Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Kerstdagtochten & Winterreizen

Openluchtmuseum en Kerst in Duitsland

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK Touringcar richting Duitsland. Onderweg gebruikt u een kopje koffie of thee en een heerlijke gevulde koek van de bakker aan boord. 

11:00 uur

Er zijn diverse morgelijkheden voor een bezoek aan de kerstmarkt in Duitsland;
zo kunt u kiezen voor een bezoek aan de Kerstmarkt in het mooie historische stadje Xanten die plaatsvindt van ca. 23 november t/m 23 december en dagelijks open is van 12.00 – 20.00 uur met ca. 35 sfeervolle kramen en een leuk (niet heel groot) centrum om te winkelen.

Kerstmarkt in CentrO Oberhausen; open van ca. 15 november t/m 23 december.
De markt is geopend vanaf 10.00 uur en op de promenade van CentrO is een sfeervol kerstdorp gebouwd. De ruim 150 blokhutten zijn uitbundig versierd in vrolijke kerststijlen. U kunt hier terecht voor de meest uiteenlopende producten: van oude ambachten tot kitscherige snuisterijen en van exclusieve delicatessen tot unieke geschenken. Erg leuk ook zijn de verschillende kunsthandwerkers die hun werk tonen en bijzondere voorwerpen verkopen. Slenter door dit toverachtige kerstdorp en geniet van de prachtige verlichting, sfeervolle muziek en de heerlijke geur van dennenbomen. Dit is nu wat men bedoelt met op-en-top kerstshoppen! Toeslag voor Centro is ca. € 2,= p.p.

Kerstwinkelen in gezellig Kleve; het stadje Kleve, net over de grens is ook erg leuk om kerstinkopen te doen; er is hier een kleine kerstmarkt van ca. 30 november t/m 9 december maar deze is pas vanaf 15.00 uur open. Echter, voor een paar uur winkelen en gezellig lunchen is Kleve uitermate geschikt en zeer sfeervol! 

14:30 uur

Bij het Openluchtmuseum heeft u de tijd om zelf te genieten van een mooie wandeling door het prachtige museum dat helemaal in deze tijd van het jaar meer dan sfeervol is! U kunt ook kiezen voor een winterse tocht met gids door het museum die ca. 1,5 uur duurt. U komt onderweg van alles te weten over het leven in de winter van vroeger, dat romantisch maar ook bikkelhard kon zijn. De kosten voor de rondleiding bedragen ca. € 55,= per gids voor maximaal 20 personen. 

Ook kunt u iets gebruiken in 1 van de gezellige restaurants. Liever een baantje trekken? Leen dan gratis schaatsen en maak een rondje op de oud Hollandse ijsbaan, compleet met koek en sopie tentje!

Verder rijden er in het museum oude trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen! (ook goed te doen met een rolstoel)

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

17:45 uur

Om het winterse gevoel vast te houden staat er op een gezellige locatie in het bos een heerlijk winters buffet voor u klaar:
3 soorten stamppot met uitgebakken spekjes, worst, jus en diverse zuren, ambachtelijk kaneelijs met kletskop

Liever een drie gangen diner dan kan dat ook:
* tomaten of groentesoep
* Wiener schnitzel met groenten,
   frites en gebakken aardappelen, 
* vanille en aardbeienijs met vruchten en slagroom
Toeslag voor dit menu is ca. € 4,50 p.p. 

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen  € 47,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· koffie of thee met gevulde koek
. shoppen in Duitsland
· entree Openluchtmuseum  
· stamppotbuffet met dessert (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur