Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Twee- en meerdaagse reizen

2 dagen Trier & Monschau

DAG 1

08:00 uur

Vertrek per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet, richting Duitsland.

Er kan onderweg een koffiestop gemaakt worden; ook kunnen we zorgen voor koffie, thee etc. aan boord met wat lekkers. Uiteraard kunt u hier ook zelf voor zorgen.

Trier is ongeveer een uurtje of 4,5 rijden vanuit Utrecht; vanwege de rijtijdenwet wordt er onderweg sowieso een stop van ca. 45 minuten gemaakt.

13:00 uur

Verwachte aankomst in Trier; de oudste stad van Duitsland, boordevol historie door zijn vele Romeinse overblijfselen.

De schilderachtige kerstmarkt van Trier wordt van ca. 27 november t/m ca. 22 december gehouden op de middeleeuwse Grote Markt op het plein voor de imposante Dom van Trier.

In ruim 95 versierde en sfeervolle marktkramen vindt u een ruime keuze aan kerstartikelen, houten speelgoed, cadeautjes, glaswerk etc. en ook aan de inwendige mens wordt gedacht en kunt u volop genieten van Glühwein, braadworst, Reibekuchen en nog veel meer!

Dus sla je slag en koop de leukste presentjes voor je vrienden en familie op de kerstmarkt of bij één van de gezellige winkels en als je toch in Trier bent, dan is het zeker de moeite waard om ook even wat bezienswaardigheden van Trier mee te pikken zoals de Porta Nigra (de Zwarte Poort), de Basilika of het Romeinse theater.

Nadat de chauffeur u in hartje Trier heeft uit laten stappen heeft u de rest van de middag vrije tijd in Trier en gebruikt u de lunch op eigen gelegenheid. Uiteraard kunnen wij ook een lunch voor u regelen of zorgen voor bijvoorbeeld lunchpakketten. Trier is ook leuk om met een gids te bekijken; dat kan zelfs met een gids in Romeinse Kleding! Buiten Trier vind je ook de bekende Bitburg Brouwerij waar u een leuke rondleiding kunt krijgen.

18:00 uur

Vertrek richting uw hotel.

18:30 uur

Verwachte aankomst bij uw hotel op ongeveer een half uur rijden vanaf Trier. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie en minibar. Enkele kamers hebben een balkon. Het hotels beschikt over 2 restaurants en een bistro.
In het restaurant kunt u genieten van een goed verzorgd 3 gangen diner in buffetvorm. Kosten ca. € 17,50 p.p. Het is ook mogelijk om het diner in Trier te gebruiken.

Na het diner kunt u nog iets gebruiken in de gezellige bar van het hotel die tot de kleine uurtjes open is; einde dag 1

DAG 2,

Vanaf een uur of 7 staat er een goed verzorgd ontbijtbuffet voor u klaar en aansluitend is het tijd om uit te checken.

09:30 uur

Vertrek richting Monschau. Eventueel kunt u de ochtend ook nog in Trier doorbrengen of in een andere stad ‘en route’!

11:00 uur

Verwachte aankomst in het sfeervolle Monschau waar u begint met een bezoek aan de ‘Handwerkersmarkt’ in de voormalige wolfabriek!(gratis entree en echt erg leuk om even te kijken!); een leuke en gezellige locatie waar zich allerlei mensen die oude ambachten uitvoeren, hebben verzameld en hun waar te koop aanbieden; van glasblazer tot zijdekunstenaar!

Er is tevens een restaurant aanwezig en ook zijn er zandsculpturen te bewonderen (sculpturen entree ca. € 8,= p.p.).

Men gebruikt in Monschau de lunch op eigen gelegenheid en uiteraard kan er ook een bezoek aan de mooie kerstmarkt gebracht worden (vraag ons naar de exacte data!).

Vanaf ca. 24 november tot 23 december staan in het idyllische centrum rondom de grote verlichte kerstboom weer vele knusse kerststalletjes. De geur van wafels en Glühwein, de live muzikanten en de mooi versierde straten en pleinen zorgen voor dat hele speciale kerstmarktgevoel! De markt werd in het verleden al eens tot mooiste van Nordrhein-Westfalen uitgeroepen!

Tijdens de kerstmarkt is er in het centrum steeds live muziek. Op vrijdag is het de dag voor de alpenhoornblazers en in de avonduren laten de bekende Monschauer Torenblazers hun kerstliederen hoog over de daken van Monschau klinken. Ook zijn er diverse muziekkapellen en muzikanten die de kerstsfeer steeds op verschillende momenten en plaatsen kracht bij zetten.

Nieuw is de Kerststal bij de Monschauer-zandsculpturen. Deze vindt u boven de glasblazerij aan de rand van het centrum Dit moet u gezien hebben!. Zeer de moeite waard is de Landschaftskrippe, met zingende herder, in de Sint Michaëlkerk in Höfen. Deze is vanaf de eerste adventsdag tot begin januari elke dag geopend.

15:00 uur

Vertrek huiswaarts.

18:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen  € 99,50 per persoon 
Toeslag 1 pers. kamer  € 35,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. bezoek aan Trier
· overnachting op basis van 2 persoons kamers
  met faciliteiten
· ontbijtbuffet 2e dag
· bezoek aan Handwerkersmarkt en kerstmarkt
  in Monschau
· Duitse Belastingen
· verzorging van de chauffeur