Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Gelderland

Botteren & Barbecuen

12:30 uur

Vertrek per luxe KEURMERK touringcar richting Elburg. Uiteraard kunt u de lunch ook in Elburg gebruiken of dit middagprogramma combineren met bijvoorbeeld het Openluchtmuseum, het Klimbos, Klompvaren in Hattem, Paleis het Loo etc.

13:30 uur

Op een sfeervolle locatie staat de koffie met gesorteerd gebak voor u klaar.   

14:00 uur

Deskundige VVV gidsen halen u af voor een mooie wandeling door het historische hart van deze mooie vissersstad waarbij u ook een bezoek aan de haven brengt. Desgewenst is een bezoek aan het Bottermuseum of de Visafslag ook mogelijk!   

15:30 uur

U bent inmiddels aangekomen in de haven waar de botters al op u liggen te wachten! Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring. Twee vrijwilligers van de botterstichting varen met u mee en vertellen u over de historie, de botters en de omgeving.

Aan boord kunt u zelf meehelpen met zeilen hijsen, zwaarden neerlaten, sturen enz. Per botter kunnen er maximaal 12 personen mee. De tocht duurt 2 uur en uw gezelschap zal worden verdeeld over meerdere botters.   

17:30 uur

Na de bottertocht heeft u nog even vrije tijd in het sfeervolle centrum van Elburg waar u kunt shoppen of een terrasje kunt pikken.

18:00 uur

Op een locatie midden in de stad staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* Groentesoep
* Schnitzel met een passende saus, gebakken aardappelen,
   frites, 2 soorten groente, rauwkost en mayonaise
vanille ijs met vruchtjes en slagroom

Voor een toeslag van ca. € 4,00 p.p. kunnen wij u ook een uitstekend buffet aanbieden: huzarensalade, vissalade, salade van de chef, appelcompote, tropische fruitsalade, rauwkostsalade, ossenhaas met Stroganoff-saus, varkenshaas met champignonroomsaus, Cajun schotel, vers gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, heerlijk gebraden kippenboutjes, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappels, kruidenboter, stokbroden, buffetbolletjes en uien/kaas brood. Het dessert bestaat uit vanille ijs met vruchtjes en slagroom.

Een gezellige bbq is ook mogelijk: grote melange aan vleessoorten met oa. gemarineerde biefstukjes, kipfilets, hamburgers, spiesjes, spare ribs, bbq worstjes, runderlapjes etc. Daarbij huisgemaakte huzarensalade, vissalade, aardappelsalade, rauwkost, stokbrood met kruidenboter, 2 koude en 2 warme sauzen, verse frites en gebakken aardappelen. Het dessertbuffet bestaat uit taarten van diverse smaken roomijs met slagroom, vers gesneden fruit, warme chocoladesaus en vuurwerk.
Kiest u hiervoor i.p.v. voor het diner dan betaalt u een toeslag van dan betaalt u een toeslag van ca. € 9,00 p.p.  

20:15 uur

Vertrek huiswaarts.   

21:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 63,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe KEURMERK touringcar    
* 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd gebak
* stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen
* zeiltocht per botter 2 uur incl. begeleiding
* vrije tijd in Elburg
* 3 gangen diner (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur