Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

Drie dagen Parijs inclusief dagje Disney

DAG 1, 

06:30 uur

Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet naar Parijs.

In verband met de rijtijdenwet dient u onderweg minstens een stop van 45 minuten te maken. Wij raden u aan deze stop rond een uur of half 10 in België te maken zodat u daar tevens van het ontbijtbuffet gebruik kunt maken: diverse soorten brood en broodjes, boterkoekjes, mini croissants, diverse soorten zoetwaren, diverse vleeswaren, ei, yoghurt, cereals, vers fruit en koffie, thee, melk en vruchtensap naar believen. Kosten ca. € 11,=  per persoon.

13:00 uur

Verwachte aankomst in Parijs waar de chauffeur uw gezelschap afzet onderaan de trappen van de “Sacre Coeur” in de bekende kunstenaarswijk “Montmartre”.

Hier heeft u de tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, te winkelen, een ‘terrasje te pikken’, de prachtige Sacre Coeur te bekijken of gezellig rond te dwalen op de beroemde Place du Tertre,het hoogste punt van de stad waar eens de galg van de abdij stond maar wat nu al sinds de 19e eeuw de plaats is waar artiesten hun schilderijen tentoonstellen. (voor mensen die slecht ter been zijn gaat er ook een tandradbaantje naar boven / kosten ca.
€ 2,= p.p. enkele reis).

16:30 uur

U maakt een leuke rondvaart over de Seine waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad passeert, zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre etc. Aan boord wordt via een Nederlandstalige koptelefoon uitleg gegeven.

18:00 uur

U gebruikt het diner bij een sfeervolle typisch Parijse Bistro in de bekende studentenwijk Quartier Latin. Het 5 gangen keuze diner ziet er als volgt uit:
* Kir
* Franse uiensoep of 6 slakken
  in kruidenboter of garnalencocktail
  of boerenpaté of een vissalade
* zalmfilet of kalkoen biefstuk met
  tarragon saus of kipfilet in wijnsaus
  of rundvlees in rode wijnsaus
  of geroosterd kalfsvlees
* kaasplankje
* vanille / rode bessen ijs of
  chocolade mousse of verse fruit cocktail
  of appeltaart of sorbetijs
Tevens zijn rode- en witte tafelwijn, bier, fris en mineraalwater inbegrepen. (overige drankjes betaalt u ter plaatse).

20:15 uur

Vertrek naar uw hotel.

21:00 uur

U checkt in bij eeneenvoudig maar prima toeristenklasse hotel, bijvoorbeeld Campanile Porte Bagnolet, waar u verblijft op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten. Tevens beschikt dit hotel over een bar en restaurant en ligt het op loopafstand van de metro én een groot winkelcentrum met meer dan 80 winkels.

Ter informatie: In verband met de rijtijdenwet moet de touringcar om uiterlijk 21.00 uur stilstaan, mocht u de bus langer nodig hebben dan zullen wij in Parijs een bus inhuren of we zorgen er voor dat iedereen een dagkaart voor de metro heeft waarmee men onbeperkt kan reizen. Kosten ca. € 8,= p.p.  Einde dag 1

DAG 2,

09:00 uur

Nadat u gebruik heeft gemaakt van een uitstekend ontbijtbuffet is het tijd om Parijs te verkennen! Voor de Disneyliefhebbers zal de touringcar richting Marne La Vallee rijden waar het park om 10.00 uur haar deuren opent.

Disneyland Parijs; de magische wereld van sprookjes en helden!

Deze wereld vol betovering is een belevenis voor jong en oud. Zodra u Disneyland Parijs binnenkomt heeft u het gevoel dat u zich in het verleden bevindt, in een levendig Amerikaans stadje. Beleef het Wilde Westen uit de vorige eeuw, met alle helden uit die tijd, cowboys, indianen en goudzoekers. Keer terug naar de tijd dat u kind was en genoot van alle fantastische sprookjes. Laat u meeslepen door een wervelwind van plezier en natuurlijk gaat u ook genieten van de nieuwste attractie The Twilight Zone Tower of Terror!

Disneyland Paris; een droom die u met open ogen moet beleven!

“Walt Disney Studios Park”; hier neem je een kijkje achter de schermen van de fascinerende wereld van film, televisie, animatie en entertainment. Stap binnen in de studiowereld, ga op in de actie en laat je fantasie op hol slaan! Lach, applaudisseer en geniet van Disneys eerbetoon aan Hollywood.

