Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

Twee dagen Brugge & Antwerpen

DAG 1, ZATERDAG

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Brugge. Wij zorgen voor koffie en thee én een lekkere gevulde koek van de bakker!

12:30 uur

Verwachte aankomst in Brugge waar uw gezelschap uitstapt op de grote busparkeerplaats.

12:45 uur

U bent inmiddels aangekomen bij de lokale bierbrouwerij waar een lekkere lunch voor u klaar staat: uitgebreid assortiment fijne vleeswaren o.a. Vlaamse Gandaham, Brugse Zot bierpaté met uienconfijt, kippewit, varkensgebraad, tonijnsalade, gevulde scharreleitjes, koude groentjes en sausjes, aardappelsalade, volkoren brood en boter. Er staan kannen op tafel met melk,koffie, thee en jus d'orange.

13:45 uur 

Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden:

* Wat dacht u van het zintuiglijke chocolade-museum “Choco-Story”? Hier krijgt u een passend antwoord op al uw ‘chocoladevragen’ en dompelt u onder in de boeiende 2500 jaar geschiedenis van het heerlijke goedje. Dit is dé plek om enthousiast te ruiken, kijken en ……..... proeven! Zo zie je hoe chocolade wordt gemaakt en kun je smullen van de vele in huis gefabriceerde chocoladecreaties. Entree ca. € 6,= p.p.

* Er is ook een leuke ‘chocoladewandeling’ incl. bezoek aan het museum; Er is een parcours uitgezet langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad die verbonden zijn met chocolade. Met dit boekje in de hand, wandel je langs de mooiste plekjes van Brugge en stop je onderweg naar keuze bij 3 van de 10 deelnemende chocolatiers waar je heerlijk kunt proeven, snuiven of iets kan drinken. Je kan bovendien afsluiten met een bezoek aan het boeiende chocolademuseum, Choco-Story. Kosten ca. € 12,= p.p. 

* U kunt een stadswandeling maken van ca. 1,5 uur – 2 uur o.l.v. een ervaren gids. (u kunt daarbij kiezen voor bijvoorbeeld het thema architectuur, historie etc.) Kosten ca. € 75,= per gids /maximaal 15 personen per gids.

* Rondleiding door de bierbrouwerij inclusief een Straffe Hendrik proeven! Kosten ca. € 7,50 p.p.

* Een leuke rondvaart van ca. een half uur over de Brugse Reien; uiteraard vertelt de schipper u onderweg het één en ander.
Ter info: het zijn open bootjes en in de wintermaanden wordt er niet gevaren! Kosten ca. € 7,= p.p.

18:00 uur 

Vertrek vanaf de busparkeerplaats richting uw Hotel.

18:45 uur

U verblijft in het uitstekende 4 sterren van der Valk Hotel Nazareth, een sfeervol en goed hotel waar u verblijft op basis van twee persoons kamers met  bad, douche, toilet, telefoon en televisie. U heeft de tijd om u op te frissen.

19:30 uur 

In het restaurant staat een goed verzorgd Belgisch Buffet klaar : Gandaham met Vruchten of Meloen, slaatje met spekblokjes en croutons, Ardeense paté met uienkonfituur, garnalencocktail, heldere bouillon van kip met fijne groentjes, Vlaamse stoofkarbonades, witlofrolletjes met ham en kaas, waterzooi van vis, aardappelgratin en frietjes. Het dessert bestaat uit : chocolademousse, rijstpap, appeltaart en roomsoesjes.

Na het diner kunt u nog even nakletsen in de bar (eigen rekening). Einde dag 1

DAG 2, ZONDAG

10:00 uur 

Na het ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en brengt de chauffeur u richting Antwerpen.

11:15 uur

Verwachte aankomst in Antwerpen waar u wordt afgezet op de busparking aan de Schelde (bij het centrum). U heeft hier vrije tijd en gebruikt de lunch op eigen gelegenheid.

Vanzelfsprekend kunnen wij hier ook nog een programma voor u samenstellen:

* Stadswandeling van ca. 2 uur o.l.v. deskundige gidsen die u meevoeren langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad al dan niet met een bezoek aan het diamantmuseum. Kosten ca. 5,= p.p. (entree Diamantmuseum ca. € 4,= p.p. inclusief demonstratie) De wandeling kan ook een thema hebben, zoals bijvoorbeeld architectuur, Rubens of een stadswandeling met als thema “de diamantnijverheid & de Joodse cultuur” waarbij u o.a. een bezoek aan de Antwerpse Diamantwijk en een diamant- slijperij brengt (incl. demonstratie). Uw tocht eindigt met een lunch in een Joods restaurant waarbij eerst een woordje uitleg verschaft wordt over de Joodse gebruiken en tradities. Kosten ca. € 39,= p.p. inclusief 3 gangen warme lunch. (dit kan niet op zaterdag!) Ook kunnen wij een bezoek aan een Synagoge met deskundige Joodse gids voor u regelen.

* Een leuke rondvaart van 50 minuten over de Schelde. Kosten ca. € 8,= p.p.

* Een bezoek aan het Aquatopia (Onderwatermuseum). Kosten ca. € 14,= p.p.

* Een kijkje achter de schermen van de Dierentuin. Duur ca. 2 uur / ca. € 24,= p.p.(dit kan alleen in het laagseizoen/ alleen entree ca. € 19,= p.p.)

* Een rit per ‘touristtram” die u in een klein uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad rijdt. Vertrek op het hele uur. (U krijgt uitleg via een hoofdtelefoontje). Kosten ca. € 7,= p.p.

* Een bezoek aan het Rubenshuis. Kosten ca. 6,= p.p.

* Een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Kosten € 6,= p.p.

* Voor de sportievelingen hebben we een leuke 2 uur durende fietstocht; tijdens deze fietstocht wijkt u van de geijkte paden af om een heel andere kant van Antwerpen te ontdekken. Samen met onze deskundige gids fietst u langs de mooiste plekjes.

Zo ziet u onder meer het Eilandje, met de voormalige haven van Antwerpen, een authentiek Begijnenhof en een oude haringrokerij. Een aanrader voor mensen die ongedwongen kennis willen maken met al het moois dat Antwerpen te bieden heeft. Kosten ca. € 23,50 p.p.

* Een andere ludieke tocht is de ‘Strijd tegen Wladimir’’;

U kent mij niet… Althans nog niet… Mijn naam is Graaf Wladimir de Rattos. Ik begeef mij al sinds mensenheugenis in de smalle donkere stegen van deze eeuwenoude binnenstad. Het jaar van de rat is eindelijk aangebroken en nu is het hoog tijd om mijn oude status binnen deze verweerde stadsmuren wederom te bemachtigen. Heeft u het vermogen om mij te slim af te zijn? We zullen zien...

In deze zinderend spannende race gaat u de strijd aan met de beruchte Graaf Wladimir de Rattos. Dit hooghartige personage bespeelt alle teams in een doortrapt en ingenieus dubbelspel. Het is nooit duidelijk aan wiens kant de Graaf eigenlijk staat, maar u heeft hem keihard nodig om dit uitdagende spel te spelen. Taak aan u om uw medespelers voortdurend op de hielen te zitten en overal te fotograferen, zonder dat u uw locatie onthuld! Maar let op, kijk over uw schouder, want de graaf is dichterbij dan u denkt…

Vertrouw alleen uw eigen team, de fotocamera en de PDA (Personal Digital Assistant). De PDA ontvangt geheimzinnige breinbrekers en moeilijke cryptogrammen. Na een correct antwoord laat de PDA de juiste locaties van alle teams in de stad zien en ontdekt u hoe dichtbij de graaf werkelijk is... Durft u de uitdaging aan?
Inclusief 1 consumptie en prijsuitreiking. Dit onderdeel duurt ca. 3 uur en kost ca. € 35,= per persoon.

* Ook kunnen wij u een ‘lekkere puzzeltocht’ aanbieden! Deze verrassende puzzeltocht door het historische centrum is een ontspannen kennismaking met de hoogtepunten van Antwerpen. In teamverband gaat u op pad en onderweg passeert u onder andere de beroemde kathedraal, het Rubenshuis en de gildenhuizen op de Grote Markt. Onze nationale trots mag niet ontbreken op deze wandeling: een heerlijk pak frieten!

De combinatie van de leuke route en de interessante vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardigheden. Inclusief een consumptie, een zakje Antwerpse handjes en een puntzak frieten! Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 47,50 per persoon.

* Uiteraard kunnen wij deze dag ook de lunch voor u regelen; dit kan al met een uitstekende lunchbuffet vanaf ca. € 14,50 per persoon. Ook is dit mogelijk in combinatie met een bierproeverij. Een rondleiding door de bierbrouwerij kost ca. 7,50 p.p.

14:00 uur 

Vertrek huiswaarts.(dit kan uiteraard ook eerder of later; afhankelijk van uw programma).

16:30 uur 

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 


PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen               € 149,50 per persoon
toeslag 1 persoons kamer  €    39,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk. Exclusief eventuele parkeergelden en iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· lunch 1e dag
· bezoek aan Brugge
  (excl. eventuele entreegelden)
· Belgisch Buffet 1e dag
  (excl. drankjes)
· 1 overnachting op basis van
  2 persoons kamers met faciliteiten
· ontbijtbuffet 2e dag    
· bezoek aan Antwerpen
  (excl. eventuele entreegelden)
· Belgische belastingen
· verzorging van de chauffeur