Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Kerstdagtochten & Winterreizen

2 dagen Kerst in Dusseldorf

DAG 1

09:30 uur

Onze luxe KEURMERK touringcar staat voor en u heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting Düsseldorf.

11:00 uur

Verwachte aankomst in Düsseldorf waar onze chauffeur u zo dicht mogelijk bij het centrum zal laten uitstappen. (wij reserveren van tevoren een busparkeerplaats).

U heeft hier de rest van de dag de tijd om te genieten van Düsseldorf in Adventstijd; een winters sprookje met meer dan 200 schilderachtige stalletjes verdeeld over 6 kerstmarkten! De kerstmarkt Düsseldorf is erg afwisselend. De zes pleinen die het decor vormen voor de kerstmarkt in Düsseldorf hebben elk een geheel eigen karakter.

Zo zijn op het bekende Marktplein de kraampjes uit dezelfde stenen opgebouwd als het historische Raadshuis dat zich ook op dit plein bevindt. Hier staan de oude ambachten centraal; kunstsmeden, glasblazers en kaarsenmakers tonen trots hun ambachtelijke kunsten en producten. Ook de met de hand gesneden kribbe is een bezoekje waard!

Verder kunt u naar hartelust shoppen bij de grote warenhuizen en kunt u tussendoor wat eten en drinken bij één van de gezellige restaurants of barretjes die de stad rijk is!

TIP : voor ca. € 10,= per persoon kunnen wij u een leuke stadswandeling met gids door de oude binnenstad aanbieden; tevens zijn glühwein of chocolademelk en gebak inbegrepen!

Ook ’s avonds kan er een wandeling gemaakt worden o.l.v. de nachtwaker. Prijs per persoon ca. € 7,50 (afhankelijk van het aantal deelnemers) voor een Nederlandstalige gids. Uitgerust met lantaarn, hoorn en hellebaard vertelt de nachtwaker in traditionele kledij over allerlei interessante en pikante onderwerpen en over gebruiken, gewoontes en het dagelijkse leven uit lang vervlogen tijden.

18:00 uur

Na het shoppen is het tijd om in te checken bij en prima toereistenklasse hotel in het centrum. Het hotel biedt u prima kamers met airconditioning, een moderne bar en een restaurant met Duitse keuken. Omdat het hotel zo centraal ligt gaan wij er bij dit voorstel van uit dat iedereen hier op eigen gelegenheid heen komt (te voet).

19:00 uur 

Bij één van Dusseldorfs bekendste brouwerijen staat een lekker diner voor u klaar waarbij een biertje natuurlijk niet mag ontbreken;

* 1 Glas Original Schlüssel Alt (1 glas bier of een alcoholvrije drank)
* Tasse Rinderkraftbrühe mit Gemüse (runderbouillon met groenten)
* "Schlüssel-Krüstchen“  (schnitzel met gebakken aardappelen, spiegelei en gemengde salade)
* "Kille-Vanille“  (vanille ijs met saus en nootjes)
* 1 kopje koffie of thee
Uiteraard zijn er ook tal van andere locaties of kunt u kiezen voor een buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

21:30 uur 

Dit kan uiteraard ook eerder of later zijn; einde van het diner. U keert op eigen gelegenheid terug naar uw hotel.   
Einde dag 1

DAG 2,

’s Morgens kunt u lekker uitslapen en staat er een lekker ontbijtbuffet voor u klaar!

10:30 uur

Vertrek huiswaarts.

12:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP: Uiteraard kunt u ook nog kiezen voor een bezoek aan bijvoorbeeld de kerstmarkt in Oberhausen op de de terugweg (CentrO) of een leuke stop bij het Openluchtmuseum in Arnhem waar u een heerlijke winterse wandeling kunt maken! Suggesties en prijzen op aanvraag.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen              € 119,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer €   40500 per persoon / 1 nacht
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en zullen achteraf aan u worden doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:

.vervoer per luxe KEURMERK touringcar 
 op basis van halen en brengen
·bezoek aan Düsseldorf/kerstmarkten
·drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
·overnachting op basis van 2 persoons kamers
·ontbijtbuffet zondag
·toeristentax
·Duitse belastingen
·verzorging van de chauffeur