Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Fietsen & Zeilen in Friesland

U reist per eigen vervoer richting Friesland. 

10:30 uur

Ontvangst met koffie en heerlijke Friese oranjekoek op een gezellige locatie.

Na de koffie vertrekt u per fiets door de Gaasterlandse bossen richting het monumentale stadje Sloten (ca. 10 km), het kleinste van de Friese 11 Steden. Het pittoreske stadje ligt nog geheel binnen de oude wallen en heeft het historische karakter goed weten te behouden. De grachten, wallen en waterpoorten zijn daar de stille getuigen van; kortom een bezoekje meer dan waard! 

12:30 uur

U scheept in aan de kade van Sloten op een origineel Skûtsje voor een zeiltocht over de Friese meren. Tijdens het zeilen bent u actief bezig om het schip op de goede koers te houden.

Op één van de eilandjes op het Heegermeer wordt afgemeerd voor het gebruiken van de lunch (in de vorm van een lunchpakket: bolletje ham, bolletje kaas, krentenbol, pakje sap, fruit, minimars). Na deze stop wordt weer actief verder gezeild. Rond half 5 bent u dan terug in Sloten waar de fietsen weer klaar staan voor de terugreis. (eventuele consumpties aan boord kosten ca. € 2,00 per stuk).

Ter informatie: We gaan bij het berekenen van de prijs uit van 20 personen per boot; indien er in 1 boot minder dan 20 personen zitten betaal je een toeslag voor de lege plaatsen van ca. € 20,= per lege plek. dus als u die dag bijvoorbeeld met 35 personen bent worden er 2 boten ingezet en krijgt u op de eindafrekening een toeslag van 5 x € 20,=).  

17:30 uur

U bent terug bij het restaurant waar u de tijd heeft voor een aperitief.

Aansluitend staat er een goed verzorgde barbecue voor u klaar. De kok achter de barbecue zorgt voor voldoende vlees en vis en de rest staat op het buffet v oor u klaar: diverse soorten vlees en vis, huzaren-, rauwkost- en kartoffelsalade, whiskey- en knoflooksaus, warme pinda- en zigeunersaus, Franse frietjes, diverse soorten meloen, roerbakgarnituur en stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit ijs met slagroom.

TIP:
Indien gewenst kunt u de drankjes van 17.30 – 20.00 uur afkopen voor ca. € 17,50 p.p. / Hollandse Bar.
Ook kunt u kiezen voor een dessertbuffet met o.a. ijstaart, cassata ijs, diverse soorten pudding, advocaat en verse fruitsalade. Toeslag voor het dessertbuffet is ca. € 6,50 p.p. 

20:00 uur

Vertrek huiswaarts; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

€ 69,50 per persoon gebaseerd op 30 personen. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· koffie met Oranjekoek
· fietshuur
· lunchpakket
· huur skûtsjes (uitgaande van
  20 personen per boot)
· barbecuebuffet incl.
  ijs (excl. drankjes)