Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Duitsland

Grensverleggend Dagje Uit

08:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u richting Duitsland in de buurt van Kalkar. 

09:45 uur

U bent inmiddels aangekomen bij Schloss Moyland Golfresort waar u wordt verwelkomd met 2 kopjes koffie en gebak.

Het golfresort ligt in de achtertuin van het Schloss Moyland. De baan is zeer fraai aangelegd met uitzonderlijke greens, ingezaaid met het uit Amerika afkomstige Penn A4-gras, wat betekent dat er ook ’s winters zomergreens zijn. Deze baan is een absolute uitdaging door haar diversheid in de aanleg van de holes, alles wat je maar kunt bedenken zit er in verweven.

Het Park beschikt verder over een overdekte, verlichte en een open drivingrange en natuurlijk over een Par 3 oefenbaan. Aansluitend begint de Golfclinic die ca. 3 uur zal duren en bestaat uit een demonstratie, putten, chippen en afslaan. Uiteraard begeleidt door 4 deskundige golfpro’s.(maximaal 12 personen per pro). U eindigt met een Texas Scrambletoernooi op de 6 holes oefenbaan.

13:00 uur

Er staat een goed verzorgde lunch voor u klaar die bestaat uit diverse soorten brood en broodjes, salade, kaas, vleeswaren, jam, boter en koffie, thee en melk. (kan desgewenst worden uitgebreid).

14:45 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het Openluchtmuseum waar deskundige gidsen uw gezelschap meenemen voor een boeiende rondleiding door een deel van het park. Na de rondleiding, die ca. 1,5 uur duurt heeft u nog de tijd om zelf rond te kijken. (u kunt dit arrangement uiteraard ook zonder rondleiding boeken!)

In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en in het seizoen zijn ambachtslui dagelijks aan het werk.

Verder rijden er in het museum oude trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen! Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

17:30 uur

Vertrek richting uw dineradres.

18:00 uur

Op een gezellige locatie in Hoenderloo staat een goed verzorgde barbecue voor u klaar: saté, shaslick, gemarineerde varkensfilet,  barbecueworstjes, Veluwse Hamburger, cajun-kipfilet, huzarensalade, rauwkostsalade, fruitsalade , 5 verschillende sauzen [warm en koud], diverse soorten versgebakken brood, room- en kruidenboter,  pommes frites [steeds vers gebakken] en als toetje een heerlijke dame blanche!
Uiteraard is een andere locatie of diner/buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

21:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 49 personen  € 139,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje koffie of thee met gebak
· golfclinic o.l.v. golfpro’s,
  clinicfee, ballen, materiaal
· lunch als beschreven
· entree en rondleiding Openluchtmuseum
  incl. gebruik Tram
· barbecue als beschreven (excl. drankjes)
· Duitse belastingen
· verzorging van de chauffeur