Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

Berlijn per trein!

De prijs is sterk afhankelijk van de datum; hoe eerder hoe boekt des te voordeliger is het treinticket; voor meer informatie en exacte tarieven verzoeken wij u contact met ons op te nemen.


VOORBEELDRREIS:
Dag 1 Apeldoorn – Berlijn Hauptbahnhof 06.02 – 11.07 uur
Dag 2 Berlijn Hauptbahnhof - Apeldoorn 16.34 – 21.58 uur
Indien gewenst regelen wij vervoer vanaf het door u gewenste opstappunt naar het station en v.v. U kunt op meerdere statins opstappen maar wij gaan bij deze voorbeeldreis uit van station Apeldoorn.

Uw hotel in Berlijn:
U verblijft in een uitstekend trendy hotel direct tegenover het centraal station van Berlijn. Het hotel biedt geluiddichte kamers met een flatscreen-tv, een trendy lounge, een ondergrondse parkeergarage en gratis WiFi. Het rookvrije hotel beschikt over stijlvolle kamers met een badkamer in donker graniet met een regendouche. De stijlvolle lounge van fungeert tevens als ontbijtruimte, bar en 24-uursreceptie.

De Rijksdag bevindt zich op 1 km van het hotel en vanaf het centraal station van Berlijn bent u met de S-Bahn in 7 minuten bij de Alexanderplatz; kortom centraler gelegen kan bijna niet!

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN IN BERLIJN?

* Mauermuseum am Checkpoint Charlie.
Dit museum vertelt de geschiedenis van de Berlijnse muur. De grensconflicten in de Koude Oorlog en de bouw van de muur zijn goed g edocumenteerd. Interessant is de tentoonstelling over de ontsnappingspogingen van Oost-Berlijners naar het Westen. Een andere expositie met de titel ‘Van Gandhi tot Walesa’ gaat over de geschiedenis van de democratie in een aantal totalitaire staten. Elke dag open tot 22.00 uur!
Kosten entree ca. € 12,00 per persoon

Bezoek aan het DDR Museum
Het DDR-Museum is een uniek en buitengewoon museum en een van de meest bezochte musea in Berlijn. Het is gewijd aan het leven in het voormalige Oost-Duitsland en hoe dat verschilde met het leven in het westen.
Media, mode, vrije tijd, scholing en winkelen zijn thema's die aan bod komen in het DDR Museum.

Bekijk oer-DDR-producten zoals de Robotron tv, telefoons, Spreewald Augurken en Club Cola, de tegenhanger van de verfoeide westerse Coca Cola. Er zijn diverse rondleidingen te boeken.
Entree ca. € 12,00 per persoon.

* The Story of Berlin Museum 
Een interactieve tentoonstelling over de stad Berlijn. Er wordt verteld over de oprichting van de stad tot het hedendaagse leven in Berlijn. In plaats van displays met data en feiten over historische persoonlijkheden wordt er juist gesproken over de levensstijl van Berliners. Onderdeel van het museum is een originele schuilkelder tegen atoombommen onder de drukke straat Kurfürstendamm/ Entree ca. € 7,00 per persoon

* Berlin von Unten, ondergrondse tour 
Deze rondleiding neemt u mee naar de ondergrondse sporen van de koude oorlog in Berlijn. Met de dreiging van een aanval met atoomwapens zijn er in Berlijn bunkers gerenoveerd en nieuwgebouwd. U krijgt een uitleg over de voorbereiding die destijds zijn getroffen om burgers te helpen overleven tijdens een Nucleaire oorlog. U bezoekt een in de jaren ’80 gerenoveerde bunker die werd gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog ter bescherming bij luchtaanvallen en tevens een nieuwgebouwde ‘moderne’ bunker bij Pankstrasse die speciaal ontwikkeld is ter bescherming bij een Nucleaire aanval. De tour duurt circa 90 minuten/ Kosten ca. 15,00 per persoon

Bezoek aan het Olympisch Stadion
Het Olympisch Stadion van Berlijn kent een lange geschiedenis. Rond 1910 is men begonnen met de voorbereidingen en herbouw van het complex voor de Olympische Spelen van 1916. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gingen deze spelen in Berlijn niet door. Uiteindelijk kreeg Berlijn in 1936 een tweede kans en werden de Olympische Spelen in het Stadion georganiseerd. Op dagen waarop er geen wedstrijden of evenementen plaatsvinden worden er rondleidingen gegeven door deskundige gidsen. / Kosten ca. € 8,00 per persoon

Op de fiets door Berlijn!
Dit is een echte aanrader een ook met grote gezelschappen mogelijk omdat wij over meerdere Nederlandstalige gidsen beschikken én over voldoende goede en veilioge fietsen! Tijdens een 3 uur durende tour komt u op plekken waar u anders nooit komt en hoort u het verhaal van uw Nederlandstalige gids die al jaren in Berlijn woont! Duur ca. 3 uur/Kosten ca. € 25,00 per persoon.

Rondvaart Berlijn
Berlijn vanaf een schip ervaren is een mooie en effectieve manier om de hoofdstad van Duitsland te leren kennen! Niet alleen liggen de historische wortels van Berlijn aan het water, ook vandaag de dag valt de omgeving rond de historische stadskern niet weg te denken uit het leven van de Berlijners. Niets ligt meer voor de hand dan Berlijn vanaf het water te gaan bekijken.

