Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

3 dagen bruisend Berlijn!

Dag 1,

09:00 uur

Vertrek vanaf uw opstapplaats; u heeft de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u per luxe Keurmerk touringcar voorzien van bar, DVD en toilet richting Duitsland.
Onderweg kunnen wij zorgen voor een goed gevulde bar, uitstekende lunchpakketten (vanaf ca. € 10, = p.p.) of een lekkere warme en typisch Duitse lunch onderweg; soep – boerenschnitzel met spekjes, salade en frietjes – dessert. Dit kan vanaf ca.
€ 13,50 p.p. en is aan te raden omdat u vanwege de rijtijden sowieso een stop van 45 minuten moet maken en dat kan dan eventueel hier. Na de stop en/of of de lunch gaat u weer verder richting Berlijn waar u tegen 17.00 uur zult arriveren.

17:00 uur

Onze chauffeur brengt u direct naar uw hotel waar u incheckt en de tijd heeft u even op te frissen. Wij gaan bij dit voorstel uit van een prima 3 sterren toeristenklasse hotel maar uiteraard zijn er meerder mogelijkheden die wij graag voor u uitwerken.

Het hotel ligt bijvoorbeeld, in de Berlijnse wijk Lichtenberg op een klein half uurtje rijden van de Alexanderplatz. Het biedt gratis WiFi in de lobby en er is een bowlingbaan aanwezig. 

U verblijft hier op basis van 2 persoons kamers maar desgewenst zijn er ook meerpersoonskamers/ appartementen mogelijk, waardoor de prijs per persoon wat lager zal worden.De ruime kamers in het hotel zijn rookvrij en voorzien van een satelliettelevisie en een bergruimte voor koffers. De eigen badkamer beschikt over een haardroger. 

Er wordt een lekker ontbijtbuffet geserveerd in het hotel en in het restaurant van het bowlingcentrum zijn specialiteiten uit Brandenburg verkrijgbaar. In de gezellige lobbybar kunt u terecht voor een biertje of een cocktail! De tramhalte Landsberger Allee / Rhinstrasse ligt op slechts 3 minuten lopen van het hotel en biedt directe verbindingen met het stadscentrum van Berlijn en de Velodrome Arena. 

17:30 uur

In het restaurant van uw hotel staat een prima 2 gangen diner ‘van de dag’ voor u klaar. Indien gewenst kunt u natuurlijk ook kiezen voor een diner locatie in het centrum of bijvoorbeeld een luxer diner buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

20:00 uur

Tijd voor een eerste en indrukwekkend bezoek aan Berlijn.U brengt een bezoek aan het Mauermuseum am Checkpoint Charlie. Dit museum vertelt de geschiedenis van de Berlijnse muur. De grensconflicten in de Koude Oorlog en de bouw van de muur zijn goed g edocumenteerd. Interessant is de tentoonstelling over de ontsnappingspogingen van Oost-Berlijners naar het Westen. Een andere expositie met de titel ‘Van Gandhi tot Walesa’ gaat over de geschiedenis van de democratie in een aantal totalitaire staten. Open tot 22.00 uur, dus ideaal om uw bezoek aan Berlijn mee te beginnen.22:00 uur U bent weer terug in uw hotel waar u desgewenst nog iets kunt gebruiken in de  gezellige bar; Einde dag 1

Dag 2,

08:30 uur

Na het lekkere ontbijtbuffet is het tijd om Berlijn verder te verkennen en brengt de chauffeur u richting centrum waar onze deskundige Nederlanse gids u verder zal begeleiden voor een adembenemende stadstour door Berlijn. Tijdens deze tour ziet u alle highlights van de stad; en meer!

U hoort boeiende  verhalen en ontdekt wat er allemaal gebeurd is in het vaak duistere verleden van deze metropool. Tijdens de 4 uur durende tour (3 uur kan ook maar 8 uur ook!) komt u o.a. langs de volgende historische punten: Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, KaDeWe (Kaufhaus des Westens), Tiergarten, Checkpoint Charlie, Martin-Gropius-Museum, Berlijnse Muur, Holocaust Monument, Rijksdaggebouw, Siegessäule en de Gendarmenmarkt.
Onderweg worden er regelmatig (foto)stops gemaakt en desgewenst is een stadstour per fiets of te voet ook mogelijk!