Het Studiopark ligt naast het bestaande park maar is iets kleiner. Wij raden u aan bij een één daags bezoek alleen Disneyland te bezoeken. U kunt dan met uw ticket dat u van de chauffeur krijgt, kiezen voor entree in 1 van beide parken. Wilt u 2 parken bezoeken dan heeft u een hopperticket nodig waarvoor u ca. € 10,= p.p. toeslag betaalt bovenop de standaard prijs.

U gebruikt de maaltijden in het park op eigen gelegenheid. Indien gewenst kunnen wij zorgen voor een maaltijdcoupon die kan worden ingewisseld op diverse locaties in het park en in Disneyvillage! (zelfbediening). Deze coupon is goed voor 1 hoofdgerecht, 1 bijgerecht, 1 dessert en 1 frisdrank en kost ca. € 14,= p.p.

10:30 uur

Mocht een deel van uw gezelschap niet naar Disneyland willen maar Parijs liever verkennen dan kunt u ook kiezen voor een optioneel programma waarbij de chauffeur dan nadat hij de mensen heeft afgezet bij Disneyland terug komt naar het hotel en daar de mensen afhaalt voor een leuke en interessante ca. 4 uur durende stadstour onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids. Uiteraard zullen er onderweg stops voor foto’s worden gemaakt.

Na de stadstour zet de chauffeur u af in het centrum waar u de rest van de dag vrij bent. Het spreekt voor zich dat wij ook één en ander voor u kunnen regelen zoals een museumbezoek, een fietstocht door Parijs, een bezoek aan Versailles, de Eiffeltoren, een wandeling door het riool etc.
De kosten voor een Nederlandstalige gids voor 4 uur bedragen ca. € 300,=  Entree voor Disneyland Paris® bedraagt ca. € 45,= p.p. afhankelijk van de datum.

U gebruikt uw diner op eigen gelegenheid; desgewenst kunnen wij ook een diner voor u reserveren vanaf ca. € 25,= per persoon.

21:00 uur

Nadat de mensen die Disneyland bezochten weer zijn opgehaald pikt de chauffeur de rest van de groep in het centrum op en maakt u nog een mooie lichhtour door Parijs waarbij de lichtshow op de Eiffeltoren (ieder heel uur) natuurlijk niet wordt vergeten!

22:30 uur

Verwachte aankomst hotel; Einde dag 2

DAG 3,

09:00 uur

Na het ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en kan de bagage in de touringcar worden geplaatst. Er zijn deze ochtend diverse manieren om het programma in te vullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Eiffeltoren.

10:00 uur

Tijd voor een bezoek aan de meest bezochte bezienswaardigheid ter wereld; de Eiffeltoren! De Eiffeltoren is natuurlijk hét symbool van Parijs en gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. Jaarlijks trekt de Eiffeltoren ongeveer 6 miljoen bezoekers. Al vanaf de eerste etage is er een mooi uitzicht over Parijs.

De Eiffeltoren is nog steeds (uitgezonderd televisietorens) de hoogste van Europa. Er zijn 3 etages, die alle drie bezocht kunnen worden. De eerste etage bevindt zich op 57 meter hoogte, de tweede etage op 115 meter en de derde etage op 276 meter. 

Je kunt de Eiffeltoren op met de lift of je kunt de trap nemen (tot de 2e etage). Ondanks dat wij de kaarten van tevoren voor u reserveren kunnen er wachttijden ontstaan maar op het plein van de Eiffeltoren is volop actie en kunt u terecht om bijvoorbeeld iets te eten en drinken dus u hoeft zich niet te vervelen! Bovendien bent u er om 10 uur relatief vroeg en is het later op de dag altijd veel drukker! Kosten voor een liftticket  t/m de 3e etage
ca. € 14,= per persoon (men mag ook op de 1e of 2e etage uitstappen!)

TIP 1:

Vindt u het leuker om een stukje Teambuilding toe te passen dan is de Speurtocht door Parijs een geweldige optie!

Een originele en uitdagende manier om kennis te maken met Parijs! Voor de speurtocht is vooraf een route en beschrijving voorbereid, aangekleed met vragen over allerlei zaken die men op de route tegenkomt. Op deze leuke manier kunt u spelenderwijs door een gedeelte van de stad flaneren!

Onderweg wordt u verrast en gevraagd verschillende opdrachten te doen. Zo kan men op één van de romantische binnenplaatsen van Parijs een schilder verwachten. Deze zal aan de groepen vragen om gezamenlijk een kunstwerk te fabriceren met een specifiek thema. Ook ontmoet men een accordeonist waar men de diverse bekende Franse chansons dient mee te zingen! Hoe Frans wil je het hebben!!?

