Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Eigen Vervoer

Middagje Amsterdam

13:00 uur   

Uw gezelschap wordt verwacht bij het sfeervolle en unieke restaurant van het CS Amsterdam!
Je moet het weten, maar op perron 2B van Amsterdam CS bevindt zich het mooiste stationsrestaurant van Europa volgens 'The Guardian'. Ontworpen door Nederlands beroemdste architect Cuypers (Rijksmuseum), beleef je hier de unieke grandeur van vroeger en geniet je ondertussen van de uitstekende kwaliteit, snelheid en gastvrijheid van dit monumentale restaurant.

Hier staat een goed verzorgde lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: 2 luxe, ambachtelijke broodjes, rijk belegd met diverse kaas en vleeswaren, groene gemengde salade met croutons en honing-mosterd dressing, een broodje kroket en inclusief 2 kopjes koffie, thee of melk. Deze lunch is eventueel uit te breiden met een soep van de dag a ca. € 3,50 p.p. of een frisse fruitsalade a ca. € 3,00 p.p. of verse jus a ca. € 2,50 p.p.

Voor een toeslag van ca. € 7,00 per persoon is een uitgebreid, luxe lunchbuffet ook mogelijk: 2 kopjes koffie, thee of melk, broodje kroket, runderbouillon met bieslook en bospaddenstoelen, diverse soorten boerenbroodjes wit- bruin en zaden, krentenbrood, mini pain au chocolats, diverse luxe vleeswaren, kaassoorten en zoetbeleg in een ruim assortiment en een verse fruitsalade.

14:30 uur

Voor het Station staat de Verhalenverteller al op u te wachten om u mee te nemen voor een boeiende tocht door Amsterdam! 

Amsterdam is eigenlijk één groot mirakel want ruim 800 jaar geleden bestond het hele gebied rond Amstel en IJ alleen maar uit drassige moerassen, slappe veengronden en zompige klei. Hoe kon daar later een wereldstad verrijzen die over de hele wereld bekend is?

Waardoor kwam Amsterdam tot haar ongekende groei en bloei? Was het dankzij de god Neptunus, heerser over de wereldzeeën? Of eerder door Vrouwe Fortuna, godin van geld en handel? En wat betekende het Mirakel van Amsterdam – een 14e-eeuws wonder met een katholieke hostie – voor de stad? Het zal je verbazen!

Aan het eind van deze interactieve wandeling waar ook uw gasten bij het verhaal worden betrokken, besef je pas echt wat de magie van deze metropool is!

Uiteraard is het ook mogelijk om deze 1,5 uur anders in te vullen, bijvoorbeeld een bezoek aan de Heineken Experience, Madame Tussauds, Amsterdam Dungeon, Puzzeltocht per waterfiets, fietstocht met gids etc. wij maken graag een programma op maat voor u!

16.00 uur

Uw wandeling eindigt op het Rokin waarvandaan u nog een mooie rondvaart door de bekende Amsterdamse Grachten en het IJ maakt! Uitleg krijgt u middels een band en een eventueel drankje kunt u bij de boot kopen, voorafgaand aan de tocht!

17:15 uur

U bent weer terug op het Rokin; einde van de rondvaart en einde van het programma.
Wilt u de dag eindigen met een diner of buffet dan kan dat; wij werken het graag voor u uit!

 

PRIJSINDICATIE:

Wij kunnen u dit programma aanbieden voor € 42,50 per persoon, gebaseerd op een minimum deelname van 20 personen. Uiteraard zijn variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:

* Lunch als beschreven
* Stadswandeling met de Verhalenverteller ca. 1,5 uur
* Rondvaart Amsterdam ca. 1 uur