13:00 uur

Uw tour eindigt in het centrum waar u de rest van de middag vrij bent; u gebruikt de lunch op eigen gelegenheid maar wilt u dat wij een gezamenlijke lunch voor u regelen dan kan dat ook vanaf ca. € 12,50 p.p.
Wilt u geen vrije tijd maar ook een middagprogramma dan vindt u onderstaand een greep uit de vele mogelijkheden:

* Concentratiekamp Sachsenhausen 
Ten noorden, op ca. 35 km van Berlijn, ligt Sachsenhausen Memorial. Ten tijden van de Tweede Wereldoorlog zijn in het Sachsenhausen concentratiekamp zo'n 50.000 mensen omgekomen. Het kamp werd in 1936 gebouwd door gevangenen uit Esterwegen. Als gevolg van de wreedheden van de SS bewakers en ondervoeding, overleefden de meesten gevangenen dit kamp niet.

U bezoekt onder andere de strafcellen, het crematorium en het executieterrein, de ziekenhuisafdeling pathologie en de plek waar slachtoffers werden ‘gedumpt’. Entree is gratis / rondleiding Nederlandse gids kost ca. € 250,00 per gids

* Voormalig Vliegveld Tempelhof 
De deuren van luchthaven Tempelhof sloten in 2008. Tempelhof is een "leeg" gebouw met indrukwekkende afmetingen. Het werd gebouwd tussen 1936 en 1941 en vooral de nationaal socialistische architectuur is interessant. Ook is overal de invloed van Hitler merkbaar. Tevens is het een monument voor de vrijheid en de weerstand van de West-Berlijners tegen het communisme. U bezoekt o.a. de schuilkelders, de Amerikaanse sportafdeling met een complete basketbalhal, de Amerikaanse commandocentrale en u gaat 12 meter onder de grond en vindt daar een afgebrande bunker. Een spannend en interessant bezoek! De rondleiding duurt ca. 2 uur en kost ca. € 15, = p.p  

* Bezoek aan het DDR Museum
Het DDR-Museum is een uniek en buitengewoon museum en een van de meest bezochte musea in Berlijn. Het is gewijd aan het leven in het voormalige Oost-Duitsland en hoe dat verschilde met het leven in het westen. Media, mode, vrije tijd, scholing en winkelen zijn thema's die aan bod komen in het DDR Museum. Bekijk oer-DDR producten zoals de Robotron tv, telefoons, Spreewald Augurken en Club Cola, de tegenhanger van de verfoeide westerse Coca Cola.
Er zijn diverse rondleidingen te boeken. Entree ca. € 13, = p.p.

* The Story of Berlin Museum 
Een interactieve tentoonstelling over de stad Berlijn. Er wordt verteld over de oprichting van de stad tot het hedendaagse leven in Berlijn. In plaats van displays met data en feiten over historische persoonlijkheden wordt er juist gesproken over de levensstijl van Berliners. Onderdeel van het museum is een originele schuilkelder tegen atoombommen onder de drukke straat Kurfürstendamm / Entree ca. € 6, = p.p.

* Berlin von Unten, ondergrondse tour.
Deze rondleiding neemt u mee naar de ondergrondse sporen van de koude oorlog in Berlijn. Met de dreiging van een aanval met atoomwapens zijn er in Berlijn bunkers gerenoveerd en nieuw gebouwd. U krijgt een uitleg over de voorbereiding die destijds zijn getroffen om burgers te helpen overleven tijdens een Nucleaire oorlog. U bezoekt een in de jaren ’80 gerenoveerde bunker die werd gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog ter bescherming bij luchtaanvallen. En tevens een nieuw gebouwde ‘moderne’ bunker bij Pankstrasse die speciaal ontwikkeld is ter bescherming bij een Nucleaire aanval.
De tour duurt circa 90 minuten/ Kosten ca. 15, = p.p.

* Bezoek aan het Olympisch Stadion
Het Olympisch Stadion van Berlijn kent een lange geschiedenis. Rond 1910 is men begonnen met de voorbereidingen en herbouw van het complex voor de Olympische Spelen van 1916. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gingen deze spelen in Berlijn niet door. Uiteindelijk kreeg Berlijn in 1936 een tweede kans en werden de Olympische Spelen in het Stadion georganiseerd. Op dagen waarop er geen wedstrijden of evenementen plaatsvinden worden er rondleidingen gegeven door deskundige gidsen. / Kosten ca. € 6,= p.p.

* Rondvaart Berlijn
Berlijn vanaf een schip ervaren is een mooie en effectieve manier om de hoofdstad van Duitsland te leren kennen! Niet alleen liggen de historische wortels van Berlijn aan het water, ook vandaag de dag valt de omgeving rond de historische stadskern niet weg te denken uit het leven van de Berlijners. Niets ligt meer voor de hand dan Berlijn vanaf het water te gaan bekijken.

Het FEIT, dat men vanaf het water bijna alle bezienswaardigheden van de metropool Berlijn vanuit een "loge plaats" kan zien, maakt het erg aantrekkelijk een boottocht tijdens uw bezoek aan Berlijn in te plannen! Duur ca. 1 uur /Kosten ca. € 12, = p.p.

* Berlijn per fiets; een 3 uur durende toch langs alle highlights van de stad op goede fietsen en onder deskundige Nederlandse begeleiding; een echte aanrader! Je komt op plekken die je normaal met de bus nooit kan bezoeken! Kosten ca. € 27,50 per persoon/Duur ca. 3 uur

* De Trabantenrally!
U bent met uw collega’s of medewerkers in Berlijn en zoekt ter ontspanning of afwisseling een leuk programmaonderdeel? Wat denkt U van een spannende Trabi Rally met de befaamde Trabant door het historische Berlijn? *(een rally door Potsdam is ook mogelijk).

Welk team weet alle vragen juist te beantwoorden en komt als winnaar uit de bus? Tijdens de puzzeltocht langs talloze bezienswaardigheden moeten de teamleden opdrachten oplossen en vragen beantwoorden. Na een korte begroeting worden alle deelnemers uitvoerig ingewijd in het wel en wee van de Trabant en krijgen de teams hun vragenlijst. Tijdens de gehele tocht staan deskundige medewerkers ons tot uw beschikking voor het oplossen van technische vragen of situaties. Deze medewerker ontvangt aan het einde van de tocht de ingevulde vragenlijst en maakt tenslotte het winnende team bekend. Natuurlijk gaat dit gepaard met een feestelijke prijsuitreiking 
Duur ca. 2 uur/ Kosten ca. € 35,= p.p. (afhankelijk van aantal personen per auto).

* Slot Sanssouci in Potsdam (ca. 30 minuten buiten Berlijn).
Het bekendste paleis van Potsdam. Frederik de Grote liet het naar Frans voorbeeld bouwen in 1745 en al na 2 jaar was alles klaar! Het moest een slot zijn waar hij tot rust kon komen, vandaar de naam: vrij van zorgen! Het aansluitende park vormt een knap staaltje van aangelegde natuur en is samengesteld uit verschillende tuinen waaronder de Franse ‘Lustgarten’, een Oranjerie, de Hollandse tuinen en Engelse stijltuinen. Duur bezoek ca. 1,5 uur/ Kosten entree ca. € 15,= p.p.

TIP: voor de liefhebber is er nog veel meer moois te zien in Potsdam zoals Charlottenburg (entree ca. € 12,50 p.p.) Cecilienhof (vrede van Potsdam / entree ca. € 7,50 p.p.) de Hollandse en de Russische wijken etc. Ook een rondleiding met gids is hier zeer de moeite waard!

18:00 uur

Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend en typisch Duits 3 gangen diner voor u klaar op een gezellige locatie in het centrum.

Uiteraard kan dit ook eerder of later en wilt u deze avond liever wat uitgebreider eten op bijvoorbeeld een historische locatie dan is dat ook mogelijk, bijvoorbeeld een heerlijk 'rustikales' buffet:
BuffetBratheringe, eingelegt nach altem Rezept, Rollmöpse aus dem Steintopf, Spreewälder Dillgurken, hausgemachte Eisbeinsülze mit Remoulade, Berliner Kartoffelsalat, Bolles Wurstsalat, deftiges Schinkenbrett mit Spezialitäten vom Kiezer Fleischermeister, Löffelerbsen mit Speck, Kasseler Rippenspeer in Mostrichsoße, hausgeräucherte Schweinshaxen auf Weinkraut, Buletten mit Schnippelbohnen, Kleine Feldkartoffeln mit Rosmarin, Käsebrett mit Frischkäse, Emmentaler und Gouda, Griebenschmalz und Laugengebäck, Brotkorb und geeiste ButterHet dessert bestaat uit Rote Beerengrütze & Mohnpilen mit Vanillesoße