Deze speurtocht speelt zich af in de karakteristieke wijk de Marais, aan de overkant van de Seine, naast Quartier Latin. De speurtocht duurt ca. 3,5 uur en kost ca. € 37,50 per persoon afhankelijk van het aantal deelnemers en is inclusief deskundige Nederlandstalige begeleiding en 2 artiesten. U maakt bij deze tocht ook gebruik van de metro; een kaartje is tevens inbegrepen.

TIP 2:

Parijs op de fiets! Parijs verkennen op een wel heel Nederlandse manier; per fiets. Dat moet een Nederlander wel aanspreken! 

Onder begeleiding van een Nederlandstalige gidsen bezoekt u verschillende interessante wijken van de stad. Op deze manier komt u op plekken waar normaal gesproken geen toerist komt. U fiets door nauwe straatjes, langs parkjes en de schitterende gebouwen van Parijs. Indien gewenst kan er onderweg  een stop worden gemaakt om een lekker kopje koffie te drinken.Deze tocht duurt ca. 3 uur en de kosten bedragen ca. € 32,50 per persoon, inclusief Nederlandstalige gidsen, fietshuur en verzekering! 

Eventueel is een fietspuzzeltocht met allerlei teambuilding opdrachten ook mogelijk; maak van uw fietstocht door Parijs een echte belevenis met een wedstrijdelement! Tijdens deze tocht krijgt uw gezelschap diverse opdrachten om uit te voeren. Hiermee gaat u de strijd aan met de andere teams. Tegelijkertijd fietst u langs de mooie plekjes van Parijs. Fietsen door Parijs met een spelvorm dus!De teams krijgen mysterieuze opdrachten en leuke vragen die betrekking hebben op Parijs en op Frankrijk.  En ook op bijvoorbeeld de Da Vinci code. (Herkent u deze kerk?) Zelfs een mini flashmob zou er zomaar bij kunnen zitten. (of een spelletje “Hints”)!


Sommige vragen zijn van deze tijd (over de eeuwige stakingsdrift van de Fransen?), anderen komen uit het verleden. (over het record aantal liefjes van Lodewijk de veertiende?) U kunt zelfs bedrijfsitems inbrengen die passen bij uw organisatie en bij de doelstellingen van uw teamuitje.

Elk team krijgt zijn eigen (Nederlandse) gids mee die de groep door de stad leidt. De teamgame eindigt met een finale in het café. (welkomstdrankje inclusief) Deze Fietspuzzeltocht duurt ca. 3 uur en kost ca. € 60,= per persoon inclusief deskundige Nederlandstalige begeleiding en fietshuur.

Desgewenst kan er ook nog geluncht worden voordat u weer richting Nederland vertrekt, bijvoorbeeld:
Petite assiette de charcuterie Kleine schotel met diverse vleessoorten
Lasagne de boeuf et salade Runder lasagna met salade
Panna cotta, coulis de fruits rouges Panna Cotta (soort romige pudding) met rode vruchten
Deze lunch inclusief 1 consumptie (Fanta) kost ca. € 22,50 per persoon.

13:00 uur

Vertrek richting Nederland. Dit kan ook eerder of later; afhankelijk van de invulling van het ochtendprogramma.

Onderweg wordt er in verband met de rijtijdenwet nog een stop van ca. 45 minuten gemaakt.
Indien gewenst kan er onderweg ook nog een ‘afscheidsdiner” gebruikt worden; kosten vanaf ca. € 15,= per persoon.

19:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 - 60 personen    € 219,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen  of variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. 2 overnachtingen op basis van 2 persoons
  kamers met faciliteiten
. 2 x ontbijtbuffet
. bezoek aan Montmartre
. rondvaart 1e dag
. 5 gangen diner incl. drankjes
  en live muziek als beschreven
. vervoer naar Disneyland Parijs 2e dag 
  of een stadstour Parijs met gids
  (excl. entree Disneyland / gidskosten)
. korte lichttour 2e dag
. bezoek aan Parijs 3e dag
  (excl. eventuele entreegelden)
. tolgelden en buitenlandse belastingen
. verzorging van de chauffeur

Eventuele parkeergelden ( dit varieert van ca. € 100,= / € 225,=) zijn niet inbegrepen en zullen achteraf aan u worden doorbelast.