Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Glas, de Linge & de Tingieterij

U reist per eigen vervoer richting Betuwe. 

10:00 uur

U brengt een bezoek aan de gezellige tingieterij waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak. Aansluitend krijgt u hier op een leuke manier een uitgebreide uitleg en natuurlijk is er ook een demonstratie tingieten! Nadat er vaasje van tin is gegoten wordt dit verloot onder uw gezelschap. Na afloop kunt u vrijblijvend rondkijken in de showroom.  

12:00 uur

Vertrek richting de boot. 

13:00 uur

De boot ligt al klaar om u mee te nemen voor een mooie rondvaart over de rivier de Linge. Tijdens de vaart kunt u genieten van een adembenemend stukje Nederland, of u nu stroomopwaarts- of afwaarts vanuit Leerdam vaart! (de boot is ook geschikt voor minder-validen).

Tijdens de tocht over de prachtige Linge en dwars door het Betuwse landschap, steet een heerlijk lunchbuffet voor u klaar: kroket, diverse soorten vers gebakken ambachtelijkbruin- en witbrood, diverse soorten bolletjes, luxe broodjes, krentenmik, roggebrood, roomboter, margarine, fruitconfituren, zoetwaren, 3 soorten vleeswaren, boerenkaas en 2 kopjes koffie, thee of melk

TIP:
U kunt ook kiezen voor een 3 uur durende tocht met een heerlijk koud en warm buffet aan boord! Hiervoor betaalt u een toeslag van slechts ca. € 6,50 per persoon. Drankjes zijn dan niet inbegrepen en kosten ca. € 2,50 per consumptie. Het buffet kan er als volgt uitzien: Vooraf wordt aan tafel stokbrood met kruidenboter en een kopje groentesoep uitgeserveerd en daarna kan men genieten van een heerlijk buffet met o.a. zalmsalade, huzarensalade, rundvleessalade en aardappelsalade, een rauwkostbuffet, kippen- vleugeltjes, gegrilde kipfilet, pittige gehaktballetjes, culinaire croquetten, warme beenham, pasta, diverse sauzen, rijst, frites en appelmoes. Eventueel uit te breiden met een ijsje a ca. € 3,50 p.p. 

De afvaarten zijn om 12.00 uur of 13.00 uur afhankelijk van het vaarprogramma van de rederij. 

15:30 uur

U bent in ca. 10 minuten wandelen aangekomen bij het Glas Centrum Leerdam waar u uiteraard ook één en ander wordt uitgelegd. Leerdam en Glas hebben een rijke historie en zijn al zo’n 250 jaar met elkaar verbonden.

In het Glas Centrum Leerdam wordt de Leerdamse glastraditie op een eigentijdse wijze voortgezet. Het centrum is een ontmoetingsplaats waar glasblazers uit vele landen elkaar treffen en hun ambacht aan het publiek demonstreren. Ervaren en jonge, nationale en internationale glasblazers en kunstenaars werken samen, met als resultaat een fascinerende mix van stijlen.

Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree op vertoon van de kaart; zij krijgen op de eindrekening een korting van ca. € 6,= per persoon.

Bezoekers kunnen vanaf een tribune doorlopend de verrichtingen van de glasblazers volgen. Oud-glasblazers en voorlichters geven daarbij uitleg over de kunst van het glasblazen. Na uw bezoek aan de glasblazer kunt u desgewenst nog even rondkijken in het sfeervolle Leerdam. De glasblazerij heeft sinds kort een nieuw schema betreffende de glasblaasdemonstraties die ca. 45 minuten duren; men heeft continu demonstraties maar het verhaal begint op vaste tijden; het kan dan dus zijn dat u eerst de demo ziet en dan pas de uitleg! 

16:30 uur

Vertrek huiswaarts; einde van het programma.

Indien gewenst kunnen wij natuurlijk ook nog een diner, bbq of buffet voor u regelen. U heeft al een 3 gangen menu vanaf ca. € 15,=  per persoon. Ook is het mogelijk het programma enigszins aan te passen en te kiezen voor bijvoorbeeld een bbq op de boot! Prijzen en suggesties op aanvraag. 

 

PRIJSINDICATIE:

€ 44,00 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 35 personen. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· 2 kopjes koffie/thee met gebak
· entree tingieterij incl.
  rondleiding en verloting
· rondvaart Linge 2 uur incl. koffietafel
  en drankjes als beschreven
· entree en demonstratie Glasblazerij
. vrije tijd Leerdam