Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

Twee dagen Groningen

DAG 1

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting het Groningerland! Onderweg wordt er een stop gemaakt en staan er 2 kopjes koffie of thee met gebak voor uw gezelschap klaar.

12:00 uur

U bent inmiddels aangekomen in Zuidlaren waar de boot al klaar ligt om u mee te nemen voor een leuke 1,5 uur durende rondvaart over het landelijk gelegen Zuidlaardermeer. Tijdens de lunch staat er een lekker lunchbuffet inclusief koffie en thee voor u klaar.

14:00 uur

Verwachte aankomst in Groningen waar u de volgende mogelijkheden hebt:

1) Rondleiding en proeverij Hooghoudt;

Tijdens de rondleiding leer je Hooghoudt van binnen kennen. Letterlijk. Je ontdekt bijvoorbeeld de pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en welke mijlpalen er zijn geweest. In de distilleerderij ervaar je hoe men aan de diverse smaken komt; lageren, distilleren, huwen en extraheren; je beleeft het allemaal mee!

Natuurlijk sluit je dit arrangement af met een maximale proefervaring: een paar van de bekende jenevers maar genieten van een echte Hooghoudt-limonade mag en kan natuurlijk ook! Welke smaken zijn het lekkerst?
Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 9,50 per persoon/ maximaal 60 personen/ inclusief 2 consumpties

2) Groninger Museum;

Het Groninger Museum staat voor extrovert en veelkleurig. Met een veelzijdige collectie op gebied van kunst en oudheden en een reeks bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure weet het museum telkens weer een breed publiek aan te spreken. Het museum is op zichzelf al een kunstwerk, waarin elke ruimte tevens een verwijzing is naar de collectie. Het bouwwerk van Alessandro Mendini met deelontwerpen van Michele De Lucchi, Philippe Starck en Coop Himmelb(l)au, is een inspirerend omhulsel voor een evenzo kunstzinnige inhoud! 
Entree ca. € 15,00 per persoon MJK gratis

3) Martinitoren beklimmen

De Martinikerk is een bezoek meer dan waard. Het is een kerkgebouw met een rijk verleden dat al begint in het jaar 1220. Sporen hiervan zijn nog volop terug te vinden. Binnen herken je bouwstijlen uit verschillende eeuwen en er zijn prachtige muur- en gewelfschilderingen. Het orgel, uit 1480, behoort tot de mooiste en bekendste barokorgels ter wereld. 
Kosten beklimming Martinitoren a. € 2,50 per persoon Entree kerk ca.  € 1,00 p.p. en een rondleiding kost ca. € 3,50 p.p.

4) U kunt ook kiezen voor een leuke 1 uur durende rondvaart door de stad

Kosten ca. € 10,00 p.p. Dit kan eventueel ook direct na de lunch want de boten vertrekken naast het station; daarna kan men dan desgewenst vrije tijd hebben in het centrum.

5) Puzzel/Wandeltocht 

Lopend door de binnenstad zoekt u in teams naar antwoorden en voert u opdrachten uit. Duur ca. 1,5 – 2 uur / Kosten ca. € 11,= p.p.

6) Survival 

Na een uitleg onder het genot van koffie en gebak in een gezellig café worden er teams geformeerd en elk team krijgt een routeboek mee.

Aan de hand van de verschillende routes, zoals bijvoorbeeld een kompasroute, moeten de teams hun weg zien te vinden door de prachtige historische binnenstad van Groningen. Eenmaal aangekomen bij een van de posten, vindt er een uitleg plaats door de instructeur en staat men voor een nieuwe uitdaging. Samenwerking is hierbij onontbeerlijk.

De tocht is voor iedereen te doen. Er wordt gestreden om de champagne en eeuwige roem tijdens deze tocht der tochten, waarbij niet alleen kracht en snelheid, maar zeker ook intelligentie en teamspirit de sleutel vormen tot succes! 

Na ca 2,5 uur is het verzamelen in een gezellige kroeg en zal onder het genot van een hapje en een drankje blijken welk team zich tot winnaar mag kronen. Duur ca. 3 uur / kosten ca. € 49,= p.p incl. alle materialen en opdrachten, deskundige instructeurs, koffie en gebak in een gezellige ontvangstlocatie, Champagne voor het winnende team, bittergarnituur en 1 consumptie bij het eindpunt. Eventueel kan de koffie/gebak ook naderhand bij de prijsuitreiking.

7) Op stap met de Verhalenverteller

Ga mee met de verhalenverteller en ervaar de geschiedenis van de stoerste stad van het noorden! Ontmoet de oersterke turfdragers van toen. Hoor hun verhalen. Neem de vijandelijke bisschop Bommen Berend te grazen. Flaneer met graven en gravinnen door de tuin van hun paleis. Verbaas je over de bizarre geschiedenis van de Der Aa-kerk. Laat je liefdevol verzorgen in het Rode Weeshuis. En ontdek dat deze stoere stad ook heel menselijk kan zijn!
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 16,00 p.p. afhankelijk van het aantal deelnemers

8) Per fiets door Groningen

Welke Nederlander fietst er nou niet? Tijdens deze prachtige tocht door de stad Groningen maakt u kennis met stad en ommeland. Groningen is met al zijn studenten een bruisende, jonge en dynamische stad. Ga met een gids langs de hotspots in Groningen, fiets over de Grote Markt en langs d’Olle Grieze.

Natuurlijk kunnen we altijd even uitrusten op een lekker terras waarna u weer fris en monter de rest van de tocht kan afleggen. Uw fietstocht door Groningen zal dan ook een compleet beeld geven van deze leuke studentenstad! Duur van de tocht, onder leiding van meerdere gidsen, is ca. 2 uur en uiteraard is de fietshuur inbegrepen! Kosten ca. € 23,50 p.p. incl. huur van de fiets en begeleiding door deskundige gidsen/minimaal 15 personen

TIP: Net buiten de stad zijn er ook nog diverse opties; golfen bij Pitch en Putt op een 18 holes baan, een bezoek aan het Rijtuigmuseum Leek, een bezoek aan vestingstad Bourtange etc.

18:00 uur

Vertrek richting uw hotel aan de rand van de stad (u bent in 5 minuten per bus in het centrum) waar u incheckt bij bijvoorbeeld het Mercure Hotel; een prima hotel waar u verblijft op basis van 2 persoons kamers met douche en toilet. Uiteraard kunnen we ook voor een ander hotel kijken; afhankelijk van uw wensen en budget.

Nadat u heeft ingecheckt staat er een goed verzorgd 3 gangen diner voor u klaar, bijvoorbeeld:
goed gevulde groentesoep - varkensmédaillons met roomsaus en 2 soorten groenten & aardappelen - vanille ijs met slagroom
U kunt er ook voor kiezen om op een gezellige locatie in de stad te dineren!  einde dag 1

DAG 2,

09:45 uur

Na het ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken. 

10:00 uur

Voordat u weer huiswaarts gaat brengt u eerst nog een bezoek aan Landgoed Nienoord met zijn nationale Rijtuigenmuseum.

In de schitterende entourage van het statige Landgoed Nienoord heeft Het Nationaal Rijtuigmuseum de grootste collectie rijtuigen van Nederland, een restauratiewerkplaats en in de borg zelfs een prachtige 17e eeuwse danszaal. Bij de entree is een rondleiding door het Nationaal Rijtuigdepot inbegrepen! Indien gewenst kunnen wij hier ook de koffie voor u reserveren. (toeslag voor een kopje koffie met gesorteerd gebak is ca. € 5,= p.p.) 

U kunt er ook voor kiezen om in Groningen te blijven en te kiezen voor een suggestie zoals vermeld bij dag 1.

11:30 uur

Vertrek huiswaarts.
Indien gewenst kunnen wij onderweg nog een lunch voor u reserveren; luxe brood en broodjes, 3 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoet beleg, krenten tulband, rundvlees kroket, roomboter, kruidkoek en koffie, thee en melk naar wens. Kosten ca. € 14,00 p.p.

14:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. (dit wordt uiteraard later als u onderweg nog gaat lunchen) 

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen                 € 149,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer    €   29,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeergelden worden achteraf aan u doorberekend. 

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· koffie met gesorteerd gebak heenreis
· rondvaart incl. lunch 1e dag
· 3 gangen diner dag 1 (excl. drankjes)
· overnachting in 2 persoons kamers
· ontbijtbuffet
· entree Landgoed Nienoord
. verzorging van de chauffeur