Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

Twee dagen sfeervol Brugge

DAG 1

10:30 uur

onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, video en toilet rechtstreeks naar Brugge.

Onderweg kunt u eventueel een stop maken om 2 kopjes koffie met gebak te gebruiken. Uiteraard is het ook mogelijk om aan boord koffie of thee met bijvoorbeeld een petit four te gebruiken. Kosten ca. € 5,= P.P.

13:30 uur

Verwachte aankomst in Brugge waar de chauffeur u uit laat stappen op de grote busparkeerplaats. (De touringcar mag de stad niet in). U loopt in ca. 10 minuten naar hartje Brugge waar u de rest van de dag vrijer tijd heeft.

Indien gewenst zorgen wij voor een lekkere lunch bij de lokale bierbrouwerij: buffet met fijne vleeswaren bestaande uit authentieke Vlaamse Gandaham, Brugse Zot bierpaté met uienconfijt, kippewit, varkensgebraad, rijke tonijnsalade, gevulde scharreleitjes, koude groentjes en sausjes, aardappelsalade, volkoren brood en boter. (drankjes zijn niet inbegrepen). Kosten ca. € 15,= p.p.

Wat is er allemaal te doen in Brugge:

* Leuke rondleiding door de brouwerij die actief is sinds 1856. De kook- en brouwketel, het koelschip en de moutzolder waren authentieke werkinstrumenten voor het brouwen van een Brugs biertje. Tijdens uw bezoek kunt u tevens genieten van een panoramisch uitzicht over Brugge. Na ca. 45 minuten eindigt de rondleiding met een biertje. Entree ca. € 7,= p.p

* Een bezoek aan het zintuiglijke chocolademuseum "Choco-Story". Hier krijgt u een passend antwoord op al uw 'chocoladevragen' en dompelt u onder in de boeiende 2500 jaar geschiedenis van het heerlijke goedje. Dit is dé plek om enthousiast te ruiken, kijken en proeven! Entree ca. € 7,= p.p.

* De Chocoladewandeling; zin in een zoete zonde? Deze wandeling combineer je met een bezoek aan het Chocolademuseum. Er is een parcours uitgestippeld langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad die verbonden zijn met chocolade.

Met dit boekje in de hand, wandel je langs de mooiste plekjes van Brugge en stop je onderweg naar keuze bij 2 van de 12 deelnemende chocolatiers waar je heerlijk kunt proeven, snuiven of iets kan drinken. Je sluit dan af met een bezoek aan het boeiende chocolademuseum, Choco-Story. Kosten ca. 12,= p.p.

* Ook een rondvaart door het pittoreske Brugge van ca. 35 minuten is zeer de moeite waard! Het zijn wel open bootjes..... Kosten ca. € 7,= p.p.

* U kunt ook gaan sneukelen! U gaat samen met een deskundige gids op zoek naar de getuigen van het zoete heden en verleden van de stad. We vertellen het verhaal van spekkendraaiers en chocoladepioniers. Onderweg word je verwend met zoete 'proevertjes'. Deze wandeling duurt 2 uur en kost ca. € 13,50 per persoon. (incl. gids en 4 proevertjes).

Ter informatie: deze tocht is er ook in dinervorm; dan wandel je dus met gids van het ene naar het andere restaurant en gebruik je overal een andere gang. Onderweg wordt er dan een en ander verteld en uitgelegd over de stad. Dit is mogelijk vanaf ca. € 39,50 (dat is dan incl. een eenvoudig 3 gangen diner excl. drankjes). In Nederland zijn dit soort arrangementen bekend onder de naam walking diner....

* Een stadswandeling o.l.v. een deskundige gids is natuurlijk ook altijd leuk en interessant. U kunt daarbij kiezen uit verschillende thema's zoals het Hanzeatische Brugge (langs de herinneringen aan Brugges Gouden Eeuw), een Werelderfgoedwandeling, architectuur, historische bierwandeling, sagen en legendes, Godshuizenwandeling etc. Kosten per gids (max. 15 personen per gids / 2 uur) ca. € 75,=

* U kunt ook kiezen voor een paardentramrit door de Brugse binnenstad! Er zijn per uur 3 koetsen beschikbaar met maximaal 60 plaatsen. De tocht duurt een uur en kost ca. € 16,= p.p.

* Wilt u Brugge per fiets ontdekken dan kan dat ook! Voor een 2,5 uur durende tocht o.l.v. een gids betaalt u ca. € 22,50 p.p. U maakt dan een tocht langs de mooiste plekjes van de stad en uiteraard wordt er onderweg regelmatig gestopt.

Uiteraard zijn er ook tal van musea die u kunt bezoeken. Denk daarbij aan het Groeningemuseum, het Belfort, het Hospitaalmuseum, het Arentshuis etc. Entreekosten liggen zo rond de € 6,= p.p.

19:00 uur

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar de dinerlocatie in het centrum waar om half 8 de goed verzorgde en sfeervolle thema avond Brugge anno 1468 begint!

BRUGGE ANNO 1468...............een onvergetelijke showavond!

U neemt deel aan een groots spektakeldiner in een unieke historische feestzaal in het centrum van Brugge.

Uw gezelschap wordt meegenomen terug in de tijd, naar het jaar 1468; het huwelijk van Karel de Stoute en Margaretha van York. Tijdens het spektakeldiner wordt u ondergedompeld in een wervelend festijn van middeleeuwse taferelen met o.a. narren, minstrelen, ridders, dansers, heksen en vuurspuwers.

Het diner (semi-buffet) bestaat uit een vier gangen diner, rijkelijk 'begoten' zoals dat hoort in de middeleeuwen, met wijn en bier! Het menu ziet er onder voorbehoud, als volgt uit:
* Paté met groenten en brood
* Brugse soep
* Spare ribs met aardappelen
 
in de schil en gemengde salade
* Apfelstrudel
Brugs tarwebier, rode- en witte huiswijn en frisdranken zijn tijdens het diner inbegrepen. Overige drankjes dienen door u ter plaatse te worden voldaan. Eventuele diëten gelieve op tijd kenbaar te maken.

22:15 uur

U wandelt terug naar de busparking waar vandaan de chauffeur u aansluitend naar uw hotel brengt.

23:15 uur

Verwachte aankomst bij het uitstekende 4 sterren van Hotel Nazareth; een sfeervol en goed hotel waar u verblijft op basis van twee persoons kamers met bad, douche, toilet, telefoon en televisie. Het hotel beschikt over een restaurant en bar.

DAG 2,

Voor de vroege vogels staat er vanaf zeven uur een uitstekend, uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar, de uitslapers mogen uiteraard wat later aan tafel verschijnen!

Aansluitend checkt u uit en brengt de chauffeur u naar Brugge. (het spreekt voor zich dat dit ook Gent of Antwerpen kan zijn / zie ons voorstel twee dagen Brugge en Antwerpen elders op de site!).

11:00 uur

Vrije tijd in Brugge.

Mocht u liever iets met uw hele gezelschap willen doen dan kunt u kiezen uit de suggesties op de 1e dag.
U gebruikt de lunch op eigen gelegenheid.

Ter informatie: er zijn een aantal toeristische winkels open maar de normale winkels zijn op zondag gewoon gesloten.

15:00 uur

Vertrek huiswaarts.

Indien gewenst kunnen wij onderweg nog een drie gangen diner voor u reserveren, bijvoorbeeld:
· tomatensoep
· gevulde kalkoenoester met rundergehakt
  en honingmosterd saus (apart geserveerd)
· Rum / rozijnenbavarois met slagroom
  en overgoten met sinaasappelsaus
Kosten ca. € 14,50 per persoon

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 - 60 personen                € 149,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer  €   35,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Exclusief eventuele parkeergelden. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· vrije tijd in Brugge
 (excl. eventuele entreegelden als vermeld)
· Feestavond Brugge Anno 1468
  incl. diner,drank en entertainment
· 1 overnachting op basis van 2
  persoons kamers met faciliteiten
· uitgebreid ontbijtbuffet 2e dag
· Belgische belastingen
· verzorging van de chauffeur