Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Kerstdagtochten & Winterreizen

2 dagen Maastricht & Trier

Dit arrangement kunt u met een kleine aanpassing, ook in de zomer boeken!

DAG 1, 

08:30 uur

Onze luxe Keurmerk touringcar, voorzien van bar, airco en toilet staat voor bij uw bedrijf. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en de bagage in de bus onder te brengen. Aansluitend vertrekt u richting Trier.

Uiteraard is het mogelijk dat u onderweg een koffiestop maakt; de kosten voor een kopje koffie of thee met appelgebak bedragen ca. € 5,50 p.p. Ook kunnen wij zorgen voor koffie en thee aan boord en bijvoorbeeld een lekkere gevulde koek van de bakker; dat kost ca. € 3,00 p.p.

12:00 uur

Verwachte aankomst in de oudste stad van Duitsland; Trier! Hier heeft u de rest van de middag de tijd om te genieten van de gezellige winkels en de sfeervolle kerstmarkt! 

De kerstmarkt in Trier vindt jaarlijks plaats vanaf ca. 27 november tot 22 december. In de ruim 95 versierde houten marktkramen vindt u een ruime keuze aan kerstartikelen, houten speelgoed, kaarsen, handgeblazen en gegraveerd glaswerk, cadeautjes, aardewerk en nog veel meer!

De inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten; braadworsten, aardappel- pannenkoeken, zoetigheden, warme thee en gekruide warme wijn. Muziekkapellen en het poppentheater treden op in het paviljoen en de kerstman brengt de kerstmarkt een bezoek!

Wilt u toch wat samen uw gezelschap ondernemen dan kan dat, bijvoorbeeld:
* 2 kopjes koffie met 'Kuchen', ca. € 6,50 p.p.
* U kunt een leuke tour per toeristentrein maken
   Dit duurt ca. een half uur en kost ca.  € 8, = p.p.
* U kunt een bezoek brengen aan de Basilika,
   de Kaisterthermen of de beroemde Porta 
   Nigra (entree per locatie ca. € 4,00 p.p.)
* U kunt deelnemen aan een stadswandeling o.l.v. een
  Romeins soldaat! Dit duurt ca.2 
uur en kost ca. € 6,50 p.p.

17:45 uur 

Verwachte aankomst bij uw ***hotel in de buurt van Bitburg; een eenvoudig maar prima toeristenhotel waar u verblijft op basis van 2 persoons kamers. Alle kamers beschikken over bad of douche en wc, telefoon, radio, en satelliet tv.

Het hotel ligt aan de rand van de stad op het gebied van een voormalige Amerikaanse basis en vandaag de dag midden in het recreatie- en dienstverleningsgebied van Bitburg en natuurlijk in het Eifelgebied; een gevarieerd middelgebergte met uitgestrekte bos- en heuvellandschappen, dode vulkanen en pittoreske dorpen. Rondom het hotel hebben zich inmiddels diverse restaurants etc. gevestigd waardoor de directe omgeving ook ideaal is voor een wandelingetje na het diner.

18:30 uur

Nadat u heeft ingecheckt en u heeft kunnen opfrissen staat er een lekker 3 gangen diner in buffetvorm klaar; dit bestaat uit soep van de dag, een saladebuffet, 2 verschillende hoofdgerechten met garnituur, en een klein dessertbuffet met o.a. pudding en ijs. De avond is verder ter vrije besteding; u kunt, indien gewenst, gebruik maken van de sauna of een bezoekje brengen aan de disco of het ‘danslokaal’’.  EINDE DAG 1

DAG 2,

09:30 uur

Nadat u genoten heeft van een lekker ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en brengt onze chauffeur u richting Limburg.

11:00 uur

In Maastricht aangekomen heeft u ruim de tijd om te genieten van de sfeervolle binnenstad en de kerstmarkt! Vanaf begin december kunt u terecht voor alweer een editie van Winterland Maastricht! (op zondag is de kerstmarkt open vanaf 10.00 uur).

Het Vrijthof ondergaat een metamorfose die haar weerga niet kent en wordt omgetoverd tot een waar kerstparadijs waar u oren en ogen te kort komt! Zowel jong als oud hoeft zich geen moment te vervelen. Tevens is de kerstmarkt in Maastricht deels overdekt, waardoor het zowel bij goed als minder mooi weer goed toeven is. De kerstmarkt in Maastricht staat bol van de mogelijkheden. U doet er inspiratie op voor een origineel cadeau voor onder de boom of voor versiering in en om het huis.

Daarnaast zijn er tientallen kraampjes waar u kunt genieten van Glühwein, oud-Hollandse poffertjes, oliebollen en wafels, snert, crêpes en Reibekuchen. Uiteraard valt er naast het marktgedeelte ook dit jaar weer genoeg te doen in Maastricht. Er is voor ieder wat wils met een grote ijsbaan die dé eyecatcher van het Vrijthof is, een 60m hoog reuzenrad, een heuse roetsjbaan, een ouderwetse carrousel met 2 verdiepingen en tal van spelletjes. Wist u dat ook de Kerstman een kijkje komt nemen bij de kerstmarkt?

Natuurlijk kunt u naast de kerstmarkt ook volop genieten van de mooie winkels en gezellige restaurants waar u op eigen gelegenheid de lunch gebruikt.

De meeste winkels zijn ook op zondag in Maastricht open vanaf 12.00 uur.

Indien gewenst, regelen wij graag een gezamenlijke lunch voor u bij bijvoorbeeld een mooie locatie aan het Vrijthof! Deze lunch kan er als volgt uitzien: Provençaalse tomaten- paprikasoep, ¼ stokbrood, 1 snee witbrood, 1 snee bruinbrood, cervelaat, kaas, ham, boter en jam en een heerlijke Bourgondiër rundvleeskroket. Kosten voor deze lunch bedragen ca. € 11,50 p.p. excl. drankjes.

15:30 uur  

Vertrek naar het dineradres.

17:00 uur 

Op een gezellige locatie tussen Nijmegen en Arnhem gebruikt u het afscheidsdiner:
* romige tomatensoep
* schnitzel met gebakken aardappelen, frites,
   diverse groenten en salade
* vruchtenbavarois met slagroom

20:00 uur 

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen       € 110,00 per persoon
Toeslag 1 pers. kamer €  25,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· bezoek aan Trier & Maastricht
· drie gangen diner in buffetvorm 1e avond (excl. drankjes)
· 1 overnachting in 2 persoons kamers met faciliteiten
· toeristenbelasting
· ontbijtbuffet
· diner 2e dag als beschreven (excl. drankjes)
· Duitse belastingen
· verzorging van de chauffeur