Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Bedrijfsuitjes

Veelzijdig Rotterdam

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Rotterdam.  

10:45 uur

U bent inmiddels aangekomen in Rotterdam waar u begint met een leuke haven- rondvaart van 75 minuten. (vertrek van de boot is 11.00 uur). Bij aankomst staat er aan boord een kopje koffie of thee met appelgebak voor u klaar.
Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. De tocht duurt 75 minuten en is buitengewoon boeiend en u krijgt een heldere uitleg. 

12:30 uur

Op een sfeervolle en leuke locatie in het Scheepskwartier (een voormalig pakhuis) staat een heerlijke lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood zoals maisbrood, suikerbrood, boerenbrood en verse afgebakken broodjes, jonge kaas, oude kaas, jonge geitenkaas, boerenham, gebraden kipfilet en Serrano ham, zoetbeleg en een kopje koffie, thee en melk.

13:45 uur

Na de lunch kunt u kiezen uit de volgende onderdelen:

* EUROMAST
Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte. De liefhebbers kunnen nog een stukje verder gaan met de Euroscoop*; U ondergaat de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens.  Het maakt qua prijs overigens niet uit of men wel of niet doorgaat naar het hoogste punt! * De Euroscoop bezoeken is altijd onder voorbehoud! Bij slecht weer etc. heeft men het recht de Euroscoop te sluiten en kan men uiteraard wel tot het eerste platform op 100 meter komen!
Duur ca. 1 uur/Kosten ca. € 8,50 per persoon

* RONDLEIDING KUIP
Een deskundige gids neemt u mee voor de rondleiding door “de Kuip” en het museum “Home of History”; “De Kuip" heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op jong en oud. Een kijkje achter de schermen spreekt tenslotte iedereen aan. Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u de voor u onbekende plekken van de Kuip. In de kleedkamers waant u zich even een speler, zeker wanneer u vervolgens door de beschilderde spelerstunnel, bijgenaamd de "Gallery of Succes", het stadion inloopt. Gedurende de rondleiding vertelt de gids u allerlei interessante wetenswaardigheden over de historie van Feyenoord en van het stadion. En wie weet wie u nog tegen komt.......... Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 15,= per persoon.

* RONDLEIDING SS ROTTERDAM
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: u stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende De Rotterdam! Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu. Tijdens uw rondwandeling liggen meer dan 50 jaar illustere scheepsgeschiedenis en een magistraal schip vol vaderlandse cultuurhistorie aan uw voeten!

De tour is een rondleiding zonder gids. Aan de hand van een audiofoon en een plattegrond van het schip met de verschillende dekken en daarop aangegeven ankerpunten, loopt u in uw eigen tempo de route van de rondleiding. U bezoekt onder andere de boeg en de brug, neemt een kijkje in het stuurhuis en alle achterliggende ruimten en komt op de voormalige sportdekken en de achtersteven. Ook kunt u rondkijken in de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. Deze tour geeft u een blik achter de schermen waardoor u een beeld krijgt van hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Onderdeel van de rondleiding is het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten! Kosten ca. € 12,50 per persoon/ Duur ca. 1 uur

* RIT PER AMFIBIEBUS
Met de Amfibiebus ontdek je Rotterdam wel op een heel bijzondere manier! Dit heb je nog nooit meegemaakt! Na een rondrit langs de mooiste plekjes van Rotterdam komt de spectaculaire SPLASH in de Maas en vaar je verder langs de prachtige skyline! Deze tocht duurt 75 minuten en er kunnen maximaal 42 personen per rit mee. Kosten ca. € 20,00 per persoon / Duur ca. 5 kwartier

* MARITIEM MUSEUM
Hier vindt u veel terug over de Holland Amerika Lijn maar ook andere zaken die met de scheepvaart te maken hebben komen ruimschoots aan de orde. Het Maritiem Museum is een leuk en vernieuwend museum met een belangrijke collectie waarvan de basis al in 1852 is gelegd. Het museum is daarmee het oudste scheepvaartmuseum in Nederland.

U ziet hier o.a. vele scheepsmodellen, prenten, cartografie, een ingerichte hut, etc. Een bezoek aan het naastgelegen museumschip De Duffel is inbegrepen (indien open) en ook zeker de moeite waard! Hier ziet u hoe men vroeger aan boord werkte en leefde. Duur uur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 11,50 per persoon

* BELASTINGMUSEUM
'Smokkel, Fraude en Belastingontduiking Museum' zou je het ook kunnen noemen, want er is werkelijk van alles te zien over 15 eeuwen geschiedenis. De gidsen (niet gratis) hebben smakelijke verhalen, er zijn bloederige taferelen, authentieke formulieren, mooie schilderijen en oude betaaltafels. Verder is er de Smokkeltrip; een belevenis die je niet snel zult vergeten en zelfs die is gratis ! Het museum heeft een mooi Museumcafé voor 60 personen, een lift, is rolstoeltoegankelijk en draait op verzoek een introductiefilm van 7 minuten voor groepen....  Entree ca. € 5,00 per persoon 

* KLEIDUIFSCHIETEN OP DE MAASVLAKTE
Kleiduifschieten is een olympische sport en razend populair. Ook is het een bijzonder geschikte sport om te onspannen en met meerdere mensen te beoefenen, dus ook voor grote gezelschappen. Op deze baan krijgt iedere "schutter" onder begeleiding van een ervaren instructeur een onvergetelijke ervaring. Kleiduiven schieten is tevens te combineren met klein kaliber en pijl en boog schieten. Duur ca. 2 uur / Kosten kleiduifschieten ca. € 47,50 p.p. 25 schoten / 10 schoten Kogelschieten of pijl en boogschieten ca. € 27,50 p.p.

* SUMOWORSTELEN
Een hilarische activiteit die ca. 1 uur duurt en op een outdoorlocatie nabij het Kralingse bos plaatsvindt. Duur ca. 1 uur / Kosten ca. € 125,= totaal

* RONDLEIDING CHOCOLADEATELIER 
Breng een bezoek aan Frits die het ontzettend leuk vindt om groepen te ontvangen in zijn moderne bedrijf met prachtige workshop / demonstratie ruimte. Doordat de gehele groep via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed kan volgen wat er gebeurt is het natuurlijk lachen, knoeien, proeven, zelf proberen en het resultaat na afloop meenemen naar huis........

U wordt hier ontvangen met koffie/thee en chocolaatjes, en krijgt dan een uitgebreide demonstratie of workshop en er mag geproefd worden! Deze locatie ligt op ca. 10 km rijden vanaf centrum Rotterdam. Duur ca. 90 minuten / Kosten ca. 8,00 p.p. Miniworkshop: incl. koffie & thee, film, gebruik van witte schorten, zelf chocolaatjes en bonbons doorhalen, afgarneren, verpakken in doosje en meenemen naar huis Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 26,50 p.p.

*ARCHITECTUURWANDELING
Rondom het Cs, de Markthal, de Kubuswoningen etc.  Architectuur voert toeristen uit alle windstreken naar Rotterdam. Dankzij de opwindende architectuur van de Maasstad verkoos het toonaangevende Lonely Planet Rotterdam als nummer vijf in de top tien van de ‘topsteden van de wereld’. Deze architectuurwandeling dwars door het Rotterdamse centrum omvat tal van aansprekende architectonische bouwwerken als het Centraal Station, het Timmerhuis en natuurlijk de Markthal. Maar ook de zo karakteristieke Rotterdamse hoogbouw en de wederopbouwarchitectuur komen uitgebreid aan bod in deze architectuurtour. Onze ervaren architectuurgidsen praten u ook bij over de laatste ontwikkelingen in de voortdurend veranderende Maasstad.
Duur ca. 2 uur maximaal 15 personen per gids ca. € 140,- per gids

*WANDELING KOP VAN ZUID EN KATENDRECHT
De Kop van Zuid en Katendrecht hebben zich ontwikkeld tot de twee populairste wijken op Zuid en wij combineren deze twee aangrenzende wijken in een tour. In de Kop van Zuid richten we ons op de ontwikkeling van de Wilhelminapier, de hoogbouw en moderne architectuur van ‘star architects’ als Rem Koolhaas. Natuurlijk mag de geschiedenis van de landverhuizers en de Holland Amerika Lijn met het iconische Hotel New York hier niet ontbreken, net als een bezoek aan De Rotterdam van Koolhaas. Daarna volgt Katendrecht, een wijk die na een moeilijke periode weer helemaal hot is. In de oude roemruchte zeemanswijk – ooit de grootste rosse buurt van Europa – weiden onze stadsgidsen uit over het rijke verleden, het heden en de ambitieuze plannen die op de planken liggen. Plekken die we op het schiereiland Katendrecht bezoeken zijn o.m. de SS Rotterdam, het verhalenhuis Belvédere en het culinaire Deliplein. Duur ca. 2 uur maximaal 15 personen per gids ca. € 140,- per gids

* RONDLEIDING VAN NELLE FABRIEK
Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod! Kosten ca. € 160, = per gids/ duur ca. 1 uur/ maximaal 20 personen per gids.

* STADSHAVENS WANDELING 2 UUR
In deze wandeltour komt u alles te weten over de rijke historie van de Rotterdamse haven waarbij we ons in het bijzonder richten op de oude havens in het centrum. Samen met een havengids wandelt u door de oude stadshavens van Rotterdam en proeft u de oude havensfeer. Onze gids voert u door eeuwenoude havengebieden die nu herontwikkeld zijn, zoals de historische Oude Haven, de Wijnhaven, de Leuvehaven en de Veerhaven. Deze haven stadswandeling kunt u ook combineren met een rondvaart in een sloep die dwars door de oud e stadshavens voert, en ook een stukje Maas aandoet.
Duur ca. 2 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 140,- per gids Eventueel zjin er ook leuke 2 uur durende fietstours door de haven of door het centrum onder leiding van een gids; kosten ca. € 25,00 per persoon incl. gids en fiets!

* FOTOSPEURTOCHT PER STEP
Als je Rotterdam zelf wilt ontdekken en lopen je iets te langzaam gaat, is de speurtocht dé ideale oplossing! Doordat je de foto's volgt van de speurtocht zie je vanzelf de meest bijzondere details van Rotterdam. Onderweg worden er vragen gesteld zodat je met meerdere teams een competitie aan kan gaan wie het meeste van Rotterdam te weten kan komen. 

Op bijzondere plekken krijg je leuke informatie. De focus ligt in een route op een bepaald thema, maar het is vooral een overall kennismaking met bruisend Rotterdam! Je hebt keuze uit de routes:  Kroegen en CafésVoor als jij wilt weten waar je moet gaan stappen, Kunst op Straat; Rotterdam heeft de hoogste kunstdichtheid van Nederland en Architectuur; meer mooie architectuur dan in Rotterdam kun je bijna niet vinden! Kosten ca. € 15,00 per persoon/duur ca. 2,5 uur /inclusief stephuur en route/ minimum aantal deelnemers is 10. Eventueel is een steptocht met gids ook mogelijk; dat kost ca. € 22,50 p.p.

* FLIKKEN KATENDRECHT
In Katendrecht kun je de detective uithangen! Met het Flikken Katendrecht spel gaan jullie op pad om in drie verschillende spelrondes een moordwapen, een moordlocatie en een moordenaar te ontdekken. Wie zou de moord gepleegd hebben?

Jullie worden ontvangen door de spelbegeleider op een centraal punt op Katendrecht. Hier wordt het gezelschap opgedeeld in verschillende teams en krijgen jullie het dossier overhandigd. Door het oplossen van de verschillende opdrachten krijgen jullie telkens weer meer informatie over de dader. Na 2 uurtjes puzzelen sluit je af met een drankje en kijkt men welk team de moordzaak het best heeft opgelost! Duur ca. 2,5 uur inclusief drankje/Kosten ca. € 27,50 p.p. vanaf 15 personen.

Uiteraard is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een bezoek aan Blijdorp te brengen of aan 1 van de vele musea; wij horen het graag wanneer u hierover extra informatie wilt hebben.

17:00 uur

Vertrek richting uw dineradres in bijvoorbeeld Gouda. (dit kan ook eerder of later zijn, afhankelijk van uw middagprogramma). 

17:45 uur

In Gouda aangekomen staat er een uitstekend live cooking buffet voor u klaar bij één van de grootste wereldkeukens van Nederland. Dat betekent 2 uur lang genieten van een onbeperkt All-in-Dinner, genieten voor een vast bedrag inclusief frisdrank, bier, wijn, koffie & thee en luxe desserts! U kunt de smaken uit bijna alle culturen proeven in slechts één avond, met gerechten uit China, Japan, Italië, Frankrijk, Nederland en Zuid-Amerika. Men beschikt ook over aparte ruimtes waar u met uw gezelschap kunt zitten. 
Liever een diner of een andere locatie; lles is mogelijk; wij werken het graag voor u uit!

21:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

40 – 44 personen  € 98,00 per persoon 
45 – 62 personen  € 96,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· havenrondvaart 75 minuten
. kopje koffie of thee met appelgebak
. lunch met kroket en drankjes als beschreven
· vrije tijd Rotterdam
· live cooking buffet incl. drankjes als beschreven
· verzorging van de chauffeur