Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Lunchcruise Elburg

09:45 uur

U wordt verwacht bij de historische Museumboerderij net buiten Elburg. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en heerlijke krentenwegge en terwijl u daarvan geniet is er een leuke diapresentatie en gaat u een stapje terug in de tijd want aansluitend heeft u de tijd om de boerderij te bekijken!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht  met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal.

U heeft hier de ruimte om (gratis) te parkeren en loopt dan ca. 100 meter naar de Boerderijmuseum.

12:00 uur 

In de haven van Elburg ligt de boot al te wachten om u mee te nemen voor een leuke 3 uur durende lunchcruise over het Veluwemeer waarbij de kapitein u onderweg het één en ander zal vertellen. De boot vertrekt om stipt 13.00 uur.

Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een lekkere broodmaaltijd voor u klaar aan boord:
diverse soorten brood, diverse vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee.

Tegen een meerprijs van ca. € 1,50 per persoon is een kroket mogelijk en voor € 2,50 per persoon kan er een kopje soep geserveerd worden en wilt u een buffet met daarbij salades, makreel én haring dan komt er totaal ca. € 4,50 per persoon bij. Ook kunt u kiezen voor een warme 3 gangen lunch; toeslag ca. € 4,00 p.p.

Rond een uur of half 3 wordt er nog een kopje koffie of thee met cake geserveerd en natuurlijk kunt u overige drankjes gewoon aan boord bestellen en afrekenen.

15:00 uur

U bent inmiddels weer terug in de haven en iedereen heeft even een uurtje vrije tijd om de benen te strekken, even Elburg in te gaan om te winkelen of een terrasje te pikken!

TIP:

Eventueel kunnen wij ook zorgen dat er een gids klaar staat die u mee kan nemen voor een leuke stadswandeling van ca. 1,5 uur! Dit kost ca. € 5,00 p.p.

Ook is het mogelijk om een bezoek aan de Visafslag te brengen. Het gebouw dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee! In 1985 werd de oude visafslag terug gekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok. Tijdens uw bezoek zal een deskundig en enthousiast vrijwilliger u uitleggen hoe alles destijds in zijn werk ging en mag u natuurlijk een keer ‘afmijnen’! Duur ca. 45 minuten / Kosten ca. € 3,50 p.p.

Verder is er nog een bezoek aan de Historische Botterwerf (ca. € 3,00 p.p.) de Palingroker (ca. € 5,00 p.p.) Joods Museum Sjoel (ca. € 6,00 p.p.) en het nationaal Orgelmuseum en Museum Elburg mogelijk.

17:15 uur

U wordt verwacht op een sfeervolle locatie in het hart van de stad waar u het diner zult gebruiken. U zit daarbij in een aparte ruimte met uw gezelschap en het diner kan er als volgt uit zien:

Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* Hollandse groentesoep 
* gesneden rollade met gebakken aardappelen,
   frites, 2 soorten groenten, 
salade,
   compote of peertjes en mayonaise
* vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

U kunt voor het hele gezelschap ook een ander hoofdgerecht kiezen: toeslag schnitzel met roomsaus ca. € 1,- p.p./ toeslag varkensoester roomsaus ca. € 2, - p.p. 

Kiest u liever voor een buffet dan kan dat ook!
Kop Hollandse groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, kippenboutjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekker ijsje met aardbeiensaus en slagroom Kiest u voor dit buffet in plaats van het 3 gangen diner rollade, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,50 p.p. Consumptiemunten Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 2,50 per stuk

19:30 uur 

Einde van het diner;  einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

€ 52,50 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 35 personen. Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· entree museumboerderij incl. uitleg
  en diapresentatie
· kopje koffie of thee met krentenwegge
· rondvaart van drie uur inclusief
  lunch als beschreven
· kopje koffie of thee met cake op de boot
· vrije tijd in Elburg
· drie gangen diner (excl. drankjes)


TER INFORMATIE:
Wilt u de dag liever gelijk in Elburg beginnen dan kan dat natuurlijk! De entree voor de Museumboerderij + diapresentatie + koffie of thee en krentenwegge komt dan te vervallen en in dat geval krijgt u een korting van ca. € 7,50 per persoon.