Vertaling: gebakken haring naar oud recept, rolmops, augurken, huisgemaakte vleesspecialiteit met een remouladesaus, aardappelsalade, worstsalade, vleeswarenplank met luxe vleeswaren van de meesterslager, diverse groenten, Kasseler rib in een saus, aardappelen met rozemarijn, huis gerookt varkensvlees met zuurkool (specialiteit) gehaktballen met boontjes, kaasplank met diverse kazen, reuzel en pretzels, brood en boter.
Kiest u voor dit buffet in plaats van het 3 gangen diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 8,= p.p.
Ook leuk is een heerlijk bierdiner in 1 van de vele bierbrouwerijen die de stad rijk is, een rondvaart met diner of een showavond inclusief diner; alles is mogelijk; wij werken het graag voor u uit!

21:00 uur

Na het diner maakt brengt de chauffeur u terug naar uw hotel of u duikt nog even onder in het bruisende nachtleven van deze bijzondere stad! Einde dag 2

Dag 3,

09:00 uur

Na het lekkere ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en vertrekt u weer richting Nederland maar uiteraard gebeurt dit niet zonder een bezoek aan Potsdam! Het spreekt voor zich dat het ook mogelijk is om de ochtend nog in Berlijn door te brengen!

Ten zuidwesten van Berlijn ligt het historische koninklijke stadje Potsdam. Je kunt je hier al slenterend door een heerlijk park vergapen aan de droompaleizen Sanssouci, Neue Palais, Cecilienhof en Charlotten-hof. Potsdam heeft ook nog andere publiekstrekkers, zoals de historische panden met gevels in de Hollandse wijk, gebouwd onder Friedrich Wilhelm I.

10:00 uur

In Potsdam aangekomen hoort u alle details van de rijke historie van Postdam, van onze deskundige gids die u zal begeleiden vanaf het hotel. U begint met een bezoek aan het bekende kasteel “Schloss Cecilienhof” waar van 17 juni t/m 2 augustus 1945 de Potsdammer conferentie plaatsvond. Onze gids zal u hier ook binnen rondleiden.

Aansluitend gaan we per touringcar verder via de stad met o.a. de Russische wijk en de Hollandse wijk, richting “Schloss Sanssouci” waar u tijdens een wandeling door de tuinen meer hoort over de geschiedenis van dit lustslot dat zijn oorsprong vindt in het aanleggen van terrastuinen in 1744 door Frederik de Grote die hier pruimen, druiven en vijgen wilde kweken.

Uiteraard kan er onderweg, in overleg met de gids, gestopt worden voor foto’s, koffiepauze etc.

Na alle indrukken heeft men nog even de tijd om te lunchen, te shoppen etc. Wilt u dat wij de lunch regelen dan kan dat uiteraard ook.

14:00 uur

Vertrek richting Nederland.

18:30 uur

Onderweg gebruikt u ter hoogte van Osnabruck nog een eenvoudig maar prima 3 gangen diner. (Ook hier geldt weer dat een wat luxer diner of buffet ook mogelijk is; wij sturen u de suggesties en prijzen graag toe).

23:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen                   € 239,50 per persoon 
Toeslag 1 persoonskamer         €   60,00 per persoon/2 nachten
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Exclusief eventuele parkeergelden; deze worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe Keurmerk touringcar met bar, dvd en toilet
* 2 gangen diner 1e dag in hotel (excl. drankjes)
* 2 overnachtingen in een toeristenklasse hotel in Berlijn
   op basis van 2 persoons kamers
* 2 x ontbijtbuffet
* entree en bezoek aan Mauermuseum Checkpoint Charlie
* stadstour van 4 uur o.l.v. deskundige Nederlandse gids
* vrije tijd Berlijn of georganiseerd programma
   (excl. entreegelden als vermeld)
* 3 gangen diner 2e dag (excl. drankjes)
* entree Cecilienhof met Nederlandstalige gids 3e dag
* bezoek aan Potsdam met stadstour o.l.v. Nederlandstalige gids
* vrije tijd Potsdam
* 3 gangen diner op de terugweg (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur (maaltijden en hotel)|
* Duitse belastingen