Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Klootschieten & het Openluchtmuseum

10:15 uur

Iedereen wordt verwacht op een gezellige locatie in de bossen van Hoenderloo waar u wordt ontvangen met koffie of thee en gesorteerd gebak.

Aansluitend is het tijd om te gaan klootschieten! Klootschieten is een oeroude sport die in teamverband wordt gespeeld. Het gaat om het werpen (het ‘schieten’) van een bal (kloot) over een uitgezet parcours, waarbij u kunt genieten van de mooie Veluwse natuur! Een rondje klootschieten duurt ongeveer 1 uur en is een leuke, spannende activiteit voor jong en oud!  

12:15 uur

Er staat een lekkere koffietafel voor u klaar die bestaat uit soep, kroket, roerei, diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetbeleg en koffie of thee.

14:00 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het Openluchtmuseum waar de gidsen al klaar staan om u mee te nemen voor een leuke ca. 1,5 uur durende rondleiding. Na die tijd kunt u uiteraard ook zelf nog rondkijken. (zonder gidsen kirjgt u een korting van ca.
€ 3,50 p.p.)

In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en dagelijks zijn de ambachtslui aan het werk.

Verder rijden er in het museum oude trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen;men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen! Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

Ter informatie: mensen met een museumjaarkaart hebben gratis toegang en krijgen derhalve een korting van ca. € 7,50 
p.p./ Parkeren ca. € 6,= per auto

17:30 uur

Op een sfeervolle locatie in de bossen van Hoenderloo (een andere als de locatie in de ochtend!) gebruikt u het diner dat er als volgt uit kan zien:
* groente- of tomatensoep
* Cordon Bleu
* dame blanche
Uiteraard is een andere locatie of een (live cooking) buuffet ook mogelijk.  Zonder diner krijgt u een korting van ca. € 14,00 per persoon. 

20:00 uur

(Kan uiteraard ook eerder of later) Einde diner; vertrek huiswaarts.  

PRIJSINDICATIE: 

€ 59,00 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 20 personen. Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· 2 koffie/thee met gesorteerd gebak
· klootschieten
· lunch als beschreven
· entree Openluchtmuseum incl. 2 gidsen (max. 40 personen)
· drie gangen diner (excl. drankjes