Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Botteren & Barbecuen

U reist per eigen vervoer naar Elburg.

13:30 uur

Op een sfeervolle locatie staat de koffie met gesorteerd gebak voor u klaar. 

14:15 uur

Deskundige VVV gidsen halen u af voor een mooie wandeling die u meeneemt langs de Kazematten, het Muurhuisje en de prachtige monumenten in de historische visserstad. Desgewenst is een havenwandeling of een wandeling door Joods Elburg ook mogelijk!

15:45 uur

Uw tocht eindigt in de haven waar de botters al op u liggen te wachten!

Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring. Twee vrijwilligers van de botterstichting varen met u mee en vertellen u over de historie, de botters en de omgeving. Aan boord kunt u zelf meehelpen met zeilen hijsen, zwaarden neerlaten, sturen enz. Per botter kunnen er maximaal 12 personen mee. De tocht duurt 2 uur en uw gezelschap zal indien nodig,worden verdeeld over meerdere botters. 

17:45 uur

Na de bottertocht heeft u nog even vrije tijd in het sfeervolle centrum van Elburg waar u eventueel nog een terrasje kunt pikken. 

18:15 uur

Op een locatie midden in de stad staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* Hollandse Groentesoep
* Varkensoester met roomsaus
* Coupe vanille ijs

Voor een toeslag van ca. € 5,00 p.p. kunnen wij u ook een uitstekend buffet aanbieden: huzarensalade, vissalade, salade van de chef, appelcompote, tropische fruitsalade, rauwkostsalade, ossenhaas met Stroganoff-saus, varkenshaas met champignonroomsaus, Cajun schotel, vers gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, heerlijk gebraden kippenboutjes, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappels, kruidenboter, stokbroden, buffetbolletjes en uien/kaas brood. Het dessert bestaat uit een lekkere coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom.

Een gezellige bbq is ook mogelijk: grote melange aan vleessoorten met oa. gemarineerde biefstukjes, kipfilets, hamburgers, spiesjes, spare ribs, bbq worstjes, runderlapjes etc. Daarbij huisgemaakte huzarensalade, vissalade, aardappelsalade, rauwkost, stokbrood met kruidenboter, 2 koude en 2 warme sauzen, verse frites en gebakken aardappelen. Het dessertbuffet bestaat uit taarten van diverse smaken roomijs met slagroom, vers gesneden fruit, warme chocoladesaus en vuurwerk. Kiest u hiervoor i.p.v. voor het diner dan betaalt u een toeslag van dan betaalt u een toeslag van ca. € 10,00 p.p. 

20:45 uur

Vertrek huiswaarts; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

€ 49,50 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 20 personen.
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· 2 koffie of thee met gesorteerd gebak
. stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen
· zeiltocht per botter 2 uur incl. begeleiding
· vrije tijd in Elburg
. 3 gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur