Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Historisch Elburg

U reist per eigen vervoer richting Elburg. 

11:00 uur

Aankomst in de omgeving van Elburg waar u bij de sfeervolle streekboerderij wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en heerlijke krentenwegge.

Aansluitend heeft u de tijd om de boerderij te bezoeken. Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal.

Tijdens de koffie zal een medewerker u het één en ander uitleggen en is er een diapresentatie. 

12:45 uur

U bent inmiddels aangekomen in het sfeervolle vissersstadje Elburg waar u begint met een goed verzorgd lunchbuffet:
kroket, diverse soorten luxe brood, diverse soorten vleeswaren, kaas, roomboter, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar believen

14:00 uur

Na de lunch heeft u vrije tijd en kunt u een bezoekje aan de vele winkeltjes, galeries of een bezoek aan 1 van de vele terrasjes brengen.

TIP:
U kunt uw bezoek aan Elburg ook uitbreiden met een bezoek aan het Joods Museum "Sjoel" met aansluitend een interessante stadswandeling o.l.v. een gids door Joods Elburg waarbij ook de historie van de stad aan bod komt. Dit duurt totaal ca. 2 uur en kost ca. € 11,= p.p. Museum Sjoel kreeg overigens een Award voor beste kleine museum van Nederland! Alleen het museum, zonder wandeling kost ca. € 6,00 per persoon.

U kunt ook gezellig shoppen of een terrasje pikken in Elburg en wat dacht u van een bezoek aan de onlangs geheel in oude stijl teruggebrachte Botterwerf met visafslag? Ook de Dr. Vogel Tuinen (gratis entree) net buiten de stad of de Kazematten en het Muurhuisje zijn een bezoekje meer dan waard!

Verder beschikt Elburg nog over een authentieke smederij, een Kruidentuin, het Nationaal Orgelmuseum en natuurlijk Museum Elburg. Vraag ons naar de mogelijkheden en exacte prijzen! 

15:00 uur

U maakt een leuke rondvaart over het Veluwemeer. Wilt u meer avontuur dan kunt u ook een tocht per botter maken waarbij u zelf mee mag zeilen! (Toeslag ca. € 6,50 p.p. afhankelijk van aantal deelnemers). Toeslag voor een kopje koffie of thee met cake aan boord is ca. € 2,75 p.p.

16:00 uur

U heeft nog een uurtje vrije tijd in het gezellige stadje!

TIP:  Deze bestemming is ook leuk te combineren met Hattem waar u bijvoorbeeld een bezoek aan het Bakkerijmuseum kunt brengen en de krakelingenshow bij kunt wonen! 

17:00 uur

Op een sfeervolle locatie staat het diner voor u klaar:

* Hollandse groentesoep
* gesneden rollade met gebakken aardappelen,
   frites, 2 soorten groenten, salade,
   compote of peertjes en mayonaise
* vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom
U kunt voor het hele gezelschap ook een ander hoofdgerecht kiezen: toeslag schnitzel met roomsaus € 1,00 p.p./ toeslag varkensoester roomsaus ca. € 2,0 p.p. 

Kiest u liever voor een buffet dan kan dat ook!
Kop Hollandse groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, kippenboutjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekker ijsje met aardbeiensaus en slagroom Kiest u voor dit buffet in plaats van het 3 gangen diner rollade, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,25 p.p.

19:00 uur

Vertrek huiswaarts; einde van het programma.


PRIJSINDICATIE:

€ 46,50 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 30 personen.
Uiteraard zijn variaties op bovenstaand programma ook mogelijk. Prijzen en suggesties op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· entree Museumboerderij incl. diashow
· kopje koffie/thee met krentenbrood
· heerlijk lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
· vrije tijd in Elburg
· rondvaart ca. 50 minuten Veluwemeer
· 3 gangen diner excl. drankjes