Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Gelderland

Arnhem & Nijmegen

09:00 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar naar Arnhem. 

10:15 uur

U bent inmiddels aangekomen bij één van Nederlands leukste en mooiste musea; Het Openluchtmuseum!
U wandelt naar het restaurant waar onbeperkt koffie of thee en een heerlijk appelgebakje voor u klaar staat. Aansluitend heeft u de tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken in dit veelzijdige museum! Uiteraard is een rondleiding o.l.v. deskundige gidsen ook mogelijk. (Kosten ca. € 50,= per gids).

In het museum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en dagelijks zijn de ambachtslui aan het werk.

Verder rijden er in het museum oude trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen! Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

Wat u zeker niet mag missen is het spectaculaire “HollandRama”; dit theater geeft u een fascinerende en ontroerende kijk op het verleden. Het is een combinatie van een futuristische tijdscapsule en een negentiende eeuws panorama theater. Licht- en geluidseffecten, geur en zelfs temperatuur-verschillen brengen de 21e eeuwse tijdmachine tot stand waarin u plaatsneemt.  

13:15 uur

Op een leuke locatie in Nijmegen, waar u inmiddels bent aangekomen, staat op het water de lunch voor u klaar: soep van de dag, witte en bruine broodjes, diverse soorten brood, krenten- en roggebrood, warme fricandeau met mosterdsaus, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetwaren, roomboter en koffie, thee of melk naar believen.   

14:30 uur

Tijd voor het middagprogramma waarbij u uw gezelschap kunt opsplitsen en deel kan laten nemen aan de volgende programma onderdelen: (minimaal 20 personen per onderdeel)

Een bezoek aan de Bierbrouwerij;
U wordt rondgeleid door het levende museum van de brouwerij. Daarnaast ziet u hoe bierazijn en biermosterd worden gemaakt en natuurlijk gaat u niet weg voordat u zelf 6 bieren (in proefglaasjes!) heeft geproefd! Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 10,= per persoon

Een Distilleerderijrondleiding;
wilt u weten hoe jenever aan z’n kleur en geur komt? En wat het verschil is met likeur? Gun u zelf een kijkje achter de schermen van dampen, geuren en essences en kom er alles over te weten! Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 10,= per persoon

Rondvaart over de Waal; tijdens de 1 uur durende rondvaart kunt u genieten van de mooie skyline van Nijmegen en u zult verbaasd staan over de bedrijvigheid op deze drukst bevaren rivier van Europa. Duur ca. 1 uur / Kosten ca. € 6,= per persoon

Stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen;
U wilt de geschiedenis van de oudste stad van Nederland leren kennen? Dan moet u op pad met 1 van de deskundige gidsen! Al wandelend door de stad verhalen enthousiaste en betrokken gidsen over historische én recente gebeurtenissen waarvan Nijmegen het toneel vormde. Ooggetuigenverslagen, archief- en literatuuronderzoek laten uw gids het menselijke verhaal achter bijzondere gebouwen, plekken en sporen vertellen.
Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 5,= per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Koffieproeverij;
U wordt ontvangen met koffie of thee en daarna volgt een presentatie ‘van koffieplant tot kopje koffie’ én een koffieproeverij, waarbij vier soorten koffie geproefd kunnen worden. Tot slot krijgt u een demonstratie koffiebranden. Kosten ca. € 8,00 p.p. / Duur ca. 1 uur

Oud Hollandse Spelen Tour;
Na een duidelijke uitleg gaat u in groepjes van maximaal 10 personen op pad. Met een duidelijke route kaart en een kleine bolderkar met alle benodigdheden om de spelletjes te spelen kan de activiteit van start. U maakt een mooie wandeling door de oude binnenstad van Nijmegen zodat u ook nog wat cultuur op kunt snuiven! Op verschillende plekken in de oude binnenstad speelt u de échte oude spelletjes van vroeger; zaklopen, koekhappen, lepelrace, touwtje springen en natuurlijk het alom bekende spijkerpoepen! Bent u nog net zo goed als vroeger? Of is het in de loop der jaren toch veranderd? U komt erachter tijdens de Oud Hollandsche Zomer Spelen! Per groepje krijgt u een scorekaart mee. Wie van uw gezelschap mag zich de beste Oud Hollandsche Zomer Speler noemen? Kosten ca. € 19,50 p.p. / Duur ca. 3,5 uur

Wilt u eens iets heel anders dan kunnen wij ook een Salsaworkshop voor u verzorgen! U wordt ontvangen met een drankje en krijgt dan uitleg. Daarna gaat iedereen aan de slag en kunt u zien of uw collegae nog een beetje gevoel voor ritme hebben! De workshop zelf duurt ongeveer een uur. Kosten ca. € 7,50 p.p. / Duur ca. 1,5 uur  

18:00 uur

Op een gezellige locatie in de buurt van Arhem staat een heerlijk diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
· Groentesoep
· Varkenshaas medaillons met een zachte honigsaus
· Vanille- en aardbeijenijs met slagroom

Eventueel is een keuze diner ook mogelijk, bijvoorbeeld:
· Kipcocktail
· Soep van het seizoen
· Varkenshaas medaillons met brie en honing 
  of een visspiesje met dillesaus

· Proeverijtje met lekkers van het seizoen
Kiest u voor dit keuze menu dan betaald u een toeslag van ca. € 7,= p.p.

Liever een koud- en warm buffet dan kan dat natuurlijk ook, bijvoorbeeld het Bourgondisch Buffet: groentesoep, rundvleessalade, zalmsalade, Bourgondisch brood, boters, rauwkost, balletjes gehakt in satésaus, nasi, gebakken aardappeltjes, kipkluifjes en frites. Het dessertbuffet bestaat uit ijs, pudding, vruchten en slagroom. Kiest u voor dit buffet dan betaald u een toeslag van € 7,= p.p. (Een uitgebreider/luxer buffet kan ook nog! Prijzen en suggesties op aanvraag) 

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.  
 

PRIJSINDICATIE: 

45 – 69 personen  € 69,00 per persoon 
70 – 87 personen  € 66,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.  

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie/thee met appelgebak
· entree Openluchtmuseum
. entree tram en voorstelling HollandRama
· lunch als beschreven
· bezoek aan Nijmegen (excl. event. entreekosten)
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur