Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Gelderland

Klimmen, Botters & BBQ

09:00 uur 

Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Apeldoorn.

10:30 uur 

U bent inmiddels aangekomen in de bossen van Apeldoorn waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak.

Uiteraard neemt de deskundige leiding eerst alle veiligheidsregels en instructies met u door en worden de klimgordels aangemeten. Daarna laat iedereen op de demonstratie route zien dat alles duidelijk is om daarna zelf de boom in te gaan!

De groene "Discovery" route begint op ca. 2 meter boven de grond en wie durft kan doorgaan tot maar liefst 15 meter hoogte op de zwarte route "No Limit". De overgangen van boom tot boom worden steeds uitdagender. Je
mag ook een makkelijke route nog een keertje extra doen!

Op deze locatie is een toilet aanwezig en er is de gelegenheid om tussendoor een drankje en een hapje te gebruiken op eigen gelegenheid.

Een spectaculaire en unieke belevenis; dat moet je meegemaakt hebben!

Voor de mensen die niet willen of kunnen klimmen bieden wij de volgende opties:

1) Paleis het Loo (op ca. 5 minuten rijden vanaf parking Berg & Bos).
Paleis het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het interieur toont o.a. 300 jaar bewoning door de Oranjes van Willem lll tot Wilhelmina. Het paleis en de tuinen zijn voor een groot deel in de 17e eeuwse staat teruggebracht. Een wandeling langs hoogspuitende fonteinen, tuinvazen en eeuwenoude bomen brengt u in koninklijke sfeer.

Korting indien men kiest voor Paleis het Loo i.p.v. het Klimbos ca. € 5,= p.p. (u gebruikt wel eerst koffie met gebak in het klimbos). Mensen met een Museumjaarkaart hebben op vertoon van de kaart gratis entree.

In het Paleis staat alles duidelijk beschreven en ik zou aanraden om de mensen op eigen gelegenheid rond te laten kijken. Rondleidingen zijn in het zomerseizoen alleen buiten mogelijk.

2) GPS Moordspel
De deelnemers worden ontvangen in het Klimbos met een kopje koffie/thee en appelgebak.  Na een rustige start in de ochtend krijgen de deelnemers een uitleg over het GPS moordspel.

Dan is het zover… Deelnemers gaan in groepjes aan de slag. Aan de hand van waypoints, foto’s, vragen en sms’jes probeert men zoveel mogelijk punten en aanwijzingen te behalen om uit eindelijk de moordenaar te ontdekken! Heeft jouw team als eerste de moordenaar gevonden? Je krijgt een hint over de verstopplaats van het moordwapen, het juist door sms-en van het moordwapen levert 100 punten extra op!
Toeslag indien men kiest voor het GPS moordspel i.p.v. het Klimbos ca. € 1,50 per persoon / minimaal 10 personen

3) Frisbeegolf of Discgolf;
een sport die in veel opzichten lijkt op het traditionele golfspel. In plaats van een bal en clubs gebruiken spelers een vliegende schijf of Frisbee.

De sport werd in de 1970 geformaliseerd en net als met balgolf is het doel elke hole in zo min mogelijk slagen te bereiken (of, met betrekking tot schijfgolf, in zo min mogelijk worpen). De bomen, struiken en de terreinveranderingen in en rond de fairways verzorgen uitdagende hindernissen voor de golfspeler. Tenslotte moet de put landen in de mand en dan is de hole uitgespeeld. Het frisbeegolf deelt dezelfde vreugdes en frustraties van traditioneel golf, of het een lange put is of het raken van een boom…..

Er is een uitdagend 9 holes parcours voor u uitgezet van ca. 1,5 uur nadat u eerst een half uurtje uitleg heeft gehad en heeft kunnen oefenen! Korting indien men kiest voor Frisbeegolf i.p.v. het Klimbos ca. € 7,50 p.p.
U gebruikt uiteraard ook de koffie/thee en gebak vooraf (inbegrepen) / minimaal 10 personen. 
 
4) Klootschieten, het recreatieve gezelschapsspel bij uitstek!
Klootschieten, een spel van Twentse oorsprong, wordt gespeeld met een houten bal die gevuld is met lood. Het doel van dit spel is om met zo weinig mogelijk worpen een bepaald traject af te leggen, waarbij het aankomt op techniek en kracht. Een ideaal gezelschapsspel voor zowel jong als oud.

Na de ontvangst wordt het spel onder begeleiding van een instructeur opgestart op een vooraf uitgezette route. U gaat per 2 teams van ca. 5 personen op pad waarbij je de score van het andere team in de gaten moet houden; spanning, rivaliteit en gezelligheid!

Korting indien men kiest voor Klootschieten i.p.v. het Klimbos ca. € 7,50 p.p. U gebruikt uiteraard ook de koffie/thee en gebak vooraf (inbegrepen). Ook hiervoor geldt een minimum deelname van 10 personen.

5) Tandempuzzeltocht;
Wat is er nou leuker dan met collega's, vrienden of familie op een tandem te fietsen over de Veluwe?

Na de ontvangst met een kopje koffie of thee en appelgebak krijgt u per 2 personen 1 tandem uitgereikt. Tevens krijgt u hier een breinbrekerlijst bij. Tijdens het fietsen kunt u samen met uw fietspartner de breinbrekers oplossen. Strijd tussen de tandemteams; wie weet er tijdens het fietsen de meeste oplossingen te vinden!

Na afloop zal er een prijsuitreiking plaats vinden voor het duo dat het best heeft gescoord met de breinbreker.
Het gaat hier vooral om gezelligheid en lekker ontspannen fietsen met daarbij een spel voor een kleine onderlinge strijd! Toeslag indien men kiest voor de tandempuzzeltocht i.p.v. het Klimbos ca. € 5,50 per persoon / minimaal 10 personen / incl. kopje koffie of thee en appelgebak / prijsje voor het winnende team!

6) helemaal van deze tijd; bootcamp!
Gedurende 1 uur neemt u deel aan een sportief programma met o.a. lopen, sit-ups, push-ups en nog veel meer van dat soort oefeningen. Geschikt voor jong en oud, getraind en ongetraind! Korting indien men kiest voor Bootcamp i.p.v. het Klimbos € 9,= p.p. Ook hiervoor geldt een minimum deelname van 10 personen/ duur ca. 1 uur.

U kunt bovenstaande activiteiten uiteraard ook met de hele groep doen en het klimmen laten vervallen of na het klimmen nog een activiteit toevoegen! Uiteraard is op deze locatie toilet aanwezig en ook kunt u tussen de bedrijven door voor eigen rekening een hapje en / of drankje gebruiken!

Consumptiemunten kosten ca. € 2,= per stuk / borrelgarnituur ca. 5 hapjes per persoon kost ca. € 4,= p.p. Verder kun je er ook gewoon een mars, een zakje chips etc. kopen!

13:00 uur

Tijd voor de inwendige mens; er staat een lekkere lunch voor u klaar: kopje huisgemaakte soep, bal gehakt, 3 luxe belegde broodjes per persoon met kaas en vleeswaren en 2 kopjes koffie, thee of melk.

14:15 uur

Vertrek richting Elburg.

15:00 uur 

U bent inmiddels in de haven van de oude vissers- en hanzestad Elburg gearriveerd waar de botters al op u liggen te wachten!

Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring! Twee vrijwilligers (per boot) van de botterstichting varen met u mee en vertellen u over de historie, de botters en de omgeving. Aan boord kunt u zelf 
meehelpen met zeilen hijsen, zwaarden neerlaten, sturen enz…
Per botter kunnen er maximaal 12 personen mee en de tocht duurt 1,5 uur.

TIP:

Wilt u liever langer varen? U kunt ook 2 uur varen en in dat geval betaalt u een toeslag van ca. € 45,= per boot

16:45 uur 

Nadat u weer voet aan wel hebt gezet wandelt u richting uw dineradres waar  u om half zes wordt verwacht; u heeft dus nog even de tijd om een terrasje te pikken of even te shoppen en rond te kijken in dit pittoreske stadje!

17:30 uur 

Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd buffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: vooraf een kopje groente- of tomatensoep, huzaren-,  appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere sorbet met slagroom

Voor een toeslag van ca. € 4,= p.p. kunt u ook voor een meer uitgebreid buffet kiezen: vooraf een kopje groentesoep, huzaren-, Griekse- en tonijnsalade, appelcompote, visplank met haring,garnalen,zalm,forel en palingfilet, varkenshaas met roomsaus, zalmmoot met kreeftensaus, gebakken kibbeling, biefstuk Stroganoff, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere sorbet met slagroom.

Liever zelf aan de slag? Kies dan de bbq voor een toeslag van ca. € 1,50 p.p. Alle vleessoorten zijn hoogwaardig van kwaliteit en afkomstig van de ambachtelijke slager uit de regio. Verder wordt alles in eigen keuken bereid en gemaakt. De bbq bestaat uit: grote melange aan vleessoorten met o.a. verschillende gemarineerde biefstukken, varkenslapjes, kipfilets, hamburgers, shaslicksticks, hawaistciks, worstjes, spare ribs, speklappen en runderlappen. Huisgemaakte huzarensalade, vissalade, rauwkostsalade, stokbrood met kruidenboter, 2 koude sauzen, 2 warme sauzen, vers gebakken frites en gebakken aardappelen. (eventueel ijs na ca. € 2,50 p.p. /dessertbuffet vanaf ca. € 5=, p.p. / consumptiemunten Hollandse bar kosten ca. € 2,20 per stuk)

19:45 uur 

Vertrek huiswaarts.

21:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 - 60 personen € 99,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar 
· koffie of thee met appelgebak
· entree klimbos incl. huur materiaal en uitleg/begeleiding
· lunch als beschreven
· huur botter 1,5 uur incl. begeleiding
· vrije tijd Elburg
· koud- en warm buffet buffet als beschreven (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur