Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

Kerst in Berlijn

Dag 1, vrijdag

06:00 uur

Onze luxe Keurmerk Touringcar voorzien van bar, video en toilet, staat voor en u heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Duitsland. Onderweg zal er vanwege de rijtijdenwet uiteraard regelmatig een stop gemaakt worden.

15:00 uur

Verwachte aankomst in Berlijn waar uw chauffeur u uit laat stappen in het centrum en waar men de rest van de dag de tijd heeft om 1 of meerdere kerstmarkten te bezoeken! De chauffeur rijdt aansluitend door naar het hotel en uw bagage blijft in de bus. U heeft de bus verder die dag niet meer nodig want het is voordeliger (en handiger i.v.m. drukte in het centrum) om gewoon met de metro of tram naar uw hotel te komen!

WEIHNACHTSMARKT BERLIN
van ca. 27 november t/m 26 december 

Als u van intieme en knusse kerstmarkten houdt dan bent u in Berlijn aan het goede adres! Hier vindt u meerdere kerstmarkten die bol staan van de gezelligheid! Bezoekers van over de gehele wereld komen naar de kerstmarkt Berlijn om deze unieke sfeer te proeven. U vindt hier werkelijk alles wat u nodig heeft voor een fijne en gezellige kerst.

TRENDY BERLIJN
Duitsland staat bekend om zijn vele kerstmarkten in vele steden, maar die van Berlijn is toch wel de meest bezochte van Duitsland. Jaarlijks worden de diverse kerstmarkten Berlijn bezocht door meer dan 2,5 miljoen bezoekers. De allermooiste zijn Kerstmarkt Spandau, Weihnachtsmarkt an der Gedächtniskirche, Weihnachts-markt bij het Schloss Charlottenburg, Weihnachtsmarkt bij Alexanderplatz & Rathauspassagen en Weihnachtszauber bij Gendarmenmarkt. 

Elke kerstmarkt in Berlijn heeft een eigen karakter rondom hetzelfde thema, Weihnacht. Berlijn verdient een weekend van uw tijd, u zult er geen spijt van krijgen. De historische stad is prachtig versierd en kent ook nog eens meerdere fantastische kerstmarkten. 

U gebruikt het diner op eigen gelegenheid in het centrum; wellicht kunnen wij ook een typisch Duits diner voor u regelen op een gezellige locatie, bijvoorbeeld bij 1 van de vele Brouwerijen die de stad rijk is! Dit kan er als volgt uitzien:
* ossenstaartsoep met Treberbrood
* ‘Schweinshaxe’ met Spreewalder zuurkool
   en gebakken aardappelen
* vanille ijs met warme kersen en slagroom
Dit menu kost ca. € 28,00 p.p.

Ook is er een echt Berlijns menu beschikbaar.
Kosten ca. € 29,00 p.p.
* Berliner Kartoffelbiersuppe,
* Berliner Bouletten, mit Buttermöhren, Kartoffeln, Sauce 
* Apfelstrudel mit Vanilleeis
Daarbij 1 glas Pils 0,3 ltr. of softdrink 0,2 liter

Uiteraard is een andere locatie of een heerlijk 3 gangen dinerbuffet (kost ook ca. € 28,50 p.p.) ook mogelijk; ook kunt u in uw hotel een eenvoudig 2 gangen diner gebruiken; dit kost ca. € 16,50 p.p.

20:00 uur

(Dit kan ook eerder of later) U bent inmiddels allemaal aangekomen bij uw hotel waar de chauffeur al op u staat te wachten met de bagage zodat u kunt inchecken.

U verblijft deze nacht in een prima 3 sterren toeristenklasse hotel op basis van 2 persoons kamers met bad of douche en toilet. Het hotel ligt in de Berlijnse wijk Lichtenberg op slechts een half uurtje rijden van de Alexanderplatz. Het biedt gratis WiFi in de lobby en er is een bowlingbaan aanwezig.

De ruime kamers in het hotel zijn rookvrij en voorzien van een satelliettelevisie en een bergruimte voor koffers. De badkamer beschikt over een haardroger. De tramhalte ligt op slechts 3 minuten lopen van het hotel en biedt directe verbindingen met het stadscentrum van Berlijn en de Velodrome Arena.  

Nadat u bent ingecheckt heeft u de rest van de avond ter vrije besteding; einde dag 1

 TIP:
Wij adviseren u voor het vervoer ter plaatse een openbaarvervoerkaart aan te schaffen; deze kost ca. € 7, = en is geldig gedurende de dag tot 03.00 uur in de nacht volgend op de dag die op het kaartje staat.

Dag 2, zaterdag

08:30 uur

Na het ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en nadat men de bagage in de bus heeft geplaatst vertrekt men per metro of tram richting het centrum. Uiteraard is het ook mogelijk om richting Potsdam te vertrekken; ook daar hebben ze een mooie kerstmarkt en de liefhebbers kunnen daar ook nog cultuur snuiven! (De prijs verandert dan wel omdat de bus dan ook gelijk om 08.30 uur moet gaan rijden).

Let op:
Uiteraard kunt deze reis ook op zaterdag en zondag maken maar de winkels in Berlijn zijn op zondag in principe gesloten. meestal is er wel 1 zondag eind november of begin december dat de winkels open zijn maar dat geldt niet voor alle winkels en meestal is men dan pas open vamnaf 12.00 uur! 

14:00 uur

De chauffeur pikt uw gasten op in het centrum en aansluitend vertrekt u richting Nederland. Onderweg zal er weer worden gestopt i.v.m. de rijtijdenwet. Uiteraard kunnen wij onderweg ook zorgen voor een diner.

22:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

 

Wilt u liever wat ondernemen met uw groep in Berlijn dan kan dat uiteraard; wij hebben tal van leuke suggesties!

* Mauermuseum am Checkpoint Charlie
Dit museum vertelt de geschiedenis van de Berlijnse muur. De grensconflicten in de Koude Oorlog en de bouw van de muur zijn goed g edocumenteerd. Interessant is de tentoonstelling over de ontsnappingspogingen van Oost-Berlijners naar het Westen. Een andere expositie met de titel ‘Van Gandhi tot Walesa’ gaat over de geschiedenis van de democratie in een aantal totalitaire staten. Elke dag open tot 22.00 uur! Kosten entree ca. € 12,00 per persoon

Bezoek aan het DDR Museum
Het DDR-Museum is een uniek en buitengewoon museum en een van de meest bezochte musea in Berlijn. Het is gewijd aan het leven in het voormalige Oost-Duitsland en hoe dat verschilde met het leven in het westen. Media, mode, vrije tijd, scholing en winkelen zijn thema's die aan bod komen in het DDR Museum. Bekijk oer-DDR-producten zoals de Robotron tv, telefoons, Spreewald Augurken en Club Cola, de tegenhanger van de verfoeide westerse Coca Cola. Er zijn diverse rondleidingen te boeken. Entree ca. € 12,00 per persoon. 

* The Story of Berlin Museum 
Een interactieve tentoonstelling over de stad Berlijn. Er wordt verteld over de oprichting van de stad tot het hedendaagse leven in Berlijn. In plaats van displays met data en feiten over historische persoonlijkheden wordt er juist gesproken over de levensstijl van Berliners. Onderdeel van het museum is een originele schuilkelder tegen atoombommen onder de drukke straat Kurfürstendamm/ Entree ca. € 7,00 per persoon

* Berlin von Unten, ondergrondse tour 
Deze rondleiding neemt u mee naar de ondergrondse sporen van de koude oorlog in Berlijn. Met de dreiging van een aanval met atoomwapens zijn er in Berlijn bunkers gerenoveerd en nieuwgebouwd. U krijgt een uitleg over de voorbereiding die destijds zijn getroffen om burgers te helpen overleven tijdens een Nucleaire oorlog. U bezoekt een in de jaren ’80 gerenoveerde bunker die werd gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog ter bescherming bij luchtaanvallen. De tour duurt circa 90 minuten/ Kosten ca. 15,00 per persoo

Bezoek aan het Olympisch Stadion
Het Olympisch Stadion van Berlijn kent een lange geschiedenis. Rond 1910 is men begonnen met de voorbereidingen en herbouw van het complex voor de Olympische Spelen van 1916. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gingen deze spelen in Berlijn niet door. Uiteindelijk kreeg Berlijn in 1936 een tweede kans en werden de Olympische Spelen in het Stadion georganiseerd. Op dagen waarop er geen wedstrijden of evenementen plaatsvinden worden er rondleidingen gegeven door deskundige gidsen. / Kosten ca. € 9,00 per persoon

Rondvaart Berlijn
Berlijn vanaf een schip ervaren is een mooie en effectieve manier om de hoofdstad van Duitsland te leren kennen! Niet alleen liggen de historische wortels van Berlijn aan het water, ook vandaag de dag valt de omgeving rond de historische stadskern niet weg te denken uit het leven van de Berlijners. Niets ligt meer voor de hand dan Berlijn vanaf het water te gaan bekijken.

Het FEIT, dat men vanaf het water bijna alle bezienswaardigheden van de metropool Berlijn vanuit een "loge plaats" kan zien, maakt het erg aantrekkelijk een boottocht tijdens uw bezoek aan Berlijn in te plannen! Duur ca. 1 uur /Kosten ca. € 12, = p.p.

