Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Twee dagen uitwaaien aan de Kust!

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk Touringcar richting Leiden. 

11:00 uur

Voordat u Corpus gaat bezoeken gebruikt u eerst twee kopjes koffie met gebak. 

11.30 uur

(deze tijd kan variëren; wij horen de exacte tijd bij reservering) Tijd voor uw reis door de mens!

Koningin Beatrix heeft CORPUS op 14 maart 2008 geopend. CORPUS is een 'reis door de mens' waar de bezoeker op spectaculaire wijze kan zien, voelen en horen hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en veel bewegen daarbij spelen.

Thematentoonstellingen worden regelmatig afgewisseld. CORPUS speelt een educatieve, informatieve en preventieve rol op het gebied van gezond leven en welzijn, waarvoor steeds meer aandacht in de samenleving is. Vragen zoals 'waarom moet ik slapen?, wat gebeurt er als ik nies?, hoe groeit mijn haar?' krijgen in CORPUS antwoord in de vorm van tastbare, zichtbare en hoorbare verbeeldingen gedurende de 'reis door de mens'. CORPUS maakt veelvuldig gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van animaties, geluid en 3D-effecten, om alle facetten van de medische ontwikkeling in en rond het menselijk lichaam op duidelijke wijze te verklaren en te presenteren.

Tijdens de wandeling naar boven (richting hersenen) krijgt iedereen een head set voor de uitleg. Deze tocht duurt 55 minuten; daarna kunt u langzaam afdalen en deelnemen aan het interactieve gedeelte. Dit duurt, afhankelijk van de interesse van uw gezelschap; 15 tot 60 minuten.

13:15 uur

Op een gezellige locatie aan de Kaag staat de lunch voor u klaar: Lekker kopje soep of een kroket vooraf. Diverse soorten brood, broodjes en krentenbollen Verschillende soorten vleeswaren, kaas, jam en boter inclusief onbeperkt thee en koffie of melk. 

15:00 uur

Tijd voor een bezoek aan het wereldberoemde Madurodam!

Achter 2 typisch Nederlandse dijken ligt het wereldberoemde Madurodam. Deze miniatuurstad is bij uitstek geschikt om gezelschappen kennis te laten maken met alle verrassende aspecten van Nederland. Amsterdamse grachtenpanden, de Dom in Utrecht, het Binnenhof in Den Haag met de gouden koets, moderne woningbouw uit Almere en Amersfoort en een gedeelte van de Deltawerken. Dit alles vindt u op schaal 1:25 nagebouwd tot in het kleinste detail en gelegen in schitterende tuinen.

Uiteraard is hier de mogelijkheid om iets te gebruiken op eigen rekening.

17:00 uur

Vertrek richting uw hotel waar u kunt inchecken en waar u even de tijd heeft om u op te frissen. U kunt bijvoorbeeld logeren in het uitstekende 4 sterren NH Hotel, gelegen aan het Prinses Margrietplantsoen, midden in het zakelijke centrum van Den Haag, dicht bij regeringsgebouwen en ministeries. Gelegen vlakbij het Scheveningse strand en de pittoreske stad Delft.

Alle kamers zijn voorzien van een volledige badkamer inclusief föhn en de kamers beschikken verder over TV, airco, een kluis, een rookmelder, een minibar. Uiteraard is een ander hotel ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:00 uur

U bent inmiddels aangekomen in Delft waar u een Bourgondische Avond zult bijwonen!

Achter de zware houten deur waant u zich plots 5 eeuwen terug in de tijd. Terwijl de kippen scharrelen, schenken de in Middeleeuwsche Kledy gestoken gedienstigen het Originele Delftsch Kuyte Bier. Naar Middeleeuwsch gebruik nuttigt u de Maeltyd met uwer tien Geboden oftewel de vingers, gezeten aan een Bourgondische dis met flakkerend kaarslicht. U neemt deel aan de Troubadour avond; een 3,5 uur durende maaltijd en terwijl u geniet van een Bourgondische Menu, zingt en speelt een Troubadour liederen uit het heden en het verleden.

Tijdens het diner kunt u tot aan de koffie genieten van een welkomstdrankje; pittige Kruydenwyn Hypocras of zoete Honingwyn en onbeperkt bier van 't vat, wijnen, sappen en frisdranken.

