Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Met de boot van Elburg naar Urk

10:00 uur 

In de haven van de historische vissersstad Elburg, ligt de rondvaartboot al op u te wachten om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie dag op het water! U komt hier op eigen gelegenheid heen en kunt gratis in de haven parkeren.

De trossen worden los gegooid en u wordt aan boord ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd gebak.

Daarna gaat het richting Kampen en via het Ketelmeer naar het voormalige eiland Urk en uiteraard kunt u onderweg voor eigen rekening nog een drankje nuttigen. Rond het middaguur staat er een lekkere 3 gangen lunch voor u klaar:

* Groentesoep
* Rollade met een champignon roomsaus
  aardappelrozetjes, frites, 2 soorten
  groente, salade en appelmoes
* Ijsdessert

13:00 uur

Verwachte aankomst in Urk waar u aanlegt in de haven en waar u 1,5 uur de tijd heeft om rond te kijken in dit mooie vissersdorp! Er zijn uiteraard leuke winkels, terrasjes en een mooie haven te bezichtigen. Vanuit de haven loopt u zo in ca. 5 minuten richting het centrum.

Urk bestaat al meer dan 1000 jaar en is tot 1939 een eiland geweest. In dat jaar werd de dijk van Lemmer naar Urk voltooid. In 1942 viel de Noordoostpolder droog en was Urk definitief eiland af. Sinds die tijd vormt Urk een unieke gemeente met een geheel eigen cultuur en geschiedenis. Met name vanaf het water biedt Urk een schitterende aanblik. Tijdens een vaartocht is dit goed te zien aan de heuvel die oprijst uit de voormalige Zuiderzee met daarachter de contouren van de laaggelegen polder.

De geschreven geschiedenis van Urk gaat terug tot 966. In dat jaar wordt het eiland voor het eerst in officiële documenten vermeld. De centrale rol van de zee en de visserij heeft veel aspecten van het dagelijks leven en het karakter van de bevolking bepaald.

Rond half 3 wordt u weer aan boord verwacht voor de terugtocht en vlak voordat u weer in Elburg aankomt worden er nog 2 kopjes koffie of thee met 2 belegde broodjes geserveerd.

17:00 uur

Aankomst in de haven van Elburg; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

40 – 49 personen € 49,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· 2 kopjes koffie of thee met gebak
· boottocht Elburg – Urk v.v.
· bezoek aan Urk
· 3 gangen warme lunch als beschreven (excl. drankjes)
· koffie of thee met 2 belegde broodjes

TER INFORMATIE:

Eventueel kunt u ook een broodjeslunch aan boord gebruiken en dan ’s avonds het diner in de stad gebruiken; toeslag ca. € 9,= p.p.