Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar In en rond Elburg

Historisch Elburg

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u via een leuke route richting Elburg.  

10:30 uur

U bent inmiddels aangekomen bij de Museumboerderij waar u wordt ontvangen met koffie en krentenbrood.
Tijdens de koffie is er een leuke presentatie/uitleg met een diashow; zo komt u alvast in de stemming!

Aansluitend heeft u de tijd om de boerderij te bezoeken. Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal. 

12:00 uur

In Elburg wordt u ontvangen met een heerlijk lunchbuffet: kroket, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchtenroombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk.

Heeft u liever een warme maaltijd dan kan dat uiteraard ook:
* Hollandse groentesoep
* gesneden varkensrollade, gebakken aardappelen,
  frites, warme groenten, salade, fruitsalade
* kleine sorbet met bol vanille-ijs, aardbeiensaus
   en slagroom
Toeslag voor deze 3 gangen lunch is ca. € 3,50 p.p.

Na de lunch heeft u vrije tijd om te genieten van de mooie straatjes, de gezellig winkels, de haven, een museum of 1 van de vele terrasjes die Elburg rijk is.

Uiteraard kunnen wij ook een bezoek aan bijvoorbeeld het zeer interessante Joods historisch Museum "Sjoel" (entree ca. € 6,00 p.p.) regelen of een stadswandeling met gids voor u organiseren (kosten ca. € 5,00 p.p.). Ook een bezoek aan de geheel in oude staat terug gebrachte Botterwerf (entree ca. € 2,50 p.p.), de Visafslag (entree ca. € 2,50 p.p.) of bijvoorbeeld het Kroonluchteratelier (entree incl. koffie en gebak ca. € 10,00 p.p.) en het Bakkerijmuseum in Hattem behoort tot de mogelijkheden. 

De Havenwandeling
Wilt u meer over de visserijgeschiedenis van Elburg te weten komen? Dat kan!
Maak een prachtige wandeling door het havengebied onder leiding van een deskundige gids en bezoek tevens de Visafslag en Bottermuseum 'de Hellege'. Dit arrangement duurt ongeveer anderhalf uur.

Visafslag Elburg: De oorspronkelijke visafslag is als museum ingericht bij de haven van Elburg. Naast verschillende voorwerpen als netten, manden, touwen wordt een overzicht gegeven van de visserijgeschiedenis van Elburg.
Bottermuseum 'de Hellege': De Bottermuseumwerf heeft een museaal gedeelte waar de historie van de visserij in beeld is gebracht; de diverse soorten botters staan uitgestald; de oude ambachten worden getoond en het ontstaan van de Botterstichting wordt uitgebeeld. Kosten Havenwandeling incl. entreegelden ca. € 7,50 p.p.

15:00 uur

U maakt een leuke 100 minuten durende rondvaart over het Veluwemeer. Uiteraard kunt u aan boord nog iets gebruiken. (een kopje koffie of thee met cake kost ca. € 2,50 p.p. en voor gebak betaalt u een toeslag van ca. € 1,50 p.p.)  

17:00 uur

Vertrek huiswaarts. 

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 39 personen  € 41,50 per persoon
40 – 49 personen  € 39,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.


Deze prijs is inclusief: 

  • vervoer per luxe KEURMERK touringcar
  • entree en presentatie Museumboerderij
  • 1 kopje koffie of thee met Krentenwegge
  • lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
  • vrije tijd in Elburg
  • verzorging van de chauffeur