Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Orchideeen, Vlinders & Giethoorn

U reist per eigen vervoer richting de Noordoostpolder. 

10:30 uur

U wordt hartelijk ontvangen bij de Orchideeenkwekerij met 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd cakegebak.
Na de koffie heeft u ruim de tijd om op uw gemak rond te kijken en te genieten van Nederland in de tropen!

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders!
In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin.  

Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen (maximaal 5 per gezelschap); ook zijn er aangepaste toiletten aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m².  De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten! Ook zjin er in de loop van 2018 meerdere dieren, zoals aapjes, te bewonderen!

Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!  

De zwevende bloementuin verblijdt je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’.
Het Makirijk is de nieuwste attractie waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

13:00 uur

Er staat een lekkere lunch voor u klaar: diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee.  Wilt u er nog een kroket bij dan kan dat voor ca. € 1,50 p.p. Ook is een warme maaltijd mogelijk; voor een 3 gangen diner schnitzel betaalt u een toeslag van ca. € 9,75 p.p.

Na de lunch kan men, indien gewenst, nog even rondkijken of gewoon even gezellig napraten in het mooie restaurant en ook een bezoekje aan de grote en gezellige winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires, mag niet ontbreken!

14:15 uur

Vertrek richting Giethoorn; bij vertrek is er voor iedereen een orchideetak in geschenkverpakking!

15:00 uur

Tijd voor een leuke ca. 1 uur durende rondvaart door het schilderachtige Giethoorn; uiteraard wordt er onderweg het één en ander verteld! Dit zijn eenvoudige boten die wel overdekt zijn en via 2 / 3 treden bereikbaar zijn).

Natuurlijk heeft u ook nog even vrije tijd in Giethoorn; u kunt lekker even een terrasje pikken, een wandeling maken of een bezoek aan 1 van de leuke galeries/winkels brengen.

17:00 uur

Net buiten Giethoorn staat op een leuke locatie aan het water een goed verzorgd diner voor u klaar:
* groentesoep met stokbrood 
   en kruidenboter
* Wiener Schnitzel met champignon roomsaus
* vanille roomijs met verse vruchten 
   en slagroom
Eventueel kunt u ook kiezen voor een heerlijk buffet op een ander menu; prijzen en suggesties op aanvraag. Zonder diner bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 12,00 p.p.

19:00 uur

Vertrek huiswaarts; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

€ 49,50 per persoon, bij minimaal 20 deelnemers.
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· entree Orchideeënkwekerij & Vlindervallei
· 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd cakegebak
. koffietafel als beschreven
· 1 orchideetak in geschenkverpakking
· bezoek aan Giethoorn
· rondvaart van 5 kwartier
· drie gangen diner (excl. drankjes)