Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

2 dagen Historisch Papenburg

10:30 uur

Vertrek uit de regio. (Dit kan uiteraard ook eerder of later).

Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Duitsland. Indien gewenst kunnen we onderweg pauzeren voor koffie met gebak. Kosten ca. € 5,50 p.p.

12:30 uur

Verwachte aankomst in Papenburg waar u op een gezellige locatie wordt ontvangen met een lekkere Duitse lunch die bestaat uit appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter.

Voor een toeslag van ca. € 3,50 per persoon is het volgende, warme en typisch Duitse buffet ook mogelijk:
. Groente-kruiden soep
· Schnitzel met jagersaus, reepjes vlees in een roomsaus, 
  vis met een passende saus en daarbij aardappelgratin
  groente en rijst, diverse soorten salades, dressings, 
  haring met diverse soorten sausjes, stokbrood en boter
· lekker dessertbuffet

Hier wordt u aansluitend afgehaald door mensen van de Meyer Werf die u aansluitend per bus meenemen voor een bezoek en rondleiding aan de werf.(ca. 10 minuten rijden). 

14:00 uur

De scheepswerf „Meyer Werft“ is een bedrijf met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld!

Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt. Tijdens uw rondleiding hoort u van deskundige medewerkers alles over de werf, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems. Ook wordt er verteld over de geschiedenis van de werf en zijn er talrijke informatiepunten waar van alles wordt uitgelegd.

Vanuit 2 bezoekergalerijen kunt u de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. Ook een bezoek aan het bezoekerscentrum en de Meyer shop is zeer de moeite waard. 

TIP:
Regelmatig worden er op de Werf schepen te water gelaten; dit is een groots evenement en zeer de moeite waard om bij te wonen. Ook kunnen wij speciaal voor uw gezelschap een diner naast de Werf organiseren wanneer een schip uit het dok komt! Dit gebeurt meestal in maart en augustus.

16: 00 uur

Einde van de tour over de Werf. De chauffeur brengt u richting uw hotel. U checkt in bij een centraal maar rustig gelegen toeristenklasse hotel waar u verblijft op basis van prima 1 of 2 persoons kamers met douche en toilet en telefoon en kabel tv. Nadat u heeft ingecheckt is er tijd om even op te frissen voor het diner.

18:30 uur

Op een gezellige locatie staat een lekker verrassingsbuffet voor u klaar:
soep van de dag, verschillende vlees, vis, groente- en aardappelgerechten, verschillende koude schalen met vlees, vis en gevogelte en een heerlijk salade én dessertbuffet.

Uiteraard kunnen wij u ook een ander diner of buffet of een andere locatie aanbieden, zoals bijvoorbeeld een zeemansavond; Er staat deze avond een heerlijk koud- en warm buffet voor u klaar en als klap op de vuurpijl zal het Shantykoor uit Papenburg een optreden van ca. 1,5 uur verzorgen!

Kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag voor deze avond in plaats van het verrassingsbuffet, van ca. € 12,50 p.p.

Wanneer een schip te water wordt gelaten is er ook de mogelijkheid in een speciaal daarvoor gebouwd VIP Paviljoen met uitzicht op de boot, een buffet of diner te gebruiken. Mocht u voor een koud- en warm buffet kiezen dan moet u rekenen op een toeslag van ca. € 10,= p.p.. Kiest u hier voor een 3 gangen diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,= p.p. 

21:30 uur

Terug in het hotel; einde dag 1 

DAG 2,

09:30 uur

Na het ontbijtbuffet checkt u uit en brengt de chauffeur u richting het Openluchtmuseum. 

10:00 uur

350 Jaar geleden begonnen arme veenboeren met het bouwen van de oudste en langste veenkolonie van Duitsland. In het “Von Velen” Openluchtmuseum kunt u de toenmalige huisjes en werkplaatsen bekijken.

Deskundige gidsen nemen u mee voor en leuke rondleiding door dit kleine museum wat zeer de moeite waard is. U kunt indien gewenst, nog een kopje koffie o.i.d. gebruiken in het “Papenborger Hus” dat bij het museum hoort. Zonder museum krijgt u een korting van ca. € 6,= p.p. 

TIP:
Ook zeer de moeite waard om te combineren met de Meyer Werf is een rondleiding bij Emssperrwerk.
'De kering die de werf voor cruiseschepen in Papenburg mogelijk maakt'

Deze bezienswaardigheid is vergelijkbaar met de Nederlandse Deltawerken, het betreft grootste stormvloedkering van Duitsland.  Deze ligt in de omgeving van Leer, ca. 30 km van de Nederlandse grens ter hoogte van Groningen. Interessant om te bezoeken, er is een rondleiding over het Sperrwerk zelf, een videopresentatie en uitleg met een werkend schaalmodel in de moderne bezoekers ontvangstruimte. De uitleg is ook in Nederlandse taal mogelijk. 
Het Sperrwerk is rolstoeltoegankelijk, bij de ontvangstruimte is een grote lift en minder validen toilet.  Lunch en koffie met gebak zijn mogelijk in een leuk restaurant in de buurt of bij bijvoorbeeld het Leeraner Miniaturland...
Interesse? Wij maken graag vrijblijvend een voorstel op maat!

11:15 uur

Tijd voor een leuke havenrondvaart op de MS Papenburg en met een beetje geluk vaart u langs één van de reuzenschepen van de Meyer Werf! 

12:30 uur

Op een sfeervolle locatie staat de ‘afscheidslunch’ voor u klaar: uitgebreid saladebuffet, vissoorten, brood, boter, ‘schmorbraten’ in en rode wijnsaus, reepjes vlees in een zachte champignonroomsaus, aardappel- en groentegarnituur en zoete lekkernijen als dessert! 

14:00 uur

Vertrek huiswaarts.

Eventueel kan er ook nog vrije tijd ingelast worden of kunnen we in een grotere plaats nog een uurtje shoppen inpassen. U kunt dan ook nog onderweg het diner gebruiken. Prijzen en suggesties op aanvraag. 

16:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen               € 149,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer    €  25,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. 

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· lunchbuffet 1e dag als beschreven
· bezoek en rondleiding Meyer Werf
· verrassingsbuffet 1e avond (excl. drankjes)
· overnachting op basis van 2 persoons
  kamers met douche, wc en telefoon/tv
· ontbijtbuffet 2e dag
· entree en rondleiding
  Openluchtmuseum “Von Velen”
· havenrondvaart van 1 uur
· afscheidslunch in buffetvorm
  met warme en koude gerechten
  (excl. drankjes)
· Duitse belastingen
· verzorging van de chauffeur