De Trabantenrally!
U bent met uw collega’s of medewerkers in Berlijn en zoekt ter ontspanning of afwisseling een leuk programmaonderdeel? Wat denkt U van een spannende Trabi Rally met de befaamde Trabant door het historische Berlijn? *(een rally door Potsdam is ook mogelijk).

Welk team weet alle vragen juist te beantwoorden en komt als winnaar uit de bus? Tijdens de puzzeltocht langs talloze bezienswaardigheden moeten de teamleden opdrachten oplossen en vragen beantwoorden. Na een korte begroeting worden alle deelnemers uitvoerig ingewijd in het wel en wee van de Trabant en krijgen de teams hun vragenlijst. Tijdens de gehele tocht staan deskundige medewerkers ons tot uw beschikking voor het oplossen van technische vragen of situaties. Deze medewerker ontvangt aan het einde van de tocht de ingevulde vragenlijst en maakt tenslotte het winnende team bekend. Natuurlijk gaat dit gepaard met een feestelijke prijsuitreiking  Duur a. 3 uur/ Kosten ca. € 37,50 p.p.

 * Slot Sanssouci in Potsdam (ca. 40 minuten buiten Berlijn).
Het bekendste paleis van Potsdam. Frederik de Grote liet het naar Frans voorbeeld bouwen in 1745 en al na 2 jaar was alles klaar! Het moest een slot zijn waar hij tot rust kon komen, vandaar de naam: vrij van zorgen! Het aansluitende park vormt een knap staaltje van aangelegde natuur en is samengesteld uit verschillende tuinen waaronder de Franse ‘Lustgarten’, een Oranjerie, de Hollandse tuinen en Engelse stijltuinen. Duur bezoek ca. 1,5 uur/ Kosten entree ca. € 16,00 per persoon

TIP: voor de liefhebber is er nog veel meer moois te zien in Potsdam zoals Charlottenburg (entree ca. € 12,50 p.p.) Cecilienhof (vrede van Potsdam/ entree ca.€ 8,00 p.p.) de Hollandse en de Russische wijken etc. Ook een rondleiding met gids is hier zeer de moeite waard!

* Concentratiekamp Sachsenhausen
Bijzonder indrukwekkend................Ten noorden, op ca. 35 km van Berlijn, ligt Sachsenhausen Memorial.
Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn in het Sachsenhausen concentratiekamp zo'n 50.000 mensen omgekomen. Het kamp werd in 1936 gebouwd door gevangenen uit Esterwegen. Als gevolg van de wreedhede n van de SS-bewakers en ondervoeding, overleefden de meesten gevangenen dit kamp niet.
U bezoekt onder andere de strafcellen, het crematorium en het executieterrein, de ziekenhuisafdeling pathologie en de plek waar slachtoffers werden ‘gedumpt’. Entree is gratis/ rondleiding Nederlands kost ca. € 5,00 per persoon

* Voormalig Vliegveld Tempelhof
De deuren van luchthaven Tempelhof sloten in 2008. Tempelhof is een "leeg" gebouw met indrukwekkende afmetingen. Het werd gebouwd tussen 1936 en 1941 en vooral de nationaalsocialistische architectuur is interessant.
Ook is overal de invloed van Hitler merkbaar. Tevens is het een monument voor de vrijheid en de weerstand van de West-Berlijners tegen het communisme. U bezoekt o.a. de schuilkelders, de Amerikaanse sportafdeling met een complete basketbalhal, de Amerikaanse commandocentrale en u gaat 12 meter onder de grond en vindt daar een afgebrande bunker. Een spannend en interessant bezoek! De rondleiding duurt ca. 2 uur en kosten ca. € 15,00 per persoon

Er is natuurlijk nog veel meer te zien zoals Topografie set Terrors of een bezoek aan de Bernauwer Strasse waar nog een deel van de muur staat. Ook kunnen wij een boeiende stadstour van ca. 3 uur aanbieden met een Nederlandstalige gids (ca. € 375,00 per gids/bus excl. huur touringcar) of een leuke rondleiding  door een brouwerij met eventueel een diner! Er kan veel; wij werken het graag voor u uit!

PRIJSINDICATIE:

35 – 39 personen                    € 117,00 per persoon  
40 – 44 personen                    € 110,00 per persoon  
45 – 49 personen                    € 104,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer a       €   28,00 per persoon/1 nacht
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast.
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:

vervoer per luxe Keurmerk touringcar bar, airco en toilet
* bezoek aan de Kerstmarkt Berlijn 
* 1 overnachting *** hotel op basis van
  2 persoonskamers met faciliteiten
* ontbijtbuffet 2e dag
* bezoek aan Berlijn 2e dag
* verzorging van de chauffeur (maaltijden en hotel)
* Duitse belastingen