Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Gelderland

Nostalgie in het Openluchtmuseum

Openingstijden:
Zomer : 1 april t/m 30 oktober dagelijks
Winter: begin december t/m half januari

10:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Arnhem.  

11:00 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het Openluchtmuseum waar u op één van de sfeervolle locaties wordt ontvangen met koffie of thee en appelgebak. Aansluitend heeft iedereen de tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken.

In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard. Dagelijks zijn de ambachtslui aan het werk. Zij laten het verleden herleven en nemen de bezoeker daarin mee!

Indien gewenst kunnen wij een rondleiding van 1,5 uur voor u reserveren. Uw gezelschap wordt dan in kleine groepjes verdeeld. De kosten voor de rondleiding bedragen ca. € 50,= voor maximaal 20 personen per gids.

In het museum rijden ook historische trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen!(ook ideaal als er mensen in uw gezelschap slecht ter been zijn)
U vint in het museum boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

13:00 uur

Rond het middaguur staat er een goed verzorgde en overheerlijke Hollandse koffietafel voor u klaar: vleeskroket, tomaten- en groentesoep, diverse luxe broodsoorten, diverse vleeswaren en boerenkaas soorten, diverse salades, koffie, thee, vruchtensap en (karne)melk naar believen.

Na de lunch heeft u de tijd om het museum verder te bezoeken. Eventueel kunnen wij het Openluchtmuseum ook combineren met een bezoek/fietstocht aan de Hoge Veluwe, een wijnproeverij, Burgers’ Zoo, een thema avond zoals een Ik hou van Holland Diner, een actief programma etc. Suggesties en prijzen op aanvraag.

17:00 uur

Vertrek naar uw diner locatie.  

17:30 uur

Op een gezellige locatie in de buurt staat een prima diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* cordon bleu met diverse groenten,aardappelgarnituur & salade
* dame blanche
Voor een toeslag van ca. € 4,= p.p. is een lekker buffet ook mogelijk en uiteraard kunt u dit arrangement ook zonder diner boeken! (korting ca. € 13,= p.p.)

20:00 uur

Verwachte thuiskomt; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen  € 67,50 per persoon
45 – 60 personen  € 65,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· onbeperkt koffie of thee met appelgebak
· entree Openluchtmuseum incl. gebruik tram
· uitgebreide koffietafel als beschreven
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur