Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Chocolade & de Havens

U reist per eigen vervoer richting Ridderkerk. 

10:15 uur

U bent inmiddels aangekomen in de buurt van Ridderkerk waar u een bezoek brengt aan het chocoladeatelier van Frits die het ontzettend leuk vindt om touringcargroepen te ontvangen in zijn moderne bedrijf met een prachtige rolstoelvriendelijke workshop & demonstratie ruimte!

Doordat de gehele groep via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed kan volgen wat er gebeurt is het natuurlijk lachen, knoeien, proeven, zelf proberen en, in het geval van een workshop, het resultaat na afloop meenemen naar huis........

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie en chocolaatjes. In plaats van chocolaatjes is gebak ook mogelijk; u betaalt dan een toeslag van ca. € 2,= p.p. Verder wordt er een interessante film vertoond, is er natuurlijk een demonstratie en mag er geproefd worden! Een absolute aanrader voor alle soorten gezelschappen! 

12:00 uur

Vertrek richting Rotterdam. 

12:30 uur

Op een gezellige locatie in het Scheepskwartier staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: kroket, diverse soorten brood zoals maisbrood, suikerbrood, boerenbrood en verse afgebakken broodjes, jonge kaas, oude kaas, jonge geitenkaas, boerenham, gebraden kipfilet en Serrano ham, zoetbeleg en een kopje koffie, thee en melk.

Na de lunch wandelt u in 5 minuten naar de boot. (dit kan eventueel ook per bus!)

14:00 uur

Vertrek van de boot nabij de Erasmusbrug voor een mooie boottocht door de haven van Rotterdam!

Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg!

15:15 uur

U bent weer terug aan wal waar u verder gaat met het middagprogramma. Voor het middagprogramma hebben wij diverse mogelijkheden:

1) U brengt een bezoek aan de Euromast waar u ruim de tijd heeft om alles te bekijken. Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte. Daarna stapt u uit en gaat u verder met de “Space Adventure” en ondergaat U de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens. Duur ca. 5 kwartier / Kosten ca. € 8,50 per persoon

2) Een bezoek aan het Maritiem Museum is ook zeer de moeite waard; hier vindt u veel terug over de Holland Amerika Lijn maar ook andere zaken die met de scheepvaart te maken hebben komen ruimschoots aan de orde. Het Maritiem Museum is een leuk en vernieuwend museum met een belangrijke collectie waarvan de basis al in 1852 is gelegd.  Het museum is daarmee het oudste scheepvaartmuseum in Nederland.  Een bezoek aan het naastgelegen museumschip De Duffel is inbegrepen (indien open) en ook zeker de moeite waard! Hier zie je hoe men vroeger aan boord werkte en leefde. Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 6,50 per persoon

3) En wat dacht u van de prachtige Diergaarde Blijdorp? In Blijdorp leven de dieren zoveel mogelijk in hun eigen omgeving. In het tropische bos ‘Taman Indah’ leven onder andere neushoorns, tapirs en olifanten temidden van tropische planten, orchideeën en woudreuzen. In Azië maakt u een tocht door het moeras met Java aapjes, watervogels, een  Mongoolse steppe met kamelen en Przewalki paarden.

Ook kunt u een bezoek brengen aan de Maleise bosrand; een prachtig Aziatisch gebied met gibbons, babiroessa’s, en kraanvogels. De ‘Rivierahal’ herbergt een grote variatie aan vissen en terraria met reptielen en amfibieën. Natuurlijk mag een bezoek aan het prachtige Oceanium niet ontbreken! Duur ca. 3 uur / Kosten entree Blijdorp ca. € 14,50 per persoon.

4) Een bezoek aan de Stadsbierbrouwerij in historisch Delfshaven; in deze enige brouwerij die Rotterdam rijk is, worden uitsluitend speciale bieren gebrouwen. Dit betekent dat alle bieren een robuust karakter hebben en zeer smaakvol zijn.

Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over het brouwproces, de achtergronden van de Stadsbrouwerij,  de historie van Delfshaven en de Pelgrimvaders. Zij vertrokken vanaf deze plaats voor hun grote oversteek naar de nieuwe wereld. Tijdens deze rondleiding wordt u verrast met enkele van onze Pelgrimbieren en een stukje overheerlijke Pelgrimkaas! Een rondleiding kost ca. € 11,00 per persoon en is inclusief een glas bier naar keuze. De rondleiding duurt ca. 30 minuten.

5) Uniek in Nederland! Ontdek de stad in een hypermoderne Amfibiebus!

Na een rondrit langs de mooiste plekjes van Rotterdam komt de spectaculaire SPLASH in de Maas terecht en vaart u verder langs de prachtige skyline! Deze tocht duurt 75 minuten en er kunnen maximaal 42 personen per rit mee. Kosten ca. € 21,50 per persoon.

6) Een bezoek aan de SS Rotterdam!

Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: u stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende De Rotterdam! Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu.

Tijdens uw rondwandeling liggen meer dan 50 jaar illustere scheepsgeschiedenis en een magistraal schip vol vaderlandse cultuurhistorie aan uw voeten! De Uitwaaien & Zwaaien Tour is een rondleiding zonder gids. Aan de hand van een audiofoon en een plattegrond van het schip met de verschillende dekken en daarop aangegeven ankerpunten, loopt u in uw eigen tempo de route van de rondleiding.

U bezoekt o.a. de boeg en de brug, u neemt een kijkje in het stuurhuis en alle achterliggende ruimten en u komt op de voormalige sportdekken en de achtersteven. Ook kunt u rondkijken in de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. Deze tour geeft u een blik achter de schermen waardoor u een beeld krijgt van hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Onderdeel van de rondleiding is het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. De tour vindt grotendeels buiten plaats en duurt ongeveer 1 uur. Kosten ca. € 12,50 per persoon.

7) Tot slot; een bezoek aan het Belastingmuseum is ook mogelijk. Kosten ca. € 4,00 per persoon.
Smokkel, Fraude en Belastingontduiking Museum' zou je het ook kunnen noemen, want er is werkelijk van alles te zien over 15 eeuwen geschiedenis. De gidsen (niet gratis) hebben smakelijke verhalen, er zijn bloederige taferelen, authentieke formulieren, mooie schilderijen en oude betaaltafels.

Voor mensen met stalen zenuwen is er zelfs een Smokkeltrip, een belevenis die je niet snel zult vergeten en zelfs die is gratis ! Het museum heeft een mooi Museumcafé voor 60 personen, een lift, is rolstoeltoegankelijk en draait op verzoek een introductiefilm van 7 minuten voor groepen.. kosteloos ! 'Leuker konden ze het in Rotterdam niet maken, goedkoper ook niet!

8) Rondleiding Van Nelle Fabriek! Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod!
De rondleiding duurt 1 uur en er mogen maximaal 20 personen met 1 gids mee/ Kosten gids ca. € 150,00.

9) Bezoek aan de unieke Markthal!
Spektakel architectuur van de bovenste plank! Dat is de Markthal; de omvang is gigantisch, de ‘plafondschildering’ van Arno Coenen oogverblindend en de glazen vliesgevel reusachtig.

Dat de Markthal méér is dan een overdekte versmarkt bewijst het aantal appartementen in het gebouw, 228 stuks. Deze gedurfde oplossing om alle wensen, een marktgebouw, woningen en parkeergelegenheid, te combineren tot één gebouw past perfect in het radicale denken van dit Rotterdamse bureau. MVRDV brak door met het paviljoen van de Expo 2000 in Hannover, een stapeling van Hollandse landschappen. Tegenwoordig behoren ze tot het keurkorps van de Nederlandse architectuur.

In een rondleiding van een uur neemt een architectuurgids u mee door de Markthal; de marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, het indrukwekkende kunstwerk van Arno Coenen en de tijdtrap van de Rotterdamse archeologische dienst. Maar de gids gaat verder en neemt u ook mee in het denken van MVRDV en hoe dit ‘denken’ zich uit in het ontwerp van de Markthal.
De rondleiding duurt 1 uur en er mogen maximaal 20 personen met 1 gids mee/ Kosten gids ca. € 150,00.

Mocht u toch iets anders willen, bijvoorbeeld een bezoek aan Delfshaven met Museum de Dubbelde Palmboom, een rondleiding in de Kuip etc. dan horen wij het graag van u en passen wij het programma uiteraard  

18:00 uur

Vertrek huiswaarts; einde van het programma.
(Dit kan ook eerder of later zijn, afhankelijk van het middagprogramma en indien gewenst kunnen wij ook nog een diner of buffet voor u regelen).

PRIJSINDICATIE:

€ 36,00 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 20 personen. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· 2 koffie of thee met chocolaatjes/bonbons,
  entree atelier, uitleg, proeverij + film
· rondvaart 75 minuten
. lunch als beschreven
· middagprogramma (exclusief entreegelden
  als vermeld; afhankelijk van uw keuze)