Het menu deze avond ziet er als volgt uit:
*  Bospaddestoelensoep
*  Diversch Gebraet: kapoen (kip),
   konijn (kunt u eventueel vervangen
   door vis), vlees stoverij en
   Vlaams ribstuk
   met gepofte aardappel en salade  
*  Syllabub (dessert)
*  koffie of thee met een krakelingetje
Zowel bij het voorgerecht als het hoofdgerecht wordt brood met Kruydensaus geserveerd. Het Gebraet wordt begeleid met bijpassende sauzen.

Verder is het mogelijk om voor ca. € 5,= p.p. iedereen in Middeleeuwse kledij te steken! Uiteraard is een ander diner of buffet of een thema avond (bijvoorbeeld een wild west avond of theaterdiner) ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

23:00 uur

U bent weer terug in uw hotel; einde dag 1

DAG 2,

's Morgens staat er een lekker ontbijtbuffet voor u klaar en daarna checkt u uit.

11:00 uur

Tijd voor een spectaculaire film in het Omniversum; een belevenis in beeld & geluid! (U moet hier om ca. 10.40 uur aanwezig zijn).

In het Omniversum beleeft u de wereld op een indrukwekkende manier. In dit unieke grootbeeldfilmtheater worden films om u heen geprojecteerd op een koepelscherm. Aangevuld met waanzinnig geluid is het net of u in de film zit. U kunt verschillende grootbeeldfilms beleven in de genres cultuur, natuur, avontuur en wetenschap. Of u nu meereist langs zeven prachtige gebieden op aarde, zwemt met dolfijnen, zweeft in de ruimte of meegaat op expeditie naar de Zuidpool; in het Omniversum beleeft u de avonturen zelf! 

12:00 uur

Na het Omniversum vertrekt u richting Scheveningen waar u de auto’s parkeert en even vrije tijd heeft om uit te waaien; een terrasje te pikken of even te shoppen in de Palace Promenade die ook op zondag open is.

13:00 uur

U wordt verwacht bij het Pierrestaurant voor een goed verzorgd lunchbuffet: huzarensalade, aardappelsalade, eiersalade, gerookte forel, gerookte makreel, ham, rosbief, kaas, vers fruit en diverse zoetwaren, soep, roerei, kippenragout, spek, gebakken champignons, bruine pistolets, witte pistolets, zachte bollen, bruinbrood en witbrood, koffie, thee, melk en jus d’orange naar believen.

14:45 uur

Na de lunch sluit u uw weekend af met het zogenaamde “Powerkiten”;

U leert hier omgaan met bestuurbare, grote vliegers. Na een korte instructie kan zowel jong als oud de krachten van de natuur leren kennen! Hakken in het zand en laat je maar over het strand slepen! Vliegeren is al lang niet meer het kleine vliegertje waarmee je over het strand moest rennen om het omhoog te krijgen. De vliegers waar u mee gaat vliegeren zijn op z’n minst sportief te noemen! U begint met kleine vliegers en eindigt uiteindelijk met een grote vlieger.

Bij heel slecht weer zal dit programma geen doorgang vinden (onweer, windkracht 8 of zware regen). Men zoekt dan een alternatief zoals bijvoorbeeld zelf een vlieger bouwen. Het vliegeren vindt plaats bij het strand aan het Havenhoofd van Scheveningen. Dit is op ca. 15 minuten lopen vanaf de Pier maar u kunt daar uiteraard ook parkeren.

Ter informatie: dit kost ca. € 29,50 per persoon. Vindt u de prijs per persoon te hoog worden dan kunnen we hier dus iets anders voor in de plaats doen, bijvoorbeeld een bezoek aan Panorama Mesdag, Sea Life Centre etc.

16:15 uur

Vertrek huiswaarts. Indien gewenst kunnen wij onderweg nog een afscheidsdiner voor u reserveren.

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 229,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie met gebak 1e dag
· entree Corpus
· lunch als beschreven 1e dag
· entree Madurodam
· Bourgondische avond incl. diner als
  beschreven, troubadour en
  drankenarrangement
· 1 overnachting NH Hotel Den Haag op
  basis van 2 persoons kamers met
  faciliteiten
· 1 x ontbijtbuffet
· toeristenbelasting
· entree Omniversum
· lunchbuffet 2e dag
· powerkiten
. verzorging van de chauffeur