Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

Drie dagen Bruisend Parijs

DAG 1,

13:00 uur

(dit kan uiteraard ook eerder of later). Onze luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet staat voor en u heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Frankrijk. Onderweg wordt er uiteraard gepauzeerd en wij zullen zorgen voor een goed gevulde bar aan boord van de touringcar.

19:00 uur 

U bent inmiddels aangekomen in Parijs waar u verblijft in een eenvoudig toeristenklasse hotel aan de rand van de stad maar wel in de nabijheid van een metrostation zodat u binnen een half uurtje midden in de stad staat!
U verblijft in het hotel op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten als airco, tv, douche en toilet en haardroger. Verder beschikt het hotel over een bar en een restaurant.

Na het inchecken bent u vrij om bijvoorbeeld de stad in te gaan en daar een hapje te eten maar uiteraard kunnen wij ook zorgen voor een uitstekend 3 gangen diner in uw hotel. Kosten ca. € 25,= p.p.  Men kan dan desgewenst na het diner nog op eigen gelegenheid de stad in (een metrokaartje enkele reis kost ca. € 1,90 p.p.). De bar in het hotel is overigens ook geopend.

DAG 2,

09:00 uur

Na het uitstekende ontbijtbuffet in het trendy restaurant van uw hotel, staat onze Nederlanstalige gids klaar om u mee te nemen voor een mooie tour door Parijs. Zo kunt u alvast zien waar u ’s middags eventueel zelf een bezoek aan wilt brengen en natuurlijk worden er onderweg diverse stops genmaakt en kunnen er foto's genomen worden!

13:00 uur

De chauffeur zet u af in het centrum, bijvoorbeeld bij de Champs Elysees of de Eiffeltoren en u heeft de rest van de dag vrije tijd.

18:00 uur

U wordt verwacht in de studentenwijk Quartier Latin (in de buurt van de Notre Dame) waar u bij een gezellige Bistro het 5 gangen diner gebruikt. Drankjes én gezellige live muziek zijn inbegrepen!

Hier gebruikt u een prima 5 gangen keuze menu (u kiest ter plaatse) dat er als volgt uit kan zien:
* glaasje Kir
* Franse uiensoep of 6 slakken in kruidenboter
  of garnalencocktail of boerenpaté of
  een vissalade
* zalmfilet of kalkoen biefstuk met tarragon
  saus of kipfilet in wijnsaus of rundvlees
  in rode wijnsaus of geroosterd kalfsvlees
* kaasplankje
* vanille / rode bessen ijs of 
  chocolade mousse of verse fruit cocktail 
  of appeltaart of sorbetijs
Tevens zijn rode- en witte tafelwijn, fris en water inbegrepen.

Ter informatie: Dit restaurant heeft mogelijkheden om 18.00 uur of om 21.00 uur. Wij raden u aan om voor 18.00 uur te kiezen zodat u daarna nog een mooie lichttour door de stad kunt maken!

20:30 uur 

Tijd voor de lichttour door de stad waarbij u ook een bezoek aan het Trocadero zult brengen dat recht tegenover de Eiffeltoren ligt. Hier heeft u dan de tijd om mooie foto’s van de Eiffeltoren met lichtjesshow (op ieder heel uur) én Parijs bij nacht te maken!

22:30 uur 

U bent weer terug in uw hotel; Einde dag 2

DAG 3,

09:15 uur 

Na het ontbijt en het uitchecken staat de chauffeur weer klaar om u richting centrum van de stad te brengen.

10:00 uur 

Tijd voor een prachtige rondvaart over de Seine. In ruim 60 minuten passeert u tal van bezienswaardigheden zoals de Notre Dame, het Louvre, het kleinste huis van Parijs etc. Aan boord wordt via een Nederlandstalige koptelefoon uitleg gegeven.

11:15 uur

Na de rondvaart zijn er diverse opties; U kunt nog een bezoek aan de Eiffeltoren brengen; we rijden daar dan heen (ligt vlakbij vertrekpunt van de boten) en iedereen heeft dan ca. 1,5 uur vrije tijde en kan op eigen gelegenheid de toren bezoeken. (Het kan hier in het weekend erg druk zijn en wachttijden van ca. 2 uur zijn geen uitzondering!) Entreeprijs Eiffeltoren t/m 3e verdieping ca. € 12,50 p.p. met de lift. Met de trap (maar daar moet je van houden /wachtrij aanzienlijk korter!) ca. € 7,= t/m 2e verdieping.

We kunnen de Eiffeltoren desgewenst ook de 1e dag in het programma inpassen en dan na de rondvaart richting Montmarte gaan; de kunstenaarswijk van Parijs! Men heeft hier dan ca. 1,5 uur de tijd om bijvoorbeeld de Sacre Coeur te bekijken (gratis entree) of 1 van de vele terrasjes op het bekende plein te pikken. Ook zitten er diverse winkeltjes die overigens ook op zondag open zijn.

U gebruikt de lunch op eigen gelegenheid; er zijn hier veel restaurantjes en kioskjes waar je iets te eten kunt kopen.

13:00 uur

Vertrek richting Nederland. Uiteraard wordt er onderweg nog een keer gestopt ivm de rijtijdenwet.

19:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Bijzonderheden:
Indien gewenst regelen wij graag nog onderweg een afscheidsdiner voor u; prijzen en suggesties op aanvraag. Verder kunnen wij in Parijs ook nog allerlei zaken voor u regelen; wat dacht u bijvoorbeeld van een 2 CV Rally, of een speurtocht met ludieke opdrachten in de Marais, het Da Vinci Code spel, een mooie 3 uur durende fietstocht met Nederlandstalige gids, een rondleiding aan de bekende begraafplaats Pere Lachaise, etc.

PRIJSINDICATIE:

45 - 60  personen              € 199,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer  €   67,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag. Exclusief parkeergelden (ca. € 100,=). Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 x overnachting op basis van 2
  persoons kamers met faciliteiten
· 2 x ontbijtbuffet
· stadstour Parijs o.l.v. deskundige
  Nederlandstalige gids
· vrije tijd Parijs
· 5 gangen keuze diner incl. drankjes
  en muziek als beschreven 2e dag
· lichttour Parijs
· rondvaart Seine
· bezoek aan Eiffeltoren of Montmarte
  (excl. eventuele entreegelden) 
· Belgische en Franse belastingen