Het FEIT, dat men vanaf het water bijna alle bezienswaardigheden van de metropool Berlijn vanuit een "loge plaats" kan zien, maakt het erg aantrekkelijk een boottocht tijdens uw bezoek aan Berlijn in te plannen! Duur ca. 1 uur /Kosten ca. € 10, = p.p.

De Trabantenrally!
U bent met uw collega’s of medewerkers in Berlijn en zoekt ter ontspanning of afwisseling een leuk programmaonderdeel? Wat denkt U van een spannende Trabi Rally met de befaamde Trabant door het historische Berlijn? *(een rally door Potsdam is ook mogelijk).

Welk team weet alle vragen juist te beantwoorden en komt als winnaar uit de bus? Tijdens de puzzeltocht langs talloze bezienswaardigheden moeten de teamleden opdrachten oplossen en vragen beantwoorden. Na een korte begroeting worden alle deelnemers uitvoerig ingewijd in het wel en wee van de Trabant en krijgen de teams hun vragenlijst. Tijdens de gehele tocht staan deskundige medewerkers ons tot uw beschikking voor het oplossen van technische vragen of situaties. Deze medewerker ontvangt aan het einde van de tocht de ingevulde vragenlijst en maakt tenslotte het winnende team bekend. Natuurlijk gaat dit gepaard met een feestelijke prijsuitreiking. Duur ca. 3 uur/ Kosten ca. € 37,50 p.p.

* Slot Sanssouci in Potsdam (ca. 40 minuten buiten Berlijn).
Het bekendste paleis van Potsdam. Frederik de Grote liet het naar Frans voorbeeld bouwen in 1745 en al na 2 jaar was alles klaar! Het moest een slot zijn waar hij tot rust kon komen, vandaar de naam: vrij van zorgen! Het aansluitende park vormt een knap staaltje van aangelegde natuur en is samengesteld uit verschillende tuinen waaronder de Franse ‘Lustgarten’, een Oranjerie, de Hollandse tuinen en Engelse stijltuinen. Duur bezoek ca. 1,5 uur/ Kosten entree ca. € 16,00 per persoon

TIP:
voor de liefhebber is er nog veel meer moois te zien in Potsdam zoals Charlottenburg (entree ca. € 12,50 p.p.) Cecilienhof (vrede van Potsdam/ entree ca.€ 8,00 p.p.) de Hollandse en de Russische wijken etc. Ook een rondleiding met gids is hier zeer de moeite waard!

* Concentratiekamp Sachsenhausen; bijzonder indrukwekkend
Ten noorden, op ca. 35 km/ een klein uur rijden vanuit Berlijn centrum, ligt Sachsenhausen Memorial.
Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn in het Sachsenhausen concentratiekamp zo'n 50.000 mensen omgekomen. Het kamp werd in 1936 gebouwd door gevangenen uit Esterwegen. Als gevolg van de wreedhede n van de SS-bewakers en ondervoeding, overleefden de meesten gevangenen dit kamp niet. U bezoekt onder andere de strafcellen, het crematorium en het executieterrein, de ziekenhuisafdeling pathologie en de plek waar slachtoffers werden ‘gedumpt’. 
Entree is gratis/ rondleiding Nederlands kost ca. € 5,00 per persoon

* Voormalig Vliegveld Tempelhof
De deuren van luchthaven Tempelhof sloten in 2008. Tempelhof is een "leeg" gebouw met indrukwekkende afmetingen. Het werd gebouwd tussen 1936 en 1941 en vooral de nationaalsocialistische architectuur is interessant.
Ook is overal de invloed van Hitler merkbaar. Tevens is het een monument voor de vrijheid en de weerstand van de West-Berlijners tegen het communisme. U bezoekt o.a. de schuilkelders, de Amerikaanse sportafdeling met een complete basketbalhal, de Amerikaanse commandocentrale en u gaat 12 meter onder de grond en vindt daar een afgebrande bunker. Een spannend en interessant bezoek! De rondleiding duurt ca. 2 uur en kosten ca. € 15,00 per persoon

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen zoals een boeiende stadstour van ca. 4 uur met een Nederlandstalige gids (ca. € 375,00 per gids/bus excl. huur touringcar)

Ook zijn er leuke brouwerijen waar men een rondleiding bij kan wonen maar ook kan genieten van een heerlijk bierdiner. Ook leuk is de rondvaart met diner of een showavond inclusief diner; alles is mogelijk; wij werken het graag voor u uit!

PRIJSINDICATIE:

De reissom p.p. per trein bedraagt € 269,50 

Deze prijs is inclusief:
* Treinreis in 2e klas Apeldoorn – Berlijn v.v.
* 1 overnachting in een 2 persoonskamer met faciliteiten
* Hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
* Begeleiding door medewerker van Dagje Uit

Deze prijs is exclusief:

* vervoer naar en van het station
* overige maaltijden en drankjes
* excursies
* eventuele bushuur ter plaatse
* verzekeringen
* Bijdrage aan Calamiteitenfonds 
  (verplicht ca. € 2,50 per boeking van 2 personen)