Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

De Historische Driehoek

U reist per eigen vervoer naar Hoorn. 

10:40 uur

Vertrek van de stoomtram uit Hoorn om u naar Medemblik te brengen.

Zittend op een houten bank, ziet u hoe het Westfriese landschap, oud en nieuw, aan u voorbijtrekt. De conducteurs beantwoorden graag uw vragen over stoomtram en streek. Tijdens deze rit wordt u een kopje koffie of thee met appelgebak aangeboden. 

12:00 uur

Aankomst in Medemblik, waar u even de tijd heeft om de benen te strekken en rond te kijken in het gezellige centrum. Aansluitend wandelt u naar de boot die al klaar ligt om u om 13.40 uur naar Enkhuizen te brengen. (U dient om 13.20 uur terug te zijn bij de boot). De tijden zijn overigens onder voorbehoud. 

13:40 uur

Tijdens de boottocht naar Enkhuizen staat er een lekkere lunch voor u klaar die er als volgt uit ziet: diverse soorten brood en broodjes, krentenmik, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en fruit. Tevens zijn 2 kopjes koffie of thee inbegrepen. Toeslag kroket ca. € 1,75 p.p.

14:30 uur

Aankomst bij het Zuiderzeemuseum waar iedereen de tijd heeft om zelf rond te kijken in dit leuke en sfeervolle museum.

Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee. Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historisch zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

Voor kinderen zijn er ook vaak speciale activiteiten zoals de ‘verkleedkist’ waar ze zich om kunnen kleden in kleding van rond de jaren 20 en ze kunnen spelletjes van vroeger uitproberen zoals tollen, steltlopen etc.

Er zijn ook diverse restaurants waar men op eigen gelegenheid iets kan gebruiken. Kosten voor een gids die u gedurende een uur zal rondleiden zijn ca. € 75,=, uitgaande van 20 personen. 

17:00 uur

De boot brengt u terug naar het NS Station in ca. 10 minuten, waarvandaan u per trein terugreist naar Hoorn waar de auto's staan. Kosten treinkaartje NS volwassenen ca. € 8,=  en kinderen ca. € 2,= euro. 

18:00 uur

Einde van het programma. Indien gewenst kunnen wij nog een 3 gangen diner voor u reserveren vanaf ca. € 15,00 p.p.

PRIJSINDICATIE:

€ 49,50 per persoon, bij minimaal 30 deelnemers. Kinderen krijgen een korting van ca. € 7,50 p.p.
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per stoomtrein van
  Hoorn naar Medemblik
· 1 thee of koffie met tartelette
· boottocht Medemblik - Enkhuizen
. lunch als beschreven
· entree Zuiderzeemuseum