Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Kerstdagtochten & Winterreizen

3 Dagen Londen inclusief Canterbury of Leeds Castle!

DAG 1

06:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Calais.

11:45 uur

U bent inmiddels gearriveerd in Calais waar de boot al ligt te wachten om u in ca. 90 minuten naar Dover te brengen. (we moeten ruim 45 minuten van tevoren aanwezig zijn).

12:35 uur

Vertrek van de boot.

12:55 uur  

(locale tijd) Verwachte aankomst in Dover; We gaan verder richting Canterbury of Leeds Castle.

14:00 uur

In het historische Canterbury heeft u 2 uur vrije tijd heeft om te shoppen, de kathedraal te bezoeken of heerlijk een terrasje te pikken!

Uiteraard kunnen we ook een stadswandeling voor u reserveren; in dat geval staan de gidsen al op u te wachten in het centrum om u mee te nemen voor een interessante tocht langs de bezienswaardigheden van Canterbury, waaronder de middeleeuwse steegjes met wevershuisjes van vroegere pelgrims, de historische King’s School en natuurlijk de beroemde Kathedraal! Kosten voor een stadwandeling ca. € 9,= per persoon,

De gidsen spreken in principe Engels; Nederlandstalige gidsen zijn te allen tijde onder voorbehoud van beschikbaarheid maar uiteraard doen wij ons best een Nederlandstalige gids in te zetten. Eventueel is een boottocht van ca. 45 minuten ook mogelijk; kosten ca, € 10,= p.p.

Een bezoek aan de beroemde “Canterbury Tales” is ook een mogelijkheid! Hiervoor betaalt u ca. € 12,50 per persoon.

* CANTERBURY TALES
In het historische gebouw van St. Margaret’s Church kunt u meer dan 500 jaar terugreizen in de geschiedenis!

U ziet Geoffrey Chaucer (de meest vermaarde Engelse dichter) en zijn kleurrijke karakters aan het werk op hun magische pelgrimstocht van Londen naar het grafteken van St. Thomas Becket in de kathedraal van Canterbury.

Onderweg worden hun liefdesverhalen, de romantiek, jaloezie en bedrog nieuw leven ingeblazen met alle pret en spanning van de beroemde verhalen van Chaucer. Ondergedompeld in de rijke geschiedenis van deze middeleeuwse stad krijgt u de kans om een andere wereld te ontdekken. De Canterbury Tales is een bijzonder mooie, nauwkeurige creatie van het leven tijdens de middeleeuwen. U krijgt hier een audiotour in het Nederlands.

* LEEDS CASTLE

Leeds Castle is één van de mooiste kastelen van Kent en misschien wel van heel Engeland! Verschillende koningen, zoals Hendrik de Achtste, woonden hier. Men zegt dat de bezoekers nooit het moment vergeten dat ze voor het eerst het adembenemende Leeds Castle in Kent zien, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit de slotgracht! 

Het is niet alleen de glorieuze geschiedenis van Leeds Castle die mensen aantrekt: met de 2 vierkante kilometer aan prachtig parkland en formele tuinen, dagelijkse evenementen en attracties gedurende het hele jaar heeft Leeds Castle voor elk wat wils, zodat mensen steeds weer terug willen komen! Gedurende het seizoen zijn er ook roofvogeldemonstraties op bepaalde dagen en tijden. Kosten entree ca. € 20,00 per persoon.

TIP:
Indien gewenst kunnen wij heerlijk 3 gangen internationaal Buffet met Indiase, Thaise, Chinese en lokale gerechten voor u reserveren; kosten ca. € 22,50 per persoon! All you can eat!!

18:30 uur 

Vertrek naar Londen.

20:30 uur 

Verwachte aankomst in Londen waar u incheckt bij bijvoorbeeld een prima 3 sterren IBIS Hotel dat op ca. een half uur rijden van het centrum ligt. Er zijn volop openbaar vervoer gelegenheden in de buurt dus per trein bent u zo in de stad en de metro doet er ca. 45 minuten over. Bovendien heeft u de bus bij de hand dus de volgende dag brengt de chauffeur u netjes naar het centrum! 

Alle kamers beschikken over een 2 persoonsbed of 2 losse bedden, douche of bad en toilet, tv, fohn, koffie en thee faciliteiten. Ook is er gratis internetverbinding aanwezig.

Wilt u liever een hotel dat centraler gelegen is dan kijken wij graag naar de mogelijkheden; prijzen en suggesties op aanvraag!
Einde dag 1

DAG 2

Na het Englisch Breakfast buffet (eenvoudig maar prima ontbijt) is het tijd om Londen te verkennen!!

09:00 uur

TIP:
We kunnen u rechtstreeks naar de stad brengen en u heeft dan de rest van de dag ter vrije besteding maar het is ook leuk om eerst een mooie stadstour te maken met een deskundige Nederlandstalige gids. Uiteraard wordt er onderweg dan van alles verteld en worden er een aantal stops gemaakt. U komt tijdens de tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals o.a. de Houses of Parliament, de Big Ben, St. Paul's Cathedral, de Tower Bridge, de Tower, Piccadilly Circus, Buckingham Palace en Trafalgar Square. Kosten gids ca. € 225,00 per gids gedurende 3 uur

13:00 uur

In een kort tijdsbestek heeft u kennis gemaakt met Londen zodat u weet waar u ’s middags heen kunt gaan! U wordt op Trafalgar Square afgezet en heeft aansluitend vrije tijd om musea te bezoeken, terrasjes te pikken of heerlijk te shoppen want u bent niet in Londen geweest zonder een bezoekje te hebben gebracht aan één van de bekende warenhuizen als Harrods, Marks & Spencer, Selfridges, Liberty & Co, Hamleys en M & M- of Disneyworld!

Suggesties Middagprogramma (kan zowel individueel als met de hele groep)

* Met de Londen Travelcard, kunt u de rest van de dag eventueel ongelimiteerd gebruik maken van de metro, de bussen (ook nachtbussen) en normale treinen binnen Londen. De kaart voor 1 dag / 2 zones kost ca. € 12,50 p.p. Deze kunnen wij van tevoren voor u bestellen. Losse metrokaartjes kosten ca. € 7,= per rit!

* The Londen Dungeons; diep in het hart van Londen, begraven onder het plaveisel van het historische Southwark, ligt 's werelds meest beroemde en huiveringwekkende horror attractie! Entree ca. € 22,= p.p.

* Madame Tussauds; Welkom in het land van de dubbele betekenis. Als u nog nooit bij de Oscar- of Grammy uitrijking of de Brit Awards geweest bent, zult u zich als een VIP Hollywood gast voelen nadat u de boudoir van Madame Tussauds verlaat. ….

Schreeuw de longen uit je lijf in de "SREAM" en probeer te ontsnappen uit de gevangeniscellen terwijl levensechte en compleet doorgedraaide seriemoordernaars u te pakken proberen te krijgen. Bent u dapper genoeg om hier aan de achterkant uit te komen met een glimlach op uw gezicht? Entree ca. € 29,= p.p.

* Een rondvaart over de Thames . Tijdens uw rondvaart, die 40 minuten duurt, komt u o.a. langs de bekende St. Paul's Cathedral, de Tower of London, de Houses of Parliament en Tate Modern kunstcollectie. Tijdens uw rondvaart wordt u begeleid door een gids. Kosten vanaf ca. € 15,= p.p.

* Liever meer actie? Boek dan een boottochtje met de Londen RIB boten!!!
Deze high speed boottocht is een geweldige ervaring voor alle leeftijden! U vliegt over het water en komt daarbij langs de belangrijkste bruggen en geniet van het landschap rondom de Thames en de Docklands! Kosten ca. € 45,00 p.p.

* Een bezoek aan Kensington Palace; een koninklijk verblijf sinds 1689. Vandaag de dag kunnen bezoekers de magnifieke staatsievertrekken en de collectie koninklijke japonnen bezichtigen. Entree ca. € 22,50 p.p.

* The London Eye; een 'vlucht' in één van de 32 hightech glazen capsules duurt ongeveer 30 minuten en biedt spectaculaire vergezichten over Londen en over beroemde bezienswaardigheden zoals Big Ben, Buckingham Palace en St Paul's Cathedral. Voor een hele aparte ervaring kunt u ook tegen zonsondergang een vlucht maken en zien hoe de lichten in de stad langzaam aan gaan en de hemel helder kleuren. Kosten ca. € 25,= p.p.

* De Tower of London; gesticht door Willem de Veroveraar in 1066.
Vandaag is de Tower of London één van de beroemdste vestingen ter wereld!Een bezoek aan de Tower in Londen is een must. Alleen hier kunt u de koninklijke juwelen bezichtigen of staan op de executieplaats van 3 Engelse koninginnen! Entree ca. € 21,= p.p.

* St. Paul’s Cathedral; wereldbekend en niet weg te denken uit de Londense skyline. Een "must see" voor een bezoek aan Londen. Kijk omhoog en bewonder de kroon op dit meesterwerk: de ongelofelijke koepel en vergeet ook niet de American Memorial Chapel te bezoeken. Entree ca. 26,= p.p. maar tijdens de diensten gratis!

TIP: Er is ook een zogenaamde LondenPass te koop waarmee u toegang heeft tot 50 attracties waaronder de Towerbridge Exhibition (entree ca. € 10,=) een boottocht over de Thames, St Pauls, Westminster Abbey, London Zoo, Windsor Castle  etc. Deze pas is er vanaf ca. € 62,50 p.p. (excl. vervoer / geldig gedurende 1 kalenderdag). Wilt u meer informatie dan horen wij dat graag van u.

DINERSUGGESTIES 2e DAG:

Er zijn uiteraard diverse mogelijkheden om het diner de 2e dag in Londen te gebruiken; om u een idee te geven hebben wij voor u een aantal suggesties op een rijtje gezet met daarbij de diverse tarieven zodat u zelf een keuze kunt maken:

Trendy; Hard Rock Café Londen; hier kan een menu er als volgt uitzien:
* Twisted Mac & Cheese of Barbecue Spare ribs of Hard Rock Cheeseburger
* sundae icecream met caramel
* inclusief 1 koffie, thee of een softdrink
Kosten ca. € 27,50 p.p.

Romantisch; dinercruise op de Thames; Dit is vrij prijzig (ca. € 90,= p.p.inclusief show) maar er is een leuk alternatief en dat is diner op een boot die aan wal ligt en dus niet vaart maar wel een prachtig uitzicht over de Thames biedt!
Kosten ca. € 39,50 p.p.

Feestelijk; Middeleeuws Buffet in de Ivory Tower; 4 gangen inclusief bier en wijn naar wens én muziek en dans;
Kosten ca. € 60,= p.p.

Main Banquet Menu
A selection of finest cold roast meats, paté and fresh salad
served with brown bread (diverse koude soorten vlees, paté en verse salade met brood)
****

A soup made with a blend of market vegetables with a splash of cream and sprinkled with fresh herbs (cremige groentesoep met kruiden)
****
A cauldron of fresh roast Chicken covered in our special honey and orange barbecue sauce and presented with a dish of fresh
market vegetables tossed in butter, with roast potatoes and garlic and herbs  (kip met honing en barbecuesaus, groenten en gebakken aardappelen met knoflook en kruiden)
****
A rich fruity flan (taart)

Gezellig; 4 gangen diner op sfeervolle locatie in Covent Garden: Het menu kan er als volgt uitzien:

Roast Tomato and Basil Soup (tomatensoep met basilicum) of
Crispy Herb Crumbed Mushrooms with Blue Cheese Dip (warme gekruide champignons met blauwe kaas saus)
***
Steak, Guinness and Mushroom Pie with Mashed Potato (steak in een saus van paddestoellen, kruiden en bier met een pasteitje) of Salmon and Prawn Fish Cakes with Spicy Lentils (zalm garnaal cakejes met aardappel, ui en peterselie of Three Bean, Spicy Lentil and Vegetable Pie with Green Salad. (hartige taart met groene salade)
***
Steamed Syrup Sponge; dessert van het huis!
Kosten ca. € 29,50 per persoon

Musicalarrangement: Londen staat bekend om zijn musicals dus een diner in combinatie met een bezoek aan de Musical kan ook!! Bijvoorbeeld een uitstekend diner in combinatie met de Musical Wicked of The Phantom of the Opera, Les Miserables of Chicago! Kosten vanaf ca. € 95,= per persoon.

Na het diner rijden we terug naar het hotel.

22:00 uur 

U bent weer terug in uw hotel; Einde dag 2

DAG 3

09:30 uur 

Na het ontbijt checkt u uit en brengen we uiteraard nog een bezoek aan Londen!

U kunt daarbij kiezen uit de suggesties die wij op dag 1 hebben aangeboden zoals een rondvaart over de Thames richting het bekende Greenwich, waarbij u ook nog een bezoek kunt brengen aan de leuke markt die ook op zondag open is, of een bezoek aan Buckingham Palace etc. Uiteraard kan er ook iets buiten Londen worden bezocht zoals Windsor Castle (entree ca. € 25,= p.p.) of bijvoorbeeld Canterbury/Leeds. 

ALLES KAN!!!

13:50 uur

Engelse tijd, vertrek van de boot naar Calais. (dit kan uiteraard ook eerder of later. Let op: we moeten ook ca. 45 minuten voor vertrek aanwezig zijn!)

16:15 uur

(lokale tijd) Verwachte aankomst in Calais. De chauffeur brengt u aansluitend richting Nederland.

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen       € 195,00 per persoon
Toeslag 1 pers kamer €   60,00 per persoon/2 nachten

Bovenstaande prijzen zijn exclusief eventuele parkeergelden in Londen. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en indien nodig een visum. (er wordt streng gecontroleerd!) 

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar 
· overtocht Calais – Dover v.v.
· bezoek aan Canterbury of Maidstone dag 1
· 2 x overnachting op basis van 2 persoons
  kamers met douche en toilet
· 2 x ontbijt
· vrije tijd Londen
· bezoek aan Londen (of Windsor, Canterbury etc)
  3e dag excl. eventuele entreegelden
· Buitenlandse belastingen en tolgelden
· verzorging van de chauffeur (hotel + maaltijden)