje de overgebleven straten geveild en kan onderling gehandeld worden.

In de tweede ronde krijgt u de gelegenheid om extra geld te verdienen door middel van kansopdrachten en bezoekt u zoveel mogelijk plekken waar u nog niet bent geweest. Is uw groepje de andere groepjes hierbij te slim af? Aan het eind wordt duidelijk welk groepje het rijkst is en het spel heeft gewonnen. Duur ca. 3 uur / kosten ca. € 27,50 p.p.

* Dossier Flikken Utrecht. Utrecht's meest smaakmakende koffiebrander, Peter Freddo, is dood aangetroffen aan de Oude Gracht. Is hier sprake van een misdrijf? Aan jou om dit te onderzoeken! Waarom Peter? Zijn er ooggetuigen van deze brute moord? Wie zijn de verdachten? Vind antwoord op alle vragen! Dit stadsspel is ideaal als familieuitje, vrijgezellenuitje, teamuitje of bedrijfsuitje. Duur ca. 2,5 uur /Kosten ca. € 25,00 p.p.

* Kano GPS. GPS is een geweldig leuk instrument om de stad te ontdekken. Kano als team langs de historische `schatten` van de binnenstad van Utrecht. Los onderweg de raadsels en opdrachten op, wat een nieuw getal oplevert om de route met de GPS te kunnen vervolgen. Alle getallen van de coördinaten samen vormen de oplossing om weer bij de eindlokatie uit te komen. Een leuke ontdekkingstocht om de teamspirit te versterken en alle kwaliteiten te bundelen. Duur ca. 2,5-3 uur / kosten ca. € 27,50 p.p.

* Speeddaten met je collega; een echt teambuilding onderdeel! Leer elkaar (nog) beter kennen door middel van deze hilarische workshop. In korte rondes kom je steeds meer te weten over je collega´s. Door middel van diverse vragen en opdrachten kom je achter dingen die je nog helemaal niet wist. Uiteraard zullen we de vragen en opdrachten enigszins werkgerelateerd houden... Van tevoren vullen alle deelnemers een korte vragenlijst in. Duur ca. 2,5 uur. / Kosten ca. € 30,= p.p.

* Wie is de Mol? Spanning, fanatisme en elkaar goed in de gaten houden: dat zijn de hoofdingrediënten van dit spel!
U werkt samen met uw team om zoveel mogelijk geld voor de pot te verzamelen. Maar één persoon is de mol en saboteert de opdrachten. Door zijn of haar toedoen falen de opdrachten en komt er minder geld binnen. Kunt u erachter komen wie de boel belazert? Dan bent u de winnaar van het spel! 
  
U wordt ontvangen op een gezellige locatie in het centrum van Utrecht. Hier geeft een enthousiaste spelmaker uitleg over het spel. Eén persoon in het gezelschap heeft dubbele voorpret: de mol. De mol is van te voren ingelicht, zodat hij of zij precies weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Na de korte uitleg kan het spel beginnen! Tussen de verschillende opdrachten door krijgt u een aantal keer de kans om de mol binnen de groep te herkennen. Heeft u de mol ontmaskerd? Dan bent u de winnaar van de felbegeerde bokaal! Kosten ca. € 25,= p.p. (incl. iets lekkers voor onderweg en de prijsuitreiking) Duur ca. 3,5 uur

18:00 uur

Op een gezellige locatie in Ankeveen staat een goed verzorgd diner voor u klaar:
* Rundercarpaccio of Ardennerham met meloen
* varkenshaasje met champignonsaus
* ijs met slagroom en chocoladesaus

OF
* Carpaccio met kaas of gerookte zalm palet
* zalmfilet met witte wijnsaus of 
  varkensentrecote met pepersaus

* ijs met slagroom
Toeslag voor dit menu is ca. € 3,50 p.p.
Afkoop drankjes: 2 uur onbeperkt drankjes naar keuze: koffie, thee, diverse frisdranken en vruchtensappen, bier, wijn, en jenevers voor ca. € 10,00 p.p. Eventueel kunt u ook kiezen voor een lekkere BBQ of een live cooking buffet inclusief Hollandse bar, suggesties en prijzen op aanvraag. 

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 77,00 per persoon
61 – 87 personen  € 75,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gebak
· rondvaart door Utrecht
· lunch als beschreven
· middagprogramma (excl. entreegelden)
. 3 gangen diner varkenshaas (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur