Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Veelzijdig Amsterdam

U reist per eigen vervoer richting de hoofdstad. 
 
 
10:30 uur

Aankomst in Amsterdam waar u vlakbij het CS op een gezellige locatie wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak.

11:15 uur

Aansluitend wandelt u in ca. 5 - 10 minuten naar de rondvaartboot die u meeneemt voor een leuke rondvaart door de bekende Amsterdamse grachten! 

12:30 uur

Terug bij het restaurant staat de lunch voor u klaar: kroket, onbeperkt witte en bruine broodsoorten, zoetbeleg, diverse soorten vleeswaren, kaas, koffie, thee en melk.

14:00 uur

Na de lunch heeft u de keuze uit diverse mogelijkheden. De locaties zijn allemaal op loopafstand van uw koffielocatie en u kunt uiteraard voor meerdere opties kiezen maar er moeten wel minimaal 20 personen aan ieder onderdeel deelnemen anders gelden de groepsprijzen niet en krijgt u hogere prijzen per persoon.

* BODY WORLDS; de unieke tentoonstelling met echte geprepareerde menselijke lichamen die zoveel opzien baarde, heeft nu een permanente locatie gevonden in Amsterdam en is het hele jaar door te bezoeken! Het klinkt enger dan het is, want het is zeer mooi en smaakvol gedaan.

Bodyworlds is een verhaal over gezondheid, verschillende manieren van leven en als rode draad is er het thema Geluk in 'The Happiness Project', wat is geluk en waarom? Gereserveerde groepen hebben voorrang op de rij wachtenden en kunnen snel naar binnen.  Binnen is een lift en begint men op de 6e verdieping, daarna daalt men steeds een etage af, je moet er zeker 2 uur voor uittrekken! Desgewenst is een rondleiding mogelijk (kosten ca. € 175, = per gids/max. 20 personen of kunt u een audiogids bijboeken die u van alles zal uitleggen a € 3, = per persoon).  Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 16,50 per persoon

* RONDVAART DOOR DE BEKENDE AMSTERDAMSE GRACHTEN

In een uur maakt u een prachtige tocht door de stad en over het IJ waarbij u uitleg krijgt middels een ban. Duur ca. 1 uur/ Kosten ca. € 8,00 per persoon

* OP DE FIETS DOOR AMSTERDAM! U kunt hierbij kiezen uit twee tochten;
De Jordaantour; wie heeft er niet van de Jordaan gehoord, de meest populaire buurt van Amsterdam? Proef de sfeer van Johnny Jordaan, Tante Leen, de Westertoren, de schilderachtige straatjes vol met aparte winkeltjes en restaurantjes.  Twee uur puur Mokum met natuurlijk een pauze in een echt Jordanees café. (kosten voor een drankje zijn niet inbegrepen). 

De Amsterdamtour: met deze twee uur durende tocht leert u het echte en bruisende Amsterdam kennen. Deze tour vertrekt ook iedere dag voor individuele inschrijvingen. U volgt op deze gezellige en prachtige tocht een route waarin alle belangrijke bezienswaardigheden zijn opgenomen. Onze gidsen zullen u kennis laten maken met de beroemde grachtengordel, de Jordaan, het Vondelpark, de antiekbuurt en nog veel meer. Een echte aanrader voor mensen die in een beperkte tijd veel willen zien en horen! Kosten 2 uur durende tocht ca. € 23,00 per persoon

* AMSTERDAM DUNGEON
De meest griezelige ervaring die men in Amsterdam kan hebben is ongetwijfeld 'The Amsterdam Dungeon'.  Uw gezelschap wordt meegenomen in de oude donkere kelders van de hoofdstad ten tijde van de VOC, de Spaanse Inquisitie en de zwarte pest. Interactieve situaties en angstaanjagende verhalen met professionele acteurs in een griezelige omgeving.

Heksen, moordenaars, een spiegellabyrint en martelwerktuigen bezorgen de groep een ervaring die ze werkelijk kippenvel geeft...... Deze op historische feiten gebaseerde belevenis is dan ook niet geschikt voor mensen die nerveus zijn van aard......... maar voor groepen die een beetje lef hebben is het een niet te missen attractie!!!!! Entree ca. € 18,00 per persoon/ duur ca. 90 minuten

Is dit een beetje teveel van het goede (het is behoorlijk levensecht!) dan kan men ook kiezen voor een bezoek aan Madame Tussauds (op de Dam) dat ca. 100 meter verderop ligt; de prijs blijft dan gelijk! Afhankelijk van de groepsgrootte ga je bij de Dungeon in kleinere groepen van ca. 20 personen per keer naar binnen.

* STADSWANDELING MET DE VERHALENVERTELLER Een ludieke tocht door het centrum van de stad!
Amsterdam: onmogelijke stad! Het is een mirakel dat deze stad ooit is ontstaan en nog steeds bestaat. Want ruim 800 jaar geleden was het hele gebied rond Amstel en IJ drassig, waterig en zompig. Alles wat erop gebouwd werd zakte langzaam weg. Hoe kon op die plek toch een stad verrijzen, en hoe kwam Amsterdam tot haar ongekende groei? Beleef dit “Mirakel van Amsterdam”.

Extra informatie:
Deze wandeling moet u zien als een soort interactieve theaterwandeling en is zeer de moeite waard! De verteller neemt je mee de stad in. Je wandelt door het decor van het eeuwenoude centrum terwijl je de helden, schurken en heiligen van de stad ontdekt. Kosten ca. € 16,50 per persoon/Duur ruim 1,5 uur

Liever een ‘gewone’ stadswandeling door bijvoorbeeld de Jordaan of over de Wallen? Ook dat kan! Kosten ca. € 14,50 per persoon inclusief pauze in authentiek café! (Excl. consumptie) Duur ca. 2 uur.   

* PUZZELTOCHT PER WATERFIETS; vanaf het water maakt u in uw eigen tempo, en ongestoord door het drukke verkeer, een puzzeltocht per waterfiets inclusief kroegstop. In teams van 4 personen vaart u kriskras door de 17e eeuwse grachtengordel, terwijl u onderweg allerlei serieuze en ludieke vragen beantwoordt.

Mocht het regenen dan krijgt u een dakje op uw canalbike! Zo kan uw programma nooit in het water vallen! Kosten ca. € 25,00 per persoon/duur ca. 2,5 uur.  

* SCRABBELEND DOOR AMSTERDAM
Superleuke stadswandeling waarbij men samen moet werken om tot een goed einde te komen! Sinds Wordfeud op de Android en iPhone-toestellen is te downloaden, is er een opleving van dit oude bordspel. Maar ben je de telefoons zat en wil je je tegenspelers weer eens recht in de ogen aan kijken? Dan is de Scrabble Tour iets voor jou. Met de Scrabble Tour herleef je deze tijden. De Scrabble Tour is een puzzeltocht over de Wallen, door de binnenstad en door de Jordaan. Bij iedere vraag zijn er letters te verdienen om woorden mee te vormen. Bij het eindpunt wint het team met de meeste juiste woorden.

De combinatie van de leuke route en de interessante vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardigheden! De Scrabble Tour is inclusief 1 consumptie én een prijsuitreiking voor het beste team! Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 17,50 p.p. afhankelijk van het aantal deelnemers.

* Wat ook zeer de moeite waard is, is de SMARTLAPPENWORKSHOP MET CD OPNAME!
Op een gezellige locatie wordt u klaargestoomd voor een cd opname en natuurlijk begin je niet zomaar aan zoiets!

Eerst krijgt uw hele gezelschap zangles van juf Joke die dit op bijzondere wijze zal doen en natuurlijk in het onvervalst Amsterdams! Succes verzekerd!! Daarna is het tijd om samen met de accordeonist een cd vol smartlappen op te nemen.

In de tekstboekjes staan meer dan 50 nummers, met een lach en met een traan; van Johnny Jordaan tot Hazes en de Zangeres zonder Naam. Op verzoek zijn er ook Engels- en Duitstalige liedjes. Na afloop is er 1 cd die u mee mag nemen en zelf kunt kopiëren. Wilt u dat er voor iedereen een cd is dan betaalt u een toeslag van € 3,50 p.p. Kosten voor een drankje tussen de bedrijven door ca. € 3,25 per stuk. Kosten voor zangles incl. opname ca. € 20,= p.p. / tijdsduur ca. 2 uur (eenmalige toeslag zangjuf ca. € 150,= totaal).

TIP: het is het leukst wanneer niemand weet dat dit gaat gebeuren; zij laat de mensen dan denken dat het gaat om een cursus paaldansen en de reacties zijn dan erg leuk……!!!!

* RONDLEIDING DIAMANTAIR
Amsterdam en diamanten horen sinds de zestiende eeuw bij elkaar. Vier eeuwen vakmanschap hebben ervoor gezorgd dat op de dag van vandaag de faam van Amsterdam als centrum van diamanthandel- en industrie wereldwijd is. U krijgt hier een interessante rondleiding waarbij u kunt zien hoe een ruw stukje steen verandert in een schitterend diamant. Tevens brengt u een bezoek aan de toonzalen. Een kopje koffie of thee is inbegrepen. Entree en rondleiding zijn gratis en dit duurt ca. 1 uur.

* RONDLEIDING AMSTERDAM ARENA; deskundige gidsen nemen u mee voor een interessante en leuke rondleiding die ook voor de niet voetballiefhebbers zeer de moeite waard is!

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan Ajax, en andersom natuurlijk! World of Ajax biedt bezoekers de mogelijkheid om, juist op dagen dat Ajax niet speelt, het ultieme ‘Ajaxgevoel’ te beleven. De thuishaven van Ajax, de ArenA, tevens één van de grootste multi-functionele stadions van Europa, is een rondleiding meer dan waard. Ervaren gidsen leiden u langs de diverse plekken in het stadion welke een unieke kijk bieden op o.a. de veelbesproken grasmat, het bijzondere schuifdak, de koninklijke loge etc.

Natuurlijk wordt het Ajax Museum in de rondleiding ook meegenomen. De gids voert u door de 100 jarige geschiedenis van de ‘godenzonen’; historisch en recent audiovisueel materiaal, de cups en de prijzen, audiofragmenten, films en videobeelden laten u zien hoe een jongensdroom is uitgekomen. Kosten ca. € 15,= p.p. / duur ca. 2 uur.

* RONDLEIDING DOOR DAKLOZEN
Zwerven door Amsterdam; het is een heel ander leven dan het leven dat wij kennen.

Maak het mee met de leukste daklozen-rondleiding van Amsterdam! U start met een hilarisch filmpje over de rosse buurt en een verrassende groepsfoto.   
Uw gids vertelt tijdens dit uitje alles over 3 belangrijke thema's: geld, eten & onderdak. Henk heeft ondanks alle ellende een grote dosis humor bewaard; u hoort over zijn zwerversbestaan en de wetten die gelden in de rosse buurt. In de zomer slaap je natuurlijk in het Vondelpark maar wanneer Amsterdam echt te koud wordt zoekt Theo een bed in een kraakpand, zet hij een advertentie voor een leuke vriendin of zoekt zijn heil bij het Leger…..

Overdag zwerft hij over de Wallen en eet een broodje bij de zusters Augustinessen in de Warmoesstraat, hartje Amsterdam. Dakloos worden heeft vele oorzaken. Het kan iedereen overkomen; ontdek het tijdens deze unieke rondleiding door Amsterdam! Duur 1,5 uur/ Kosten ca. € 15,00 per persoon incl. hilarische video over de wallen en een verrassende groepsfoto!

* BAANTJER SPEURTOCHT
De Baantjer speurtocht is een echte teambuilder. Tijdens deze speurtocht verkent u Amsterdam in kleine groepjes en onderweg voert u een aantal ludieke opdrachten uit. Hierbij is de inhoud van onze Technische Recherchekoffer onmisbaar!

Speur naar dakloze Henk bij de kerkmuur en wie durft te fouilleren?
Pauzeren tijdens deze Baantjer speurtocht doet u wanneer u wilt in één van de vele gezellige kroegjes in Amsterdam. Op een accordeonnetje kunt u dan meteen de Baantjertune oefenen! Daarna moet u in oud Amsterdam nog de diverse Baantjerlocaties fotograferen, het favoriete drankje van De Cock achterhalen en in de Warmoesstraat een bijzondere ring zien te vinden.  U bezoekt ook de plaats délict van de moord op prostituée Finse Henny (1958)! 
Deze tocht duurt ca. 3 uur en is inclusief spelleider, dakloos lijk én een prijsje voor het winnende team! Kosten ca. € 20,= per persoon.

Wilt u liever iets anders doen in Amsterdam, bijvoorbeeld een bezoek aan Rijksmuseum of Anne Frank Huis, de Heineken brouwerij of de Ice bar? Alles kan; wij werken het graag voor u uit!

18:00 uur

Op een gezellige locatie in het centrum staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Heldere Ossenstaart soep 
****
Kalkoen Tournedos met stroganoffsaus
Of
Heekfilets met kreeftensaus 
****
Cassata ijs
Uiteraard is een ander menu of (live cooking)buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

20:15 uur

Vertrek huiswaarts; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

€ 49,50 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 20 personen. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

. 2 koffie of thee met appelgebak
. rondvaart
. lunchbuffet als beschreven
· vrije tijd in Amsterdam
  (excl. eventuele entreegelden)
. drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur