Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Kerstdagtochten & Winterreizen

Kerst in Dortmund

De Kerstmarkt in Dortmund is misschien wel de grootste van heel Duitsland. Meer dan 300 kramen staan opgesteld met de meest uiteenlopende producten, kunsthandwerk, buitengewoon speelgoed en nog veel meer moois. De Kerstmarkt is geopend vanaf ca. 22 november tot en met 23 december

08:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Duitsland. Onderweg is er desgewenst, voor iedereen een kopje koffie of thee en een lekkere grote gevulde koek van de bakker! (kosten ca. € 3,00 p.p.)

11:30 uur

U bent inmiddels uitgestapt in hartje Dortmund waar u de rest van de dag tijd heeft om op eigen gelegenheid te lunchen en te genieten van de schitterende kerstmarkt en de vele winkels!

De Kerstmarkt in Dortmund is een van de grootste markten van Duitsland. Meer dan 300 kramen staan opgesteld met de meest uiteenlopende producten, kunsthandwerk, buitengewoon speelgoed en nog veel meer moois.

Typerend aan de kerstmarkt in Dortmund is de gigantische, 45 meter hoge kerstboom op de Hansaplatz. Dit kunstwerk met ca. 40.000 lichtjes en ornamenten mag zich zelfs
de grootste kerstboom ter wereld noemen! De kerstmarkt zou niet compleet zijn wanneer de typisch Dortmundse Glühwein niet geschonken zou worden. De Glühweinjaarbeker heeft ook dit jaar weer een nieuw motief en wordt door verzamelaars al met spanning afgewacht.

15:30 uur

Vertrek richting uw dineradres in Nederland.

17:30 uur

Om het winterse gevoel vast te houden staat er op een gezellige locatie op de Veluwe een heerlijk stamppottenbuffet met 3 soorten stamppot (zuurkool, hutspot en boerenkool) uitgebakken spekjes, worst, jus en diverse zuren voor u klaar! Natuurlijk ontbreekt het dessert niet en is er voor iedereen een lekker dessert: ambachtelijk gemaakt kaneelijs met een kletskop.

Het spreekt voor zich dat u ook kunt kiezen voor een drie gangen diner, bijvoorbeeld: tomatensoep – schnitzel met een champignon roomsaus,  diverse soorten groente, aardappelgarnituur en sla – ambachtelijk vanille roomijs, bavaroise en vruchten met slagroom. Kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 3,= p.p.

21:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE

45 – 54 personen € 37,50 per persoon
55 – 62 personen € 36,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; Prijzen en suggesties op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· bezoek aan kerstmarkt Dortmund
· parkeerkosten
· Duitse belastingen
· Winters buffet als beschreven  
· verzorging van de